به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، جلسه شورای مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران به ریاست مسعود بیاتمنش، سرپرست مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، و با حضور محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، ملکی، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید، سهرابی، معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عسگرپور، معاون مدیرعامل بانک مسکن و اعضای هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در محل این شرکت برگزار شد.
محمد آیینی در ابتدای جلسه، به بیانات مقام معظم رهبری درباره بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: این بیانات به راهبرد اصلی شرکت تبدیل شده است.
آیینی افزود که شرکت بازآفرینی شهری ایران در سه سال گذشته، اولویتهای خود را با الهام از سخنان رهبری تعیین کرده است.
وی همچنین تأکید کرد که در نوسازی بافتهای فرسوده، رعایت استانداردها و تأمین خدمات هفتگانه ضروری است. آیینی گفت: بعد از گذشت بیش از سه سال، نوسازی در محلات هدف، همراه با تأمین سرانه خدمات، افزایش یافته و این نشاندهنده موفقیت راهبردهای شرکت است.
معاون وزیر راه و شهرسازی آماری از نوسازی مسکن در سال ۱۴۰۲ ارائه داد و افزود: تعداد واحدهای در دست نوسازی نسبت به سال قبل در ۱۹۲ شهر افزایش داشته و به ۸۰ هزار و ۷۷۶ واحد رسیده است، که نشاندهنده ۵۰.۷ درصد رشد است.
وی بیان کرد که ۷۳.۷ درصد پروانههای نوسازی صادره شامل سه واحد مسکونی و کمتر و ۲۶.۳ درصد شامل بیش از سه واحد مسکونی است.
آیینی همچنین اعلام کرد که استانهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و آذربایجان شرقی به ترتیب بیشترین میزان نوسازی در بافتهای فرسوده را دارند.
وی از هماهنگی و ارتباط خوب با شهرداریها از زمان راهاندازی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری خبر داد.
آیینی در ادامه تأکید کرد که باید از تمامی ابزارها برای تحقق اهداف نوسازی مسکن استفاده کرد و به نوسازی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد.
وی گفت: شتاببخشی به نوسازی بافتهای فرسوده مورد تأکید وزیر راه و شهرسازی است و باید اطمینان لازم برای تأمین تسهیلات مالی در بافتهای هدف فراهم شود.
وی همچنین پیشنهاد داد که برای متقاضیان واقعی نهضت ملی مسکن، انگیزهای ایجاد شود تا بتوانند از واحدهای آماده در بافتهای فرسوده خریداری کنند.
آیینی در پایان با اشاره به اجرای بستههای تشویقی نوسازی در ۹۵ درصد بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی، گفت: اکنون این بستهها در ۶۹۷ شهر در حال اجرا است.
در ادامه جلسه، مدیران حاضر مشکلات و پیشنهادات خود را در راستای راهبردهای دولت در حوزه مسکن مطرح کردند.