به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان راهداری وحملونقل جادهای، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای در دوره آموزشی تخصصی فنون مذاکره بینالملل اظهار کرد: ۲۷ پایانه مرزی، ۱۲۸۵ شرکت، ۴۲ هزار دستگاه ناوگان ایرانی و قریب به ۵۰ هزار راننده در حوزه حملونقل بینالمللی فعال اند.
وی با اشاره به رشد ۵۸ درصدی ترانزیت در سال ۱۴۰۲ و همچنین افزایش ۶۱ درصدی این حوزه در نیمه نخست امسال با ترانزیت ۹.۳ میلیون تُنی کالا در کشور، عنوان کرد: با استمرار این روند، میزان ترانزیت تا پایان امسال به ۱۸ میلیون تُن خواهد رسید.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای تأکید کرد: با افزایش رقابت کشورهای منطقه برای نقشآفرینی در حوزه حملونقل بینالمللی، باید از ظرفیتهای کریدور شمال - جنوب، راه ابریشم و تلاش برای اتصال به مدیترانه و آفریقا از طریق کشورهای عراق و سوریه به نحو مطلوب بهرهبرداری کنیم تا منافع اقتصادی کشورمان ارتقاء یابد.
هدایتی از رشد ۳۸ درصدی ترانزیت کالاهای غیرنفتی و افزایش ۱۱۲ درصدی ترانزیت مواد نفتی و فراوردههای سوختی خبر داد و افزود: قریب به ۷۰ درصد ترانزیت کشور از طریق بنادر و پایانههای مرزی شهید رجایی، پرویزخان، باشماق، آستارا، لطفآباد و بازرگان صورت میگیرد.
وی همچنین اظهار کرد: عضویت در کنوانسیونهای بینالمللی، پیوستن به پیمانهای بریکس، اوراسیا و شانگهای و انعقاد تفاهمنامه با اتحادیه حملونقل بینالمللی اروپا (IRU) فرصتهای طلایی در حوزه حملونقل را فراهم آورده و بسترساز تحقق هدفگذاری ۴۰ میلیون تُنی ترانزیت در برنامه هفتم توسعه خواهد بود.