به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، اسماعیل مکیزاده از نجات جان ۳۲۱ دریانورد مضطر خبر داد و گفت: مجموع عملیات ثبت شده جستجو و نجات دریایی در ۶ماهه امسال این اداره کل ۱۰۳ مورد است.
وی ادامه داد: در این عملیاتها ۵۲ فروند قایق صیادی و تفریحی، ۴۴ فروند شناورهای تجاری و هفت فروند لنج صیادی اعلام شرایط اضطرار کردند.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: در راستای افزایش ایمنی دریانوردی در ششماهه امسال بر روی ۵۹ فروند شناور سنتی نیز عملیات جستجو و نجات دریایی انجام شد.
مکیزاده گفت: از مجموع هماهنگیها و عملیات ثبت شده توسط مرکز جستجو و نجات دریایی استان، هفت مورد آن در شرایط نامساعد جوی و چهار مورد نیز نجات آدم به دریا بوده است.
به گفته وی؛ از ۱۰۳ مورد مأموریت انجام شده نیز ۵۶ مورد خدمات پزشکی از سوی مرکز جستجو و نجات دریایی بندرعباس به دریانوردان ارائه شد که نسبت به ۶ ماه نخست سال گذشته، یک درصد افزایش داشت.
معاون امور دریایی بنادر هرمزگان در بخش دیگری با اشاره به ثبت یک مورد تصادم دریایی در ۶ماهه امسال، گفت: این حادثه از برجستهترین عملیات مرکز جستجو و نجات دریایی استان در ۲۴ مایلی جنوب غرب آبهای کیش بود که نجات جان ۱۴ خدمه این شناور خارجی را به دنبال داشت.
مکیزاده همچنین آمار خدمات و مشاوره رفع نواقص تیم مرکز جستجو و نجات دریایی در این بازه زمانی را ۱۸ مورد، مدیریت رفع آبگرفتگی هفت مورد و مدیریت حریق را نیز چهار مورد اعلام کرد.
وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه امسال، ۱۰۳ عملیات جستجو و نجات دریایی در پهنه آبی این استان انجام شده که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته آمارها افزایش دو درصدی را نشان میدهد.
«در گستره آبی استان هرمزگان که خلیج فارس و دریای عمان را در دل خود جای داده علاوه بر هشت فروند شناور ناجی ۳۶ ایستگاه همیار ناجی (دریانوردان بومی و با شناورهای صیادی و تجار منطقه) به صورت شبانه روزی در امر جستجو و نجات دریایی فعالیت میکنند».
استان هرمزگان با برخورداری از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۴ جزیره، علاوه بر در اختیار داشتن بیشترین مرز دریایی کشور، جستجو و نجات دریایی از ابتدای مرز شهرستان پارسیان در خلیجفارس تا مرز دریایی بندر چابهار در دریای عمان را برعهده دارد.