به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خراسان رضوی) ، در جلسه شورای مسکن استان خراسان رضوی که با حضور مسعود بیات منش سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد، وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی گفت: در برنامه ۴ساله ابلاغی تولید مسکن در استان خراسان رضوی مجموعاً ۳۶۳ هزار و ۹۳۴ واحد از ۴ میلیون مسکن در دولت سیزدهم سهم استان خراسان رضوی بود.
وی افزود: در این برنامه چهارساله، ۱۶۸ هزار و ۷۱۷ در حوزه حمایتی، ۵۶ هزار و ۲۳۶ بازآفرینی شهری، ۷۴ هزار و ۹۸۱ خود مالک و ۶۴ هزار واحد مسکن روستایی است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با اشاره به بخش حمایتی بیان کرد: در این بخش ۲ اقدام اساسی انجام دادیم؛ ابتدا ساماندهی متقاضیان است کهش ۵۲۳ هزار و ۶۱۸ ثبتنام کردند که ۱۴۰ هزار و ۱۱۳ تأیید نهایی شدند؛ دیگری تأمین زمین برای متقاضیان است که ۴ هزار و ۷۵۱ هکتار زمین به ارزش ۱۷۵ همت تأمین زمین شده است.
در گام بعدی آمادهسازی زمین بود که ۱۵۰ سایت به مساحت ۴ هزار و ۷۵۱ هکتار در حین آمادهسازی است و در نهایت گام آخر اجرای پروژهها بود.
داعی بیان کرد: خراسان رضوی به لحاظ حجم قراردادهای آمادهسازی در سطح کشور رتبه یک را بین سایر استانها دارد. همچنین در واگذاری زمین بهصورت ۹۹ساله در شهرها ما ۵۰ هزار و ۷۰۷ واحد را انجام دادیم که در قالب طرح جوانی جمعیت ۷۰۵۶ واحد، در قالب قوانین حمایتی ۱ هزار و ۸۳۵ واحد است که سرجمع واگذاری زمینها در حوزه شهری ۵۹ هزار ۵۹۷ واحد است.
مدیرکل راه و شهرسازی در ادامه عنوان کرد: در سطح روستاها ۲۱ هزار و ۴۷۶ واحد زمین بهصورت اجاره ۹۹ساله به روستائیان واگذار شده است.
وی با اشاره به ساخت واحدهای بخش بازآفرینی شهری تأکید کرد: در این حوزه اولین گام شناسایی محدوده محلات هدف بازآفرینی در شهرستانها استان است که نیمی از این شهرستانها موردمطالعه قرار گرفته است. در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۱ شهر و در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۴ شهر موردمطالعه قرار گرفتند. وی افزود: در گام بعدی تدوین بستههای تشویقی بومی برای محلات هدف بود.
داعی با اشاره به بخش خود مالک بیان کرد: تأمین زمین این بخش برعهده مالک است که فقط تسهیلات به آنها پرداخت میگردد. کمترین تحقق ما در این بخش است که علت آن نرخ سود بانکی است.
مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان خراسان رضوی با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه گفت: افزایش مبلغ تسهیلات، برای ودیعه مسکن از ۱۵۰ میلیون تومان به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان برای کلانشهر مشهد و برای سایر شهرها از ۱۰۰ میلیون به ۱۵۰ میلیون افزایش میخواهیم. همچنین تسریع در روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن بهطوریکه حداکثر ظرف مدت ۲ ماه آینده صف انتظار به صفر تقلیل پیدا کند.
وی بیان کرد: تعیین تکلیف نهایی پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن توسط بانکهای عامل است با عنایت با اینکه در برخی از سایتهای نهضت مسکن در استان متقاضیان ساخت واحدهای خود را به مرحله پایانی رسانیدهاند، تقاضای تسریع در واریز مبلغ ۶۶۰ میلیارد تومان بابت سهم خدمات آب و فاضلاب، برق است.
مسعود بیات منش نیز در این جلسه ضمن قدردانی از تلاشهای صورتگرفته، تلاش همهجانبه در راستای اتمام تعهدات به مردم را جز اولویتها دانسته و با استماع مشکلات بهویژه پرداخت تسهیلات مالی، قول مساعد پیگیری از شبکه بانکی را مطرح کرد.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم بیشترین تکمیل مسکن مهر را داشتند و تاکنون بخشی از مسکن مهر باقیمانده است.
راهی که در نهضت ملی مسکن شروع شده است باقوت بیشتری ادامه دارد؛ لذا در جلسات متعددی که با مدیران کل استانها برگزار کردیم؛ تأکید بر این است که طرح نهضت ملی مسکن متوقف نکنند.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: در خراسان رضوی باوجود بیش از ۷ میلیون جمعیت نزدیک به ۸ درصد جمعیت کل کشور ساکن هستند؛ لذا نگاه ویژه به مسکن در این استان باید در نظر گرفته شود.
وی گفت: اولویت دولت در بخش تولید مسکن حمایتی است و واحدهای تعهد داده شده نیاز است به مردم تخصیص داده شود، با کمک به تأمین اعتبارات و منابع مالی پروژهها، انشاءالله شاهد آثار مثبت احداث و بهرهبرداری از واحدهای نهضت ملی مسکن در کشور خواهیم بود .
بیات منش ادامه داد: در سطح کشور حدود ۴۲۰ هزار واحد منتظر تعیین تکلیف وام هستند که باید پیگیری گردد تا انعقاد قرارداد این واحدها تا پایان سال انجام شود.
وی افزود: در استان خراسان رضوی حدود ۲۲ هزار مسکن شهری و ۶ هزار واحد روستایی منتظر انعقاد قرارداد هستند.