شناسهٔ خبر: 179498 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی:

۲۳ هزار واحد از نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی تحویل داده شده است

اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی  مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی باهدف ساخت ۳۶۴ هزار واحد مسکونی در چهار سال آغاز شد و تاکنون ۱۹۳ هزار واحد در مراحل مختلف اجرا قرار دارند که ۲۳ هزار واحد تحویل شده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خراسان رضوی)؛ وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در گردهمایی جایگاه انبوه سازان در طرح جامع تولید مسکن و مدیریت پروژه با اشاره به اینکه مسکن یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانوارهای ایرانی است، گفت: این مسئله تأثیر بسیار زیادی بر اقتصاد و اشتغال کشور دارد.

به گفته وی، مسکن می‌تواند به‌عنوان یک پیشران اقتصادی، نه‌تنها نیازهای اساسی خانوارها را برآورده کند، بلکه نقش مهمی در صنایع وابسته و زنجیره تأمین ایفا کند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی بیان کرد: در طرح نهضت ملی مسکن که توسط دولت سیزدهم کلید خورد، تولید چهار میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال هدف‌گذاری شده و در استان خراسان رضوی، تولید ۳۶۴ هزار واحد مسکونی طی این مدت برنامه‌ریزی شده است.

داعی افزود: این واحدها در چهار بخش تقسیم می‌شوند: ۱۶۸ هزار واحد در بخش حمایتی (که دولت باید زمین و تسهیلات بانکی تأمین کند)، ۵۶ هزار واحد در بخش بازآفرینی شهری (بافت‌های فرسوده)، ۷۵ هزار واحد در بخش خود مالک و ۶۴ هزار واحد در بخش مسکن روستایی.

وی با اشاره به بخش حمایتی طرح گفت: اولین گام، ثبت‌نام متقاضیان بود در این راستا، در خراسان رضوی حدود ۵۴۰ هزار ثبت‌نام اولیه انجام شد که از این تعداد، حدود ۱۴۰ هزار نفر تأیید نهایی شدند و گام دوم تأمین زمین برای این واحدها بود در این زمینه، حدود ۴,۷۷۵ هکتار زمین، معادل ۱۲۸ هزار واحد مسکونی، برای اجرای پروژه‌ها تأمین شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی تصریح کرد: قراردادهای آماده‌سازی زمین با دستگاه‌های اجرایی مربوطه منعقد شد.

داعی تصریح کرد: در حوزه واگذاری زمین به متقاضیان در مناطق شهری و روستایی و ساخت واحدها به‌صورت متمرکز توسط انبوه‌سازان، در مجموع ۱۱۸ هزار واحد در مراحل مختلف از طراحی تا تحویل قرار دارند.

بازآفرینی شهری و بافت‌های فرسوده

وی اضافه کرد: در بخش بازآفرینی شهری، هدف تولید ۵۶ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده بود.

داعی توضیح داد که دو اقدام اساسی در این حوزه انجام شده است. اولین اقدام، تعیین محدوده محلات هدف در ۹۶ محله در ۴۴ شهر استان بود که در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰ درصد شهرهای استان خراسان رضوی محدوده‌های هدف بازآفرینی آن تعیین شد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: اقدام دوم، تعیین بسته‌های تشویقی برای این محلات بود. خراسان رضوی با تنظیم بسته‌های تشویقی بومی برای ۹۲ شهر، رتبه اول را در کشور به دست آورده است. نتیجه این اقدامات این بود که برای ۲۸ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان پروانه ساختمانی صادر شده است.

معرفی ۳۸ هزار واحد روستایی به بانک‌ها

داعی بیان کرد: در بخش خود مالک، از ۷۵ هزار واحد مسکونی هدف‌گذاری شده، حدود ۷,۵۰۰ واحد موفق به دریافت تسهیلات بانکی شده‌اند. در حوزه مسکن روستایی نیز از ۶۴ هزار واحد هدف‌گذاری شده، ۳۸ هزار واحد معرفی به بانک‌ها شده‌اند و در مراحل مختلف اجرا و پرداخت تسهیلات قرار دارند.

وی بیان کرد: در مجموع، ۱۹۳ هزار واحد مسکونی از ۳۶۴ هزار واحد هدف‌گذاری شده در استان خراسان رضوی در فرایند اجرا قرار دارند. از این تعداد، تاکنون حدود ۲۳ هزار واحد به اتمام رسیده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی تأکید کرد: تحقق اهداف سال ۱۴۰۳، وابسته به تزریق به‌موقع تسهیلات بانکی است.

وی افزود که مشکلاتی در روند پرداخت تسهیلات بانکی وجود دارد که امیدوار است به‌زودی با پیگیری‌های لازم رفع شود.

مشکلات اجرای طرح نهضت ملی مسکن 

داعی دو چالش اصلی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را کمبود تسهیلات بانکی و تأمین خدمات زیربنایی دانست و گفت: خراسان رضوی تا کنون حدود ۸۶۰ میلیارد تومان برای تأمین خدمات زیربنایی (آب، برق) هزینه کرده است و انتظار دارد تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۶۶۰ میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این خدمات دریافت کند.

وی به تأخیر در پرداخت تسهیلات بانکی اشاره کرد و بیان کرد که با رفع این مشکل، سرعت اجرای پروژه‌ها به شکل قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت.

نقش انبوه‌سازان در اجرای طرح

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت انبوه‌سازان در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن، از برگزاری همایش انبوه‌سازان در استان خبر داد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی عنوان کرد: استان خراسان رضوی دارای حدود ۵۸۰ شرکت انبوه‌سازی با پروانه فعالیت است که از این تعداد، ۲۸۰ شرکت فعالانه در پروژه‌های مسکن مشارکت دارند.

داعی ابراز امیدواری کرد: خروجی این همایش بتواند به‌عنوان نقشه راهی برای آینده مسکن‌سازی در استان و کشور مورداستفاده قرار گیرد.

فناوری‌های نوین و صنعتی‌سازی

مدیرکل راه و شهرسازی استان بیان کرد: یکی دیگر از موارد مطرح شده در این همایش، استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت‌وساز بود.

داعی به بازدید از پروژه‌های واقع در سایت مهرگان اشاره کرد که در آن، ۲,۴۴۷ واحد مسکونی با استفاده از فناوری‌های نوین ساخته می‌شوند؛ اسکلت ساختمان این واحدها در مدت‌زمان کوتاه (سه ماه) اجرا شده است و این فناوری می‌تواند به افزایش سرعت تولید مسکن و ارتقای ایمنی در کشور کمک کند.

وی بر اهمیت ترویج بیشتر فناوری‌های نوین در حوزه ساخت‌وساز تأکیدکردن و گفت: صنعتی‌سازی مسکن باید به یک‌رویه معمول در کشور تبدیل شود تا بتوان سرعت، کیفیت و قیمت ساخت‌وسازها را بهینه کرد.

داعی با اشاره به برنامه‌های آینده خراسان رضوی در حوزه مسکن، گفت: با حل مشکلات تسهیلات بانکی، امیدواریم که بتوانیم در استان به اهداف تعیین شده دست یابیم.

وی بیان کرد: خراسان رضوی باتوجه‌به تجربه، ظرفیت‌های اجرایی و حضور انبوه‌سازان قوی، توانسته است گام‌های مؤثری در این راستا بردارد.