به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان قزوین)، لیدا معروفی گفت: ضوابط تشویقی ساخت و ساز در محدوده بازآفرینی شهری، در چهار گروه بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محله ای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع در قالب افزایش تراکم، تسهیل در ضوابط پارکینگ، تسهیل در ضوابط معماری و اختلاط کاربری ها در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این ضوابط، بر اساس سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی، تضمین کننده نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب شده است.
معروفی بیان داشت: ضوابط تشویقی ساخت و ساز در محدوده بازآفرینی شهری به منظور تسریع و تسهیل نوسازی و ایجاد انگیزه برای توسعهگران، سرمایهگذاران و مالکان اراضی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و در راستای ارتقای کیفیت محیطی و تامین خدمات موردنیاز این محلات تدوین شده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی افزود: با توجه به ساختار طرح جامع و شرایط ویژه هر شهر، در صورت ضرورت، امکان تدوین بومی مشوقهای کالبدی بهسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد خاص هر شهر در چارچوب سیاستها و ضوابط این مصوبه جهت تصویب در کمیسیون ماده ۵ نیز فراهم شده است.
معروفی افزود: بدین صورت ضوابط ساخت و ساز در بافتهای فرسوده، بهطور ویژه و متناسب با ویژگی های کالبدی و شرایط اجتماعی و اقتصادی در استطاعت این بافتها تبیین شده و مشوقهای کارآمدی نیز برای تجمیع قطعات ریزدانه لحاظ خواهد شد که از آن جمله می توان به بافت تاریخی شهر قزوین اشاره کرد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بر این اساس با توجه به وجود محدودیت تراکمی در محدوده مصوب بافت تاریخی شهر و حرائم آثار ثبتی، بهره مندی از امتیاز جبران محدودیت تراکم و انتقال حق توسعه به مالکان بناهای واقع در محدوده بافت تاریخی و حرائم ثبتی در سایر محلات شهر امکان پذیر و لازم الاجرا است.
معروفی افزود: شیوه نامه اجرایی و ساز و کار جبران محدودیت و انتقال حق توسعه ( TDR)، با مالکین واقع در بافت تاریخی توسط شهرداری تهیه خواهد شد.
وی بیان کرد: با عنایت به مراتب فوق و پیرو مفاد مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران درخصوص سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، گزارشی در خصوص ضوابط تشویقی در بافت ناکارآمد و هدف بازآفرینی توسط شهرداری قزوین ارائه شد.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به مطالعات ارائه شده توسط مهندسین مشاور و اعلام اینکه سرانه خدمات عمومی حداقل به میزان یک سوم سرانه مصوب خدمات و فضای سبز مقیاس محله تأمین شده است، مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران درمحدودههای مصوب اعمال شد.
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی ایران، هرگونه مداخله در بافت تاریخی مصوب شهر، تابع ضوابط قانونی ویژه خود است.