شناسهٔ خبر: 180414 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای در استان مرکزی

جهانی اراک مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مرکزی از کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای در استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان مرکزی با اشاره به وضعیت تردد در محورهای استان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه متأسفانه ۳۲۶ نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش داشته است.

از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه بیش از ۱۶۷ میلیون تردد در راه‌های استان مرکزی به ثبت رسیده که از این تعداد ۲۹ میلیون تردد مربوط به ناوگان سنگین و بیش از ۹۴۵ هزار تردد مربوط به ناوگان اتوبوسی بوده است.

وی با بیان اینکه روزانه به طور میانگین حدود ۸۰۰ هزار دستگاه انواع وسایل نقلیه در جاده‌های استان تردد می‌کنند، افزود: استان مرکزی بعد از تهران و البرز رتبه سوم کشور در بحث ورود و خروج خودروها را دارد که این امر نشان از اهمیت بالای راه‌های استان دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی همچنین در خصوص تجزیه و تحلیل آمار تصادفات در هفت ماه اخیر بر اساس آمار اعلامی پلیس‌راه بیان کرد: عدم توجه به جلو، انحراف و تجاوز به چپ و تخطی از سرعت مطمئنه سه عامل اصلی تصادفات در محورهای مواصلاتی استان است.

جهانی با بیان اینکه طی این مدت در راه‌های استان مرکزی ۲۶۰ تصادف منجر به فوت رخ داده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است؛ ادامه داد: همچنین تعداد فوتی‌های این تصادفات نیز ۳۲۶ نفر بوده که خوشبختانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۵ نفر متوفی (۱۴ درصد) کمتر بوده البته امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌ها، ترویج فرهنگ‌سازی رانندگی صحیح و رعایت قوانین توسط رانندگان این رقم به کمترین میزان خود کاهش پیدا کند.

وی یادآور شد: آمار تصادفات جرحی بدون تغییر بوده اما مجروحین تصادفات نیز ۷درصد کاهش داشته است؛ بر این اساس تعداد مجروحین ۳۲۷ نفر کاهش داشته است.

جهانی یکی از دلایل مهم در کاهش تعداد تصادفات را افزایش سطح ایمنی، حضور فیزیکی پلیس در سطح محورهای مواصلاتی، افزایش سامانه‌های هوشمند جاده‌ای و ارتقای فرهنگ رانندگی ایمن عنوان کرد و گفت: تمامی دستگاه‌های مرتبط باید در موضوعات فرهنگی از محل مسئولیت‌های اجتماعی اقدامات موثری را با هماهنگی دبیرخانه کمیسیون ایمنی راه‌های استان بعمل آورند تا روز به روز شاهد کاهش میزان تصادفات و تلفات ناشی از آن باشیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با اشاره به نوع تصادفات بر اساس کاربری نوع راه اضافه کرد: متأسفانه بیشترین تصادفات منجر به فوت در بزرگراه‌ها با ۸۹ فقره و بعد از آن در راه‌های فرعی ۶۵ فقره، آزادراه‌ها ۴۵ فقره، محورهای اصلی ۳۷ فقره و در راه‌های روستایی ۲۴ فقره رخ داده است.

جهانی با اشاره به نوع وسیله نقلیه مقصر در تصادفات خاطرنشان کرد: انواع سواری ۷۳ درصد، وانت ۱۰ درصد، کامیون ۸ درصد و موتورسیکلت ۷ درصد از مقصران اصلی حوادث رانندگی در راه‌های برون‌شهری استان را تشکیل می‌دهند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی همچنین واژگونی خودروها را ۱۳۱ فقره (معادل ۵۰ درصد)، وسیله با وسیله ۷۸ فقره (۳۰ درصد)، وسیله با عابر پیاده ۲۶ فقره و وسیله با موتورسیکلت را ۲۴ فقره و به‌عنوان علل اصلی فوت افراد برشمرد.

جهانی تصریح کرد: عدم توجه به جلو شامل ۱۵۷ فقره معادل ۶۰ درصد، انحراف و تجاوز به چپ ۳۶ فقره، تخطی از سرعت مطمئنه ۳۲ فقره بیشترین علت بروز حادثه در این مدت بوده که لازم است در این خصوص هم فرهنگ‌سازی بیشتری صورت بگیرد و هم با اعمال قانون جدی‌تر شاهد کاهش تصادفات و به‌تبع آن شاهد کاهش فوتی‌های ناشی از حوادث رانندگی باشیم.

وی با بیان اینکه ۵۸ درصد تصادفات منجر به فوت مربوط به رانندگان غیربومی است اضافه کرد: بر اساس آمار ارائه شده توسط پلیس ۲۵ درصد حوادث رانندگی بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ و ۲۰ درصد نیز بین ساعات ۲۰ تا ۲۴ بامداد رخ داده است.