به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادر و دریانوردی، با توجه به افزایش سفرهای دریایی در نیمه دوم سال، «آرش رضایی» مدیرکل دفتر فنی استانداری، «حسین عباسنژاد» مدیرکل بنادر و دریانوردی و جمعی از معاونان این ادارهکل به صورت میدانی ظرفیتهای «دریایی، بندر، ناوگان مسافری و گردشگری جزایر لارک، هرمز و قشم» را مورد بررسی و پایش قرار دادند.
این بازدیدها با هدف توسعه فعالیتهای دریایی و بندری با رویکرد توسعه و گسترش گردشگری دریایی «جزیره لارک» آغاز شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در حاشیه بازدید از جزایر لارک گفت: در راستای توسعه حملونقل دریایی و حوزه گردشگری دریایی سازمان بنادر و دریانوردی برنامههای متنوعی تدوین کرده است.
عباسنژاد افزود: همچنین در راستای توسعه بندر لارک، پهلودهی مداوم شناورهای مسافربری و فراهم کردن امکانات به صیادان و گردشگران و مسافران اعتباری بالغ بر ۴ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: با لایروبی و فراهم کردن زیرساختهای اصلی بندر لارک، این بندر بکر و راهبردی به یک بندر مسافری، گردشگری و تجاری تبدیل خواهد شد.
«جزیره لارک یکی از جزایر زیبا و دیدنی جزیره هرمز با ۵۰ کیلومتر مربع وسعت و ۴۲۱ نفر جمعیت، در فاصله ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی قشم و در دهانه تنگه هرمز قرار دارد».
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در بازدید از ظرفیتهای دریایی و بندری جزیره هرمز نیز گفت: به دنبال برنامههای سازمان بنادر و ادامه طرحهای توسعهای در جزایر استان و به ویژه تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، طرح توسعه و سازماندهی بندر هرمز، جابهجایی اسکلهها و ترمینال مسافری با سه هزار میلیارد ریال درحال انجام است.
عباسنژاد افزود: پیمانکار طرح توسعه و سازماندهی بندر هرمز مشخص شده و تا دو هفته آینده عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
سرمایهگذاری بخش خصوصی برای احداث باشگاه ورزشهای آبی در هرمز
وی ادامه داد: علاوه بر این یک طرح گردشگری دریایی(باشگاه ورزشهای آبی) نیز با مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی در این جزیره احداث خواهد شد.
مدیرکل بنادر هرمزگان ابراز امیدواری کرد: با افتتاح بندر نخل ناخدا بندرعباس در دهه فجر سال جاری، رفتوآمد گردشگران در خط دریایی بین این بندر و جزیره هرمز رونق بگیرد.
عباسنژاد در بازدید از اسکلهها و بندر شهید ذاکری قشم نیز از افزوده شدن دو فروند شناور مسافربری جدید و مدرن با کمک بخش خصوصی در جزیره قشم خبر داد.
وی گفت: با راهاندازی این دو شناور هرکدام به ظرفیت ۲۵۰ و ۳۵۰ مسافر و در مجموع ۶۰۰ صندلی به ظرفیت ناوگان مسافران دریایی جزیره قشم افزوده میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان یادآور شد: با کمک بخش خصوصی دو فروند شناور مسافری جدید و مدرن با ظرفیت ۲۵۰ و ۳۵۰ مسافر (۶۰۰ صندلی) به ظرفیت ناوگان مسافران دریایی جزیره قشم اضافه خواهد شد.
«جزیره قشم به عنوان سرزمین عجایب هفتگانه» با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی به دلیل برخورداری از ویژگیهای طبیعی و تاریخی یکی از مقاصد مهم گردشگری اصلی در ایران به شمار میرود.
در تمامی شهرها و روستاهای جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیجفارس با ۱۵۰ هزار جمعیت شغل بیشتر ساکنان آن ماهیگیری، صید میگو، لنجسازی، نخلداری، تجارت، کار در کشتی و بخش صنعت و امور خدماتی است.