به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابطعمومی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان یزد، جواد ذاکر با اشاره به سومین یکشنبه ماه نوامبر که به روز جهانی یادمان قربانیان حوادث ترافیکی نامگذاری شده است، اظهار کرد: از آنجا که وجود حتی یک متوفی هم در آمارها بسیار ناخوشایند و ابعاد ثانویه هر تصادف بسیار وسیع است، باید برای کاهش هرچه بیشتر حوادث جادهای تلاش کنیم.
ذاکر با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی ناشی از حوادث جادهای از مهمترین ابعاد ایجاد شده در تصادفات هستند، افزود: مصدومیتهای شدید و معلولیت های ناشی از آن، فقر اقتصادی ناشی از جان باختن سرپرست خانواده، افسردگی ها و اختلالات روانشناسی برای از دست دادن عضوی از خانواده نیز دیگر ابعاد این موضوع هستند که باید برای کاهش آن گام برداشت.
وی سه فاکتور انسانی، محیطی و خودرو را از مهمترین عوامل دخیل در ایجاد تصادف برشمرد و تصریح کرد: در همین راستا برخی شاخصهای رفتاری نیز شناخته شده است که اگر در جامعه نهادینه و تقویت شود، میتوان آمار تصادفات و آسیبهای ناشی از آن را تا حدود زیادی کاهش داد.
این مسئول بستن کمربند و استفاده از کلاه ایمنی را یکی از سادهترین شاخصهای نامبرده دانست و تصریح کرد: عدم رانندگی در شرایط خستگی و خوابآلودگی، جلوگیری از تردد خودروهای ناایمن، استفاده نکردن از تلفن همراه حین رانندگی، حذف عواملی که موجب حواسپرتی راننده میشود، امتناع از رانندگی خطرناک، عدم رانندگی بلافاصله پس از مصرف مواد مخدر، مشروبات الکی و... نیز دیگر شاخصهای رفتاری مؤثر در کاهش حوادث جادهای هستند.
ذاکر با تأکید بر اهمیت آمارها و تحلیلهای مربوطه، اذعان کرد: با ایجاد آگاهی و افزایش درک از خطر و حذف عوامل ایجاد آن، میتوان آمار تصادفات و شدت سوانح را به صورت چشمگیری کاهش داد. از سوی دیگر میتوان با عملیاتی کردن رویکرد سیستم ایمن (کاربر، خودرو و راه ایمن) توسط دستگاههای مربوطه و افزایش تعامل، به نتایج مطلوبی دست یافت.
مسئول دبیرخانه کمیسیون ایمنی راههای استان یزد تأکید کرد: اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان یزد در کنار سایر دستگاههای عضو کمیسیون ایمنی استان تلاش دارد تا با انجام وظایف سازمانی خود، گام مؤثری در کاهش حوادث جادهای بردارد.
وی ادامه داد: در همین راستا انجام اقداماتی همچون مرمت و نگهداری رویه راهها، شناسایی و حذف نقاط پرحادثه و پیگیری احداث مجتمعهای خدماتی رفاهی، برگزاری دورههای آموزشی برای کاربران جادهای، نظارت بر انجام معاینات فنی ناوگان حملونقل، خطکشی راهها و نصب علائم و تجهیزات ایمنی، آشکارسازی دماغهها و نقاط پرحادثه، اصلاح شیب شیروانی راهها را به تناوب در طول سال در دستور کار دارد.