شناسهٔ خبر: 181962 - سرویس هواشناسی
نسخه قابل چاپ

سطح آب‌های جهان تا سال ۲۱۰۰ حدود ۱۱ سانتی متر افزایش می‌یابد

تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: تغییر اقلیم سبب شده تا میانگین دمای هوا در جنوبگان روند افزایشی به خود بگیرد و موجب ذوب شدن یخچال‌های قطبی شود که تداوم این شرایط سطح آب‌های جهانی را، بر اساس پیش بینی‌های هیات بین دولتی تغییر اقلیم، تا سال ۲۱۰۰ حدود ۱۱ سانتی متر بیشتر از گذشته افزایش می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، سحر تاج بخش مسلمان در سومین همایش ملی فناوری‌های نوین دریایی در استان مازندران اظهار کرد: آسیب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی محدود به یک منطقه خاصی از زمین نیست بلکه تمام بخش‌ها از جمله مناطق قطبی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: در حالی که قطب جنوب نسبت به قاره‌های دیگر آسیب پذیری کمتری دارد، اما تغییرات آب و هوایی و روند افزایش دما در قطب جنوب نیز دیده شده است به طوریکه برخی مناطق آن سه درجه گرم‌تر شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: گرم شدن اقیانوس جنوبگان سبب ضعیف شدن یا فروریختن یخ‌ها شده است و بسیاری از یخچال‌های طبیعی در حال از دست دادن جرم‌های خود و عقب نشینی هستند.

تاج بخش مسلمان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در صورت ادامه شرایط گرمایش جهانی و ذوب شدن یخچال‌های جنوبگان، سطح آب‌های آزاد جهان تا سال ۲۱۰۰ حدود ۱۱ سانتی متر دیگر افزایش یابد.

وی گفت: جنوبگان جنوبی‌ترین و کم جمعیت ترین قاره جهان است که به طور کامل به وسیله اقیانوس منجمد جنوبی احاطه شده است و از نظر مساحت حدود ۴۰ درصد از اروپا بزرگ‌تر است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: کاهش سطح یخچال‌های جهانی و افزایش سطح آب‌های جهانی پیامدهای زیادی برای مناطق مختلف زمین خواهد داشت که از جمله آنها توان به افزایش فراوانی و شدت مخاطرات جوی، تغییر الگوهای آب و هوایی و جریان‌های دریایی و... اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، سومین همایش ملی فناوری‌های نوین دریایی با محوریت مطالعات جنوبگان، علوم زمین، لجستیک و آماد و پشتیبانی، طراحی و تجهیزات دریایی، رژیم حقوقی، پایداری و مانایی، پیشینه حضور کشورهای مستقر در جنوبگان روز گذشته در استان مازندران برگزار شد.