به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نشست پنجم از سلسله نشستهای ارایه تجارب بازآفرینی شهری کره جنوبی با موضوع «برنامههای تولید و عرضه مسکن ملکی و استیجاری کره جنوبی» در محل شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست اینیونگ سونگ دبیر گروه تحقیقاتی فرهنگ مسکن در موسسه تحقیقاتی معماری و شهر کره جنوبی گزارشی از تجارب اجرای پروژههای مسکن عمومی و استیجاری در کره جنوبی ارایه کرد.
به گفته وی در کره جنوبی برای اقشار مختلف از قبیل دانشجویان، زوجهای جوان، خانوادههای تک نفره و اقشار کمدرآمد مسکن متناسب با شرایط آنها از جمله توان مالی،تعداد افراد خانوار و ... توسط دولت، شهرداریها و شرکت دولتی LH ساخته میشود و متقاضیان میتوانند این خانهها را از ۵۰، ۳۰ و ۲۰ سال با توجه به نوع مسکن عمومی اجاره کنند.
در ادامه سید مسلم سیدالحسینی عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر چالش مشترک تامین مسکن کم درآمد در همه کشورها و تشابه روند سریع شهرنشینی و نیز ضرورت استفاده از تجربیات دیگر شهرها گفت: در تجربه کره جنوبی چند ویژگی مهم وجود دارد که میتوان به وجود عزم ملی در تامین مسکن، تکامل مفهوم مشارکت شهروندان در سیاستهای تولید مسکن، توجه به مسکن میانی و تنوع بخشی در تامین مسکن گروههای کم درآمدو توجه به اهمیت مسکن استیجاری اشاره کرد.
سیدالحسینی با اشاره به این که مسکن استیجاری یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع محسوب میشود، تصریح کرد: در کشور ما برنامهریزیهای بسیاری به منظور تامین مسکن انجام شده اما به دلیل نبود نظامی که تولید مسکن استیجاری را مدیریت کند این امر با مشکل مواجه شده است. باید در نظر داشت، شناسایی مخاطبین و نیازهای آنها اولین گام برنامهریزی برای تامین مسکن است.
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که برنامه ریزی برای تولید مسکن وظیفه بین بخشی تمام دستگاهها در سطح ملی و محلی است؛ عنوان کرد: موفقیت در این امر نیازمند یکپارچگی نهادی از سطح دولت تا سطح محلی بوده و نیاز است تا وظایف هر یک سازمانها به وضوح مشخص شده و منابع مالی مورد نیاز برای به ثمر رساندن برنامهها پیشبینی شود.
وی با اشاره به این که بازآفرینی و توانمندسازی دو وجه غالب در رویکرد شرکت بازآفرینی شهری ایران به شمار میروند که مبتنی بر توسعه درون زا هستند، اظهار کرد: پایدارترین رویکرد در توسعه شهری، تامین مسکن مبتنی بر رفع ناپایداری و ارتقای کیفیت سکونت است.
در ادامه نشست، «اینسول پارک» استاد دانشگاه میونگجی و رییس شورای سیاستگذاری معماری ریاست جمهوری کره جنوبی توضیحاتی در خصوص مسکن عمومی اجارهای در کره جنوبی ارایه کرد.
همچنین افشین کلانتری سرپرست دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران با بیان اینکه دولتها در تمام دنیا برای تامین مسکن راهی جز به کارگیری ابزارهای مشارکتی ندارند، اظهار کرد: در تامین مسکن هم به لحاظ اجرا و هم به لحاظ تامین مالی بایداز ابزارهای مختلف مشارکتی استفاده کرد. علاوه بر این دولتها باید یک برنامه منسجم و جامع برای تامین مسکن اعلام کنند . بنابراین تهیه یک برنامه جامع تامین مسکن و به روز رسانی اسناد در این حوزه بسیار ضروری است و تجربیات کشور کره جنوبی و هبیتات میتواند در این مسیر ما را یاری کند.
صادق فیاضی پژوهشگر حوزه مسکن نیز در این نشست توضیحاتی پیرامون مسکن استیجاری در ایران ارایه کرد. همچنین «جیمان کیم» مدیر دفتر نگهداری داراییهای اجارهای شرکت LH و «کی بوم پارک»رایزن سفارت کرهجنوبی در تهران از دیگر اعضای این پنل بودند.
به گزارش شرکت بازآفرینی شهری ایران، این سلسله نشستها با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران برگزار میشود.