شناسهٔ خبر: 182896 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت بازآفرینی شهری ایران در حوزه راهبری و هدایت طرح‌ها تشریح شد؛

اجرای بسته تشویقی راهکارهای رونق سکونت در بافت‌های تاریخی- فرهنگی در ۶۴۱ شهر

ساختمان بازآفرینی شهری سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران، اجرای بسته تشویقی راهکارهای رونق سکونت در بافت‌های تاریخی-فرهنگی در ۶۴۱ شهر را از مهمترین اقدامات دفتر راهبری و هدایت طرح ها در ۱۰۰ روز دولت چهاردهم عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمدمهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از فعالیت‌های انجام شده این دفتر طی ۱۰۰ روز اخیر ارایه کرد و گفت: اکنون بسته تشویقی شهرسازی نوسازی مسکن در ۶۴۱ شهر کشور از مجموع ۶۹۷ شهر دارای محدوده و محلات هدف مصوب اجرا می‌شود.

نوروزیان با اشاره به این که یکی از مهم‌ترین اقدام‌های این دفتر تهیه و تدوین بسته تشویقی رونق سکونت در بافت‌های تاریخی بوده است، در این‌باره توضیح داد: بسته تشویقی بافت‌های تاریخی با عنوان «مجموعه راهکارهای تشویقی با هدف احیا و تقویت سکونت در محدوده بافت تاریخی- فرهنگی کشور» توسط این دفتر تهیه  شد و مرداد سال جاری به تصویب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.

نوروزیان افزود: همچنین فراهم کردن زمینه‌های تشریک مساعی بیشتر با وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای رونق سکونت و حفاظت یکپارچه از بافت‌های تاریخی کشور از دیگر دستاوردهای مهم این دوره بوده است.

سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شهری، پیگیری و پاسخگویی به ابهامات مدیریت شهری در پی رفع موانع اجرای «مصوبه سیاست‌های تشویقی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری» را از دیگر اقدام‌های این دفتر برشمرد و گفت: نتیجه این اقدام، اجرای بسته تشویقی در ۶۴۱ شهر کشور از مجموع  ۶۹۷ شهر دارای محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری مصوب بوده است.

وی ادامه داد: به منظور تسریع در امر نوسازی و در راستای عمل به تکلیف مقرر در بند (ت) ماده ۵۲ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، مکاتبات لازم با شهرداری‌های سراسر کشور برای رفع موانع کاهش زمان صدور پروانه نوسازی در این محدوده‌ها انجام شده است.

به گفته نوروزیان، بررسی و رسیدگی به درخواست متقاضیان دریافت گواهینامه صلاحیت موضوع ماده ۴ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری از دیگر اقدامات مهم این دفتر در روزهای آغازین دولت جدید است. اعطای این گواهینامه در راستای سیاست واگذاری بخشی از اختیارات مجریان طرح‌های احیا، بهسازی ونوسازی به بخش خصوصی است.

بر اساس این گزارش، برنامه‌ریزی لازم به منظور دستیابی به اهداف کمی تعیین شده در ماده ۴۹ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، به منظور رفع ناکارآمدی و کاهش ۲۰ درصد از سطوح بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در پایان برنامه هفتم در دست انجام است.