شناسهٔ خبر: 183277 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:

پیگیر افزایش سرمایه بانک مسکن جهت کمک به نهضت ملی مسکن هستیم

ببینید | تودیع و معارفه مدیرکل و سرپرست دفتر طرح های پایش مسکن سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانک مسکن برای کمک به نهضت ملی مسکن گفت: پیگیر افزایش سرمایه بانک مسکن جهت کمک به نهضت ملی مسکن هستیم.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص ضرورت افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: با توجه به قانون جهش تولید مسکن و ماده (۴) این قانون مبنی بر تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات شبکه بانکی به بخش مسکن و با توجه به تخصصی بودن این بانک در حوزه مسکن، برای اجرای طرح‌های حمایتی دولت در حوزه مسکن، کمک به افزایش توان اعتباری و مالی بانک مسکن امری ضروری است.

سرپرست معاونت مسکن و ساختمان افزود: با توجه به اینکه این بانک در اجرای قانون جهش تولید مسکن بیشترین مقدار تسهیلات را برای ساخت واحدهای مسکونی پرداخت کرده و این قانون با عدم همکاری مناسب برخی بانک‌های عامل مواجه شده است، در نتیجه توانمندی بانک مسکن برای ادامه روند تسهیلات‌دهی به حوزه مسکن بسیار حائز اهمیت است. 

بیات منش ادامه داد: با علم به اهمیت افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک مسکن و نیاز به افزایش سرمایه این بانک، دولت و مجلس در قوانین بودجه سال ۱۴۰۳ و قانون برنامه هفتم مجوز افزایش سرمایه این بانک را صادر کرده‌اند. بدین ترتیب که؛ در بند (ت) تبصره (۱۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به منظور «تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای طرح‌های حمایتی مسکن، اصلاح ساختار مالی بانک مسکن، حل و فصل ناترازی این بانک جهت افزایش تسهیلات‌دهی در طرح‌های نهضت ملی مسکن» مجوز ردیف درآمدی و هزینه‌ای به مبلغ یک میلیون میلیارد ریال افزایش سرمایه بانک مسکن از طرق مختلف را صادر کرده است. علاوه بر این در جزء (۳) از بند (الف) ماده (۵۴) قانون برنامه هفتم نیز، مجوز افزایش سرمایه بانک مسکن صادر شده است.

این مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بخش مسکن در اقتصاد، وجود رکود در این بازار به دلایل مختلفی که مهمترین آن مربوط به تأمین مالی و کاهش قدرت خرید خانوار است و همچنین بالا بودن سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار که در برخی شهرها به حدود ۵۰ درصد نیز رسیده است؛ افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک مسکن منجر به تزریق منابع تسهیلاتی به تولید مسکن در طرح‌های حمایتی دولت شده و از آنجاییکه برخی از متقاضیان سهم آورده خود در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن را حتی به سختی تأمین و پرداخت کرده‌اند، پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها از طریق تزریق این منابع ادامه می‌یابد؛ در نتیجه کمک شایانی به موضوع تأمین مسکن و خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه خواهد داشت.

وی افزود: از سوی دیگر تزریق منابع تسهیلاتی به بخش تولید در اقتصاد و رونق در بازار مسکن می‌تواند موتور رشد اقتصادی را نیز فعال کند. بنابراین مجموعه وزارت راه و شهرسازی با همه توان خود پیگیر حمایت از بانک مسکن جهت تقویت این بانک تخصصی برای پرداخت تسهیلات به بخش مسکن است.