به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از سازمان بنادرودریانوردی؛ «علیاکبر صفایی» شامگاه یکشنبه به همراه رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران و احمد جباری دبیر اول کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مطالبات و دغدغههای جامعهمحلی بندر مغویه بندرلنگه مبنی بر برطرف شدن فرسایش و آبشستگی روستای بندر مغویه شهرستان بندرلنگه و همچنین ارتقا سطح ایمنی و رونق نظاممند گردشگری دریایی در این منطقه را مورد بررسی قرار داد.
وی هدف از این بازدید را بررسی مطالبات و دغدغههای جامعه محلی بندر مغویه همراستا با سیاستهای کلی توسعه دریامحور و مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به دنبال نگرانیها و دغدغههای نماینده غرب استان هرمزگان و همچنین پیگیری مطالبات مردم روستای مغویه با توجه به اهمیت پسروی آب دریا که باعث آسیب به زندگی مردم شده است، براساس مطالعات کارشناسی طرح رسوبگیر به مناقصه گذاشته خواهد شد و باید در کمترین وقت زمان ممکن این طرح اجرایی شود.
صفایی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت اجرای بندر جدید لنگه اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به افزایش عملیات بندری در لنگه و سطح افزایش تجارت دریابرد بین هرمزگان به ویژه شهر بندرلنگه و استانهای همجوار روند اجرای طرح احداث بندر جدید لنگه باید سرعت بگیرد.
وی گفت: کار مطالعات اقتصادی و طرح جامع بندر جدید لنگه انجام شده و درباره بندر(دیوارکشی) تا پایان سال کار اجرایی آغاز میشود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بندر جدید لنگه و موقعیت و حجم فعالیتهای دریابرد در شهرستان بندرلنگه نیاز به توسعه اراضی دارد، از تمامی سرمایهگذاران و بخشهای خصوصی تقاضا کرد در کار احداث و سرمایهگذاری این بندر مشارکت جدی داشته باشند.
بندرلنگه» از بنادر قدیمی ایران است؛ این بندر در زمان هخامنشیان از بنادر مهم تجاری خلیج فارس بود و از آن به نام گوگانا یاد شده است. سابقه استفاده از مزیتهای تجاری لنگه به عنوان بندر به دوره هخامنشیان برمیگردد، روزگاری که بندر گوگانا (نام قدیمی لنگه) به عنوان یکی از بنادر اصلی تجاری خلیج فارس در ایران باستان شناخته میشد.
بندرلنگه بهعنوان «یکی از بنادر عمده ایران»، «عروس بنادر ایران»، «پررونقترین شهر ساحلی ایران» هم شناخته شده است و به دلیل موقعیت مخصوص جغرافیایی، از گذشتههای دور بهعنوان یک ایستگاه ترانزیتی بار و مسافر فعالیت میکرده و در کتابهای متعدد که توسط منابع انگلیسی، هلندی و عربی درباره بنادر خلیج فارس چاپ شده به فعالیتها و موقعیت بندرلنگه اشاره شدهاست.
روستای مغویه در شهرستان بندرلنگه در فاصله ۲۳۳ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و شغل بیشتر مردم محلی صیادی است و در سالهای اخیر گردشگری دریایی در این منطقه رونق پیدا کرده است.