به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی اظهار داشت: حمل و نقل جادهای بالغ بر ۹۰ درصد جابهجایی بار و مسافر را در کشور پوشش میدهد، به همین دلیل، فراهم آوردن و تسهیل برقراری تردد ایمن و روان یکی از وظایف این اداره کل است.
وی افزود: یکی از عوامل مورد تهدید این خدمت فرارسیدن فصل زمستان به دلیل شرایط جوی و بارش برف و کولاک است، به همین دلیل راهداران سراسر استان به صورت شبانهروز در حال خدمترسانی به هموطنان است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی طول کل راههای استان را ۶۴۱۷ کیلومتر عنوان کرد و ادامه داد: طول راههای شریانی ۷۰۳ کیلومتر، طول راههای غیرشریانی ۵ هزار و ۶۷۶ کیلومتر و طول راههای تحت تاثیر راهداری زمستانی ۶ هزار و ۳۷۹ کیلومتر است.
جهانی با اشاره به شروع فصل بارش بیان کرد: گردنه سیبک در محور اراک – توره، گردنه زالیان و گردنه کله جوب محور توره – بروجرد و گردنه قاقان محور شازند – ازنا مهمترین گردنههای برفگیر راههای شریانی در استان است که در این فصل چالشهای خاص خود را دارد از جمله نداشتن زنجیر چرخ توسط رانندگان و تردد ماشینآلات سنگین در این گردنهها که باعث ایجاد ترافیک میشود.
وی اضافه کرد: اولویت اصلی در طرح راهداری زمستانی راههای اصلی و شریانی است؛ باز کردن راههای روستایی و فرعی از مشکلاتی است که همواره در این بخش وجود دارد و فرمانداریها باید در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.
پیش از شروع فصل بارش اقدامات لازم در خصوص پیشگیری از وقوع حوادث و آبگرفتگی سطح جادهها صورت گرفته که از جمله آن میتوان به تنقیه و لایروبی پلها و آبروها، تعریض برخی پلها، اجرای دریواسیون و... اشاره کرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی ادامه داد: در طرح راهداری زمستانی ۴۲۰ نیروی راهدار، راننده و پشتیبان با استفاده از ۲۸۰ دستگاه انواع ماشینآلات در حال آمادهباش کامل هستند و در روزهای گذشته هم شاهد برفروبی و نمکپاشی برخی محورهای استان بودهایم.
جهانی همچنین گفت: سامانه ۱۴۱ مرکز مدیریت راههای این اداره به صورت شبانهروز پاسخگوی هموطنان است، کاربران جادهای میتوانند از طریق این سامانه از آخرین وضعیت جادههای استان مطلع شوند.