به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان شیروان دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با معتمدیان استاندار استان تهران مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع صباشهر ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسات مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ و ۵ آذر ۱۴۰۳ “ طرح جامع شهر صباشهر " را با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳کمیته فنی شماره یک و بند ۶ صورتجلسه مورخ ۲ آبان ۱۴۰۲ شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران مورد بررسی قرار داد و ضمن موافقت با کلیات موضوع، به شرح ذیل اتخاذ تصمیم نمود:
۱-جمعیت:
جمعیت ۷۳۰۰۰ (هفتاد و سه هزار) نفر برای افق طرح به سال ۱۴۱۳ تأیید شد.
۲- حریم شهر:
با حریم مصوب شورای برنامه ریزی و توسعه استان به مساحت ۹/۲۴۶۰ هکتار با حدود، مشخصات و مختصات به شرح نقشه پیوست موافقت و مقررشد تا سند پهنهبندی حریم، مطابق دستورالعمل تهیه سند پهنه بندی حریم مصوبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ شورایعالی تهیه و توسط دبیرخانه کنترل شود.
۱-۲- استعلامهای لازم در خصوص حریم واحدهای تولیدی مستقر در حریم شهر(مرغداری و غیره) اخذ شود.
۲-۲- از اداره کل صمت و شرکت شهرکهای صنعتی استان با توجه به ساماندهی صنایع مزاحم شهری استعلام لازم به عمل آید.
۳- محدوده شهر: ( اصلاح شده درمورخ ۵ آدر ۱۴۰۳ بر اساس مکاتبه سازمان بازرسی کل کشور)
خط محدوده مصوب در شورای برنامهریزی و توسعه استان با حذف اراضی الحاقی در شرق شهر (اراضی واقع در شرق مسیل موجود - موضع شماره ۲ نقشه پیوست) مورد تأیید قرار گرفت.
همچنین مقرر شد تا اراضی حدفاصل محدوده مصوب شورای برنامهریزی و توسعه استان و محور آدران (موضع شماره ۱ نقشه پیوست) کماکان در حریم شهر تحت پهنه زراعی و باغی تثبیت شده و صرفاً برای ساخت و سازهای موجود طرح ساماندهی صنوف و کارگاههای مزاحم شهری تهیه و پس از تأیید در مراجع استانی ملاک اقدامات شهرداری قرار گیرد.
تبصره ۱: باغهای واقع در محدوده مصوب پیشین و نیز باغ های واقع در اراضی الحاقی پیشنهادی تثبیت شوند. ساخت و ساز بر روی آنها تابع دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری است.
تبصره ۲ : ورود کلیه اراضی الحاق شده به محدوده مصوب پیشین - به استثناء اراضی موسوم به سقاباشی در شرق - با کاربری خدماتی صورت می پذیرد. در صورت درخواست مالکان برای تغییر کاربری بخشی از این اراضی برای امر سکونت، قبول تقاضا و طرح موضوع در کمیسیون ماده ۵ مستلزم تهیه طرح تفصیلی و پیش بینی خدمات پشتیبان ساکنین به علاوه تأمین سرانه های عمومی و خدماتی مورد نیاز در مقیاس شهر مطابق جدول سرانه های طرح جامع از محل این اراضی خواهد بود.
تبصره ۳ : رعایت و اخذ کلیه حقوق دولتی در اراضی الحاقی و هم چنین اعمال قوانین ذیربط در واگذاری اراضی و سرانه های خدماتی به شهرداری و سایر مراجع مربوطه و نیز تعهد مالکین به انجام آماده سازی اراضی مزبور الزامی است.
تبصره ۴: خط محدوده در سمت غرب شهر بر حریم راه منطبق شود.
۴- کاربری پیشنهادی اراضی واقع در محدوده:
با مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان در خصوص کاربری اراضی - به استثناء ملک شهرداری که از فضای سبز به مسکونی تغییر کاربری داده شد موافقت شد.
۵- رعایت بند جزء ۱ بند ح ماده ۴۸ قانون ابلاغی برنامه هفتم توسعه ( ابلاغی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به شماره ۱۸۹۹۲/۹۱۰ مورخ ۴ تیر ۱۴۰۳) الزامی است.
۶- سایر اسناد:
دیگر اسناد طرح از جمله سند ضوابط و مقررات ساخت و ساز و نحوه استفاده از اراضی- برابر مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان - و با ملاحظات زیر مورد تایید قرار گرفت :
الف- با توجه به تهدیدات طبیعی و انسان ساخت موجود، مطالعات پدافند غیرعامل مطابق مصوبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ توسط مشاور ذیصلاح تهیه و به تأیید سازمان مربوطه برسد.
ب- گسلهای واقع در حریم و محدوده شهر و ضوابط مربوطه در طرح لحاظ شود.
پ-پیوست کاهش خطر با استناد به بند ح ماده ۱۳ قانون مدیریت بحران تهیه شود.
ت- طرح جمعآوری و هدایت آبهای سطحی و کنترل سیلاب توسط مشاور ذیصلاح تهیه و به تأیید آب منطقهای برسد.
ث- اثر ثبتی بقعه فرخنده خاتون واقع در محله ویره و آثار تاریخی شناسایی شده در محدوده و حریم در اسناد لحاظ شوند.
در پایان تاکید ده است: در اجرای ماده ۴۲ آئین نامه نحوه بررسی طرحها، اسناد طرح پس از اصلاح بر اساس مفاد این مصوبه جهت ابلاغ به مراجع ذی ربط تحویل دبیرخانه شورایعالی شود.