شناسهٔ خبر: 185404 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

در مکاتبه شورای عالی شهرسازی و معماری با استاندار بوشهر ابلاغ شد؛

موافقت با طرح شهرسازی ۱۰۵هکتاراراضی نظامی واقع در بوشهر در چارچوب قانون انتقال پادگان‌ها

ببینید | دوازدهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار بوشهر، از موافقت شورا با طرح شهرسازی ۱۰۵هکتاراراضی نظامی واقع در شهر بوشهر درچارچوب قانون انتقال پادگان‌ها خبر داد و تاکید کرد: «طرح تفصیلی اراضی مورد توافق با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان» با رعایت چارچوب‌های معین شده در مصوبه به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر بوشهر رسیده و مبنای اقدامات قرار بگیرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، غلامرضا کاظمیان دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری در مکاتبه با زارع استاندار بوشهر مصوبه شورا را با موضوع طرح شهرسازی ۱۰۵ هکتار اراضی نظامی واقع در شهر بوشهر در چارچوب قانون انتقال پادگان‌ها را ابلاغ کرد.

 بر اساس این مصوبه، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳، مصوبه مورخ ۵ مرداد ۱۳۹۴ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر در خصوص «اتخاذ تصمیم برای حدود۲۲۰ هکتار اراضی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در چارچوب قانون انتقال پادگان‌ها» را با توجه به صورت‌جلسه مورخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داده و در جهت «بهره‌گیری از ظرفیت ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن»، مصوبه شماره ۸۳۱۰/۰۳/هـ مورخ ۳ مرداد ۱۴۰۳ هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص تفاهم‌نامه فی‌مابین آن سازمان و معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در خصوص «بهره‌گیری از ظرفیت پلاک‌های ثبتی ۳۷۸۶/۲-۳۷۸۸/۱۲۵۵و ۳۹۵۵ واقع در شهر بوشهر به مساحت حدود ۱۰۵ هکتار در چارچوب قانون انتقال پادگان‌ها» (به عنوان بخشی از اراضی۲۲۰ هکتاری مورد بحث در مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان)، را در پاسخ به کمبود شدید سطوح و سرانه‌های مسکونی و خدماتی در شهر بوشهر دانسته و ضمن تاکید بر ضرورت تحقق بند ۵ مصوبه مورخ ۲۲ تیر ۱۳۸۸ شورایعالی در زمینه طرح جامع شهر بوشهر مبنی بر «تهیه طرح راهبردی و تدوین برنامه زمانی جهت خروج پادگان‌های نظامی» مقرر کرد تا «طرح تفصیلی اراضی مورد توافق با کاربری مسکونی و خدمات پشتیبان» با رعایت چارچوب زیر به تصویب کمیسیون ماده پنج شهر بوشهر رسیده و مبنای اقدامات قرار گیرد:

 ۱- سطوح و سرانه‌های کاربری‌های طرح مطابق مصوبه شورایعالی در خصوص طرح تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربری‌های شهری و تعیین سرانه آنها رعایت شود. در این رابطه ۴۰ درصد از اراضی به معابر اصلی و خدمات هفت‌گانه پشتیبان سکونت (فضای سبز، درمانی، آموزشی، ورزشی، مذهبی و تاسیسات و تجهیزات) در کلیه مقیاس‌ها اعم از محله تا شهر اختصاص یافته و در مابقی عرصه در سقف ۱۰ درصد تخصیص سطح به معابر دسترسی محلی الزامیست.

 ۲- با عنایت به کمبود شدید سطوح و سرانه‌های مسکونی در شهر بوشهر و ضرورت پاسخگویی به نیازهای سکونتی جدید برای نیروهای متخصص و ماهر ناشی از شکل‌گیری حوزه‌های فعالیتی فراشهری جدید پیرامون شهر (نظیر منطقه آزاد بوشهر)، تراکم ساختمانی در اراضی، پس از رعایت محدودیت‌های ناشی از اعمال سایر بندهای این مصوبه، می‌تواند تا سقف۷۰ واحد در هکتار در نظر گرفته شود. در هر صورت میزان جمعیت‌پذیری طرح محدود به میزان سطوح و سرانه‌های قابل تامین بر اساس مصوبه شورایعالی در خصوص طرح تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربری‌های شهری و تعیین سرانه آنها است.

 ۳- حریم پروازی فرودگاه از مرجع ذیربط استعلام شده و در طرح لحاظ شود.

 ۴- مطالعات ترافیکی با رعایت کلیه قوانین و مقررات موضوعه تهیه و مورد تصویب شورای هماهنگی ترافیک استان قرار گیرد.

 ۵- با توجه به دفع بخشی از آب‌های سطحی شهر بوشهر از طریق اراضی مورد نظر، انجام مطالعات مدیریت و هدایت آب‌های سطحی ضروری است.

 ۶- بر تامین آب شرب طرح از طریق مدیریت مصرف منابع آب کنونی تاکید می‌شود.

 ۷- با عنایت به بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی مطالعات ژئوتکنیکی ناظر بر مقاومت خاک و میزان بارگذاری ممکن و نحوه تقویت و آماده سازی بستر انجام پذیرد. در این رابطه رعایت ملاحظات زیست محیطی در زمینه دفع بهداشتی فاضلاب و انجام مطالعات مربوطه الزامی است.

 ۸- مطالعات پدافند غیرعامل چارچوب دستورالعمل مصوب مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورایعالی تهیه و پس از تائید در اداره کل پدافند غیرعامل استان، ملاحظات و خروجی‌های آن در اسناد طرح تفصیلی منعکس شود.

 ۹- اخذ استعلام از دستگاه‌ها و مراجع ذیربط استانی (نظیر آب منطقه‌ای، میراث و...) و اعمال حرائم و ضوابط اعلامی در طرح الزامیست.

 ۱۰-با توجه به مجاورت خوریات با اراضی، هرگونه دخل و تصرف در جریان آبی خوریات، صرفاً با اخذ مجوز از اداره کل محیط‌زیست استان میسر خواهد بود.

 ۱۱-با توجه به نزدیکی اراضی به منطقه آزاد و در نظر گرفتن نقش منطقه‌ای و بین‌المللی برای شهر بوشهر در طرح‌های فرادست و آمایشی، توصیه می‌شود، بخشی از اراضی به کاربری‌های فراشهری و فناوری‌های نوین و پیشرفته تخصیص یابد.

 ۱۲- بر هم‌پیوندی با طرح جامع در دست تهیه بوشهر و رعایت مصوبه مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ شورای‌عالی در خصوص ضوابط نما (اعلام مصوبه شماره ۳۰۰/۲۶۴۳۰مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)، همچنین رعایت معماری و شهرسازی بومی و متناسب با اقلیم تاکید می‌شود.