شناسهٔ خبر: 185545 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

در اولین روز همایش سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار در بافت‌های ناکارآمد شهری مطرح شد:

کیفیت زندگی در مناطق فرسوده شهر باید ارتقا یابد

همایش سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران در اولین روز همایش سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار در بافت‌های ناکارآمد شهری در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی تهران، گفت: کیفیت زندگی در بافت‌های ناکارآمد شهرها باید به نسبت به سایر محدوده‌های برخوردار یافته همان شهر ارتقا یابد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان اولین سخنران این همایش، به موضوع " ارائه تبیین مصوبات اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران "پرداخت.

 نوروزیان با اشاره اینکه بیش از ۱۷۰هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری مصوب در سه گونه ( بافت فرسوده ( میانی ) سکونتگاه غیررسمی – محدوده های فرهنگی - تاریخی ) با جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر در کشور شناسایی شده است، گفت: حدودا ۲میلیون و ٦٠٠ هزار مسکن ناپایدار در محلات هدف و مصوب بازآفرینی شهری شناسایی شده است که باید نوسازی این بناها هم‌زمان با ارتقای کیفی فضای شهری ، سرعت بیشتری بگیرد.

 در ادامه سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به مصوبات تشویقی شهرسازی شورای‌عالی شهرسازی و معماری پرداخت و گفت: این بسته برای چهار گروه که اقدام به نوسازی در بافت‌های فرسوده می کنند، دیده شده و برای هر گروه مشوق‌های مختلفی پیش بینی شده است. 

سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران از تصویب راهکارهای مشوق سکونت در بافت‌های فرهنگی - تاریخی کشور خبر داد و گفت: بافت های تاریخی بیانگر سبک زندگی پیشینیان ما هستند و دارای ارزش های فرهنگی اند و ضروری است با رویکرد حفاظت و احیا با آنها برخورد داشته باشیم و بر ضرورت تهیه طرح‌های ویژه حفاظت بافت‌های تاریخی با همکاری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و شهرداری ها تاکید کرد.

زهرا اسکندری مدرس و کارشناس برنامه‌ریزی شهری به عنوان دومین سخنران در این نشست در رابطه با ظرفیت و چالش‌های سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار در بافت‌های ناکارآمد شهری سخنانی ایراد کرد.

در ادامه این همایش سپیده عبدی به ارائه "تجربه عملیاتی ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری – تجربه شهرداری کرج" پرداخت و در این زمینه به سوالات حاضرین پاسخ گفت.

همچنین جواد دورکشان با موضوع مهم "تسهیلگری و تحول در ارایه خدمات به شهروند مقتدر تجربه استان سیستان و بلوچستان" به سخنرانی پرداخت.

آخرین سخنران این همایش سولماز شمشیری بود که موضوع "ظرفیت‌ها و فرصت‌های دفاتر توسعه محلی: بهره‌گیری از مشارکت ذینفعان در ارتقای کیفیت فضای عمومی: مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. 

گفتی است، در دومین روز سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار در بافت‌های ناکارآمد شهری عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران سخنرانی خواهد کرد.