به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از راه آهن، آیین راهاندازی قطار پنج ستاره تبریز - مشهد عصر پنجشنبه ۴ بهمن ماه با حضور جبارعلی ذاکری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی، در ایستگاه خاوران تبریز برگزار شد.
ذاکری در این مراسم با اشاره به لزوم ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری در صنعت ریلی گفت: تنها راه حل آن، بهبود وضعیت ریلی کشور، بهبود اقتصاد حمل و نقل ریلی است.
وی خاطرنشان کرد: در طول چهار ماه گذشته مقدماتی برای بهبود وضعیت اقتصاد در بخش باری و مسافری انجام شده که امیدواریم آثار آن را طی دو سال آینده شاهد باشیم.
ذاکری تاکید کرد: در طول چهار ماه گذشته دو قرارداد بزرگ زیرساختی و سه قرارداد تامین ناوگان به امضا رسیده است.
مدیرعامل راه آهن گفت: راه آهن حتی یک واگن مسافری و باری ندارد و همه آنها به شرکتهای خصوصی واگذار شده و این شرکت ها وظایف حمل و نقل را بر عهده دارند و راه آهن به دنبال ترغیب شرکت ها برای استمرار فعالیتها و سرمایهگذاری در حوزه ریلی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تاکید رئیس جمهور مبنی بر افزایش سطح خدمات به مردم گفت: نمود عینی ارتقا خدمات به مسافرین محترم، وارد کردن قطارهای ۵ ستاره به چرخه حمل و نقل ریلی است که امروز بخش اول آن را در آذربایجان شرقی شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در چند ماه آینده در مسیرهای ارومیه و مراغه و مسیرهای دیگر کشور، شاهد راه اندازی قطارهای با کیفیت خواهیم بود.
ذاکری تاکید کرد: در دهه فجر امسال در استان یزد قطارهای دو طبقه راهاندازی میشود و همچنین در مسیر تهران- مشهد نیز ترنست با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و مدت زمان سیر ۸ ساعت و ۲۰ دقیقه به چرخه سیر در این مسیر بر میگردد.
به گفته مدیرعامل راه آهن، در ایام دهه فجر خط فرعی در شبستر به بهره برداری می رسد که سالانه حدود یک میلیون تن بار ظرفیت در این خط فرعی وجود دارد.
ذاکری با بیان اینکه بهترین راهکار برای افزایش ایمنی جادهای در جهان، انتقال بار از جاده به ریل است افزود: در صورتی که بارها از جاده به ریل منتقل شود؛ جان باختگان تصادفات جاده ای ۲۰ هزار نفر کاهش می یابد.
وی ادامه داد: طبق برنامه هفتم، ظرف سه سال آینده با کمک بخش خصوصی و شرکتهای صاحب بار، خطوط ریلی را دو خطه خواهیم کرد تا بخشی از بار را به سمت ریل بیاوریم.
وی با بیان اینکه اتصال ریلی ایستگاه شرق تبریز به غرب تبریز به عنوان مهمترین پروژه استانی و بزرگترین پروژه کریدور شرق- غرب است گفت: این پروژه در قالب پروژه تکمیل کریدور شرق - غرب از سرخس به چشمه ثریا طراحی شده است.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: اتصال ریلی ایستگاه شرق تبریز به غرب در سبد دوم پروژههایی است که با یکی از کشورها در قالب فاینانس مذاکره شده و ۲.۴ میلیارد دلار اعتبار برای کل پروژه اختصاص خواهد یافت که شامل برقی کردن مسیر و تکمیل این کریدور است.
وی ابراز امیدواری کرد: با پیگیری و حمایت های نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان شرقی، این موضوع ظرف ۴ سال آینده عملیاتی شود.