شناسهٔ خبر: 187095 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی:

تسهیلات بافت‌های هدف بازآفرینی شهری در جلسه شورای عالی مسکن بررسی می‌شود

عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر ضرورت تقویت همکاری بانک‌ها در ارایه تسهیلات بافت‌های هدف بازآفرینی شهری، از تدوین و تصویب طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی با رویکرد نوین و در همراهی با وزارت میراث فرهنگی و نهادهای شهری خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست خبری امروز ۶ بهمن ماه که در ساختمان دادمان برگزار شد، بخشی از سیاست های آن شرکت را در دولت جدید در حوزه بافت های ناکارآمد شهری و محله های هدف بازآفرینی تشریح کرد.

معان وزیر راه و شهرسازی تصویب طرح ویژه بافت پیرامونی حرم شاهچراغ (ع) را از موارد مهمی برشمرد که با رویکرد نوین و در همراهی وزارت راه و شهرسازی با وزارت میراث فرهنگی و نهادهای توسعه شهری تدوین و تصویب شده است.

وی نقش فعالان، رسانه‌ها و نهادهای مدنی را در بازنگری طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی همچون شاهچراغ(ع) و بافت پیرامونی حرم امام رضا(ع) حائز اهمیت خواند.

گلپایگانی خطاب به خبرنگاران گفت: به عنوان متولی نهاد بازآفرینی شهری از شما درخواست کمک داریم تا پویایی و تحرک نهادهای مدنی با قلم و فکر شما به نتیجه مطلوب برسد.

گلپایگانی با یادآوری این موضوع که محله‌های هدف بازآفرینی شهری در سه دسته بافت‌های تاریخی، بافت های فرسوده و حاشیه‌نشینی دسته بندی می‌شود، گفت: در محدوده بافت‌های تاریخی، بافت‌های پیرامون حرم مطهر از جمله حرم امام رضا (ع)، حرم شاهچراغ (ع) و دیگر حرم های مطهر و همچنین شهرهای تاریخی و محدوده های تاریخی در دست پیگیری قرار دارد.

تدوین و تصویب طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی با رویکرد نوین و در همراهی با وزارت میراث فرهنگی و نهادهای شهری

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بازنگری طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی اردبیل، شیراز و مشهد با رویکرد نوین در وزارت راه و شهرسازی در همراهی وزرات میراث فرهنگی و نهادهای شهری تهیه شد. رویکردی که در سال های گذشته در خصوص بازآفرینی وجود داشت صرفا با نگاه کالبدی و تخریب و نوسازی بافت ها بود که عملا به نادیده گرفتن ارزش های تاریخی منجر شد. پروژه هایی که در شیراز و مشهد در خصوص بافت های پیرامون حرم های مطهر مصوب شده بود آسیب های جدی به آثار تاریخی پیرامون حرم های مطهر وارد کرد.

به گفته وی رویکردی که از چندسال گذشته حاکم شده است، به موضوع بازآفرینی با توجه به ارزش های ذاتی در این بافت ها و بازگشت بر احیای بافت های تاریخی متمرکز است. در این رویکرد بازآفرینی شهری موضوعات اجتماعی ،تاریخی ،فرهنگی ،میراثی و ... در بر می گیرد بنابراین در وهله اول در تصویب کالبد ویژه بافت های تاریخی مردم وساکنان بافت باید منتفع شود.

ضرورت تقویت همکاری بانک‌ها در ارایه تسهیلات بافت های هدف بازآفرینی شهری

معاون وزیر راه وشهرسازی در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگاران در خصوص همراهی بانک ها و ارائه تسهیلات بانکی به بافت های نارکارآمد شهری عملکرد بانک ها را در این بخش نامناسب خواند و گفت: در مجموع ۲هزار و۴۰۰ واحد در بافت‌های ناکارآمد شهری از تسهیلات این بافت‌ها بهره‌مند شده‌اند، در حالی که قرار بود سالانه ۱۰۰ هزار بافت فرسوده از تسهیلات این بافت بهره مند شوند.

به گفته وی طبق قانون ۲۵ درصد وام های بانکی بخش مسکن باید به بافت فرسوده اختصاص یابد که در سال های گذشته این رقم درصد پایینی را به خود اختصاص داده است بنابراین در آخرین جلسه با متولیان بانک مرکزی موضوع مطرح شد و مقرر است تا در جلسه شورای عالی مسکن موضوع رسیدگی به وام های بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مطرح و در خصوص آن تصمیم گیری شود.

گلپایگانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اجرای طرح کلید به کلید گفت: آیین نامه طرح کلید به کلید مطابق با برنامه هفتم توسعه وماده ۵۲ نهایی شده و به هیئت دولت ارسال شده که منتظر تصمیم گیری در خصوص آن هستیم.

وی افزود: ظرفیت های جدید به طرح قبلی اضافه شده و محدوده های هدف بازآفرینی شهری ملاک عمل قرار گرفته است. در این آیین نامه علاوه بر ماده ۵۲ ظرفیت های برای حفظ و احیای بافت های تاریخی در نظر گرفته شده است.