به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (قم)، صابر مصورزاده معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم اظهار کرد: کمیسیون ماه پنج، وظیفه بررسی طرح تفصیلی شهر و تغییرات بعدی آن را برعهده دارد.
وی افزود: استاندار یا معاون عمرانی استانداری به عنوان رییس و نمایندگان راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، شهرداری، میراث فرهنگی نیز اعضای اصلی این کمیسیون را تشکیل میدهند.
مصورزاده گفت: براساس طرح تفصیلی، در هر شهر برای تامین سرانهها و استانداردهای شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اراضی با کاربریهای فضای سبز، فرهنگی و هنری، مذهبی، ورزشی، آموزشی، درمانی- بهداشتی و... برای پشتیبانی و خدمات رسانی به کاربری مسکونی تعیین و تثبیت میشود.
وی افزود: در صورت تغییر این سرانهها از کیفیت زندگی و امکان خدمات رسانی مناسب به شهروندان کاسته میشود که بدین ترتیب رسالت دبیرخانه کمیسیون ماده پنج هر استان حفظ و حراست از اینگونه کاربریها و در صورت لزوم کمترین میزان تغییر با رعایت جایگزینی آن در طرح تفصیلی مصوب است.
مصورزاد تصریح کرد: در طول دو سال گذشته، کمیسیون ماده پنج استان با نگاه کارشناسی و آینده نگری از تغییر اراضی کاربری عمومی شهری که سرمایه بنیادی و اصلی برای ارتقای کیفیت زندگی شهری محسوب میشود، محافظت کرده و در اغلب موارد با تغییر آن به سایر کاربریها مخالفت کرده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم اظهار کرد: بررسی آمار تغییرات اراضی با کاربری عمومی در طی ده سال گذشته نشان میدهد سالهای ۱۳۹۸ با ۱۳۵۰۰۰ مترمربع و ۱۴۰۱ با ۱۰۷۰۰۰ مترمربع بیشترین تغییرات و سالهای ۱۴۰۲ با ۵۰۵۵ مترمربع و ۱۴۰۳ با ۹۵۱۵ مترمربع، کمترین میزان تغییرات اراضی با کاربری عمومی توسط کمیسیون ماده پنج استان در راستای حفظ سرانههای مصوب و جلوگیری از کاهش آنها را به خود اختصاص دادهاند.
مصورزاده تامین سرانهها و کاربریهای مورد نیاز سایتهای نهضت ملی مسکن را مورد توجه قرار داد و گفت: سرانههای مورد نیاز کاربریهای عمومی مطابق با استانداردهای مصوب در تمامی سایتهای مسکن ملی تهیه و تصویب شده است و بر اساس این طرح، تمامی کاربریها لکه گذاری شدهاند و دستگاههای خدمات رسان و روبنایی دولتی میتوانند با دریافت زمین از این اداره کل، نسبت به ساخت و ساز و تامین سرانههای مورد نیاز اقدام نمایند.