شناسهٔ خبر: 188733 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

بازسازی محلات بافت فرسوده عامل مهمی در جلوگیری از توسعه افقی بی رویه شهرهای استان زنجان

مهندس قزوینیان مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه طی سال‌های اخیر اقداماتی در نوسازی محلات بافت فرسوده استان زنجان انجام شده و به نسبت رشد داشتیم، گفت: بازسازی محلات بافت فرسوده عامل مهمی در جلوگیری از توسعه افقی بی رویه شهرهای استان زنجان خواهد بود.

 جعفر قزوینیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (زنجان)، به آمار واحدهای مسکونی بعد از انقلاب و تعداد شهرک‌های اقماری اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش جمعیت، افزایش ایجاد شهرک‌های اقماری نیز اتفاق افتاد.

 وی اظهار کرد: با افزایش جمعیت، نیاز به مسکن نیز افزایش یافت و این یک امر طبیعی است، به همین خاطر طرح جامع بازنگری شده و اقدامات لازم برای تأمین زمین و مسکن صورت می‌گیرد.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، به آخرین وضعیت نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده و نیز سکونتگاه‌های غیررسمی اشاره کرد و گفت: یکی از معاونت‌های وزارت راه و شهرسازی در همین زمینه فعالیت می‌کند و مطالعات در این زمینه در استان‌های مختلف از جمله زنجان صورت گرفته و با توجه به فرهنگ منطقه و وضعیت هر شهر، پیشنهادهای بومی‌سازی شده برای حمایت از کسانی که در بافت‌های فرسوده قصد فعالیت دارند، تصویب شده است.

 قزوینیان تاکید کرد: بسته تشویقی شهرسازانه ۱۹ بندی درباره سیاست‌های تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافت‌ها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن ابلاغ شده است و طبق اعلام شرکت بازآفرینی شهری ایران تسهیلات و مشوق‌های ۱۹ گانه در نوسازی مسکن بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری اجرایی شده و متقاضیان ساکن در بافت‌های فرسوده می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

 وی افزود: تسهیل در ضوابط معماری، تسهیل در ضوابط پارکینگ، افزایش تراکم ساختمانی و همچنین ارائه کاربری مسکونی و غیر مسکونی و غیره جزء حمایت‌های شهرسازانه (کالبدی) شهرداری‌ها خواهد بود.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، بیان داشت: تسهیلات و وام‌های کم بهره بانکی یکی دیگر از مشوق‌های ۱۹ گانه ارائه شده در بافت‌های فرسوده شهری است که متقاضیان با ورود به سایت اینترنتی https://saman.mrud.ir و درج مشخصات فردی و ملک خود واقع در بافت‌های فرسوده شهری از مزایای این طرح می‌توانند بهره مند شوند.

 قزوینیان گفت: طی سال‌های اخیر اقداماتی در نوسازی محلات بافت فرسوده استان زنجان انجام گرفته و به نسبت رشد داشتیم ولی قابل قبول نیست.

 وی، با بیان اینکه بافت‌های فرسوده زیر ساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز و غیره را دارند، بیان داشت: متاسفانه به علت مسائل حقوقی که در این بافت‌ها وجود دارد، روند نوسازی و بازسازی به کندی پیش می‌رود و اگر مشوق‌ها زیاد شود اثر خود را بیشتر نشان می‌دهد و خوشبختانه در شهرهای بزرگ استان، زنجان ابهر و خرمدره نقش مشوق‌ها را می‌بینیم.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، یاد آور شد: باید شهر را به روز کنیم و از توسعه افقی بی رویه شهرها جلوگیری کنیم.