شناسهٔ خبر: 189240 - سرویس هواشناسی
نسخه قابل چاپ

کارشناس سازمان هواشناسی خبر داد؛

بارش برف و باران و کاهش ۶ تا ۱۰ درجه ای دما در بیشتر مناطق کشور

بارش برف و باران کارشناس سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: روز شنبه برای مناطق جنوب و شرق اردبیل، غرب و ارتفاعات گیلان و غرب مازندران بارش برف و باران و کاهش دما پیش‌بینی شده است.

کبری رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی وضعیت آب و هوای پنج روز آینده اظهار کرد: طی دو روز آینده در استان‌های واقع در شمال غرب و غرب کشور مناطقی از جنوب غرب استان‌های ساحلی دریای خزر دامنه‌های جنوبی البرز، همچنین جنوب شرق و مناطقی از مرکز و شرق کشور بارش باران و برف وزش باد شدید موقتی و کولاک برف رخ خواهد داد و در مناطق مستعد گرد و خاک و در مناطق جنوبی نیز همراه با رعد و برق خواهد بود.

وی افزود: روز یکشنبه علاوه بر این مناطقی که گفته شد در شمال شرق، همچنین مناطقی از استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال استان فارس هم این بارش‌ها ادامه خواهد داشت.

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: روز دوشنبه در نوار شمالی و شرقی کشور و  البرز، همچنین چهارمحال و بختیاری، شمال هرمزگان و جنوب کرمان هم بارش ها ادامه خواهد داشت و تا روز سه شنبه به تدریج این سامانه از کشور خارج خواهد شد.

رفیعی افزود: چهار روز آینده در سواحل دریای خزر و شرق اردبیل بارش‌ها از شدت بیشتری برخوردار هست و شامل مخاطراتی از جمله لغزندگی جاده‌ها، انسداد گردنه‌های برفگیر، کاهش دید افقی، مه گرفتگی، وزش باد شدید موقتی و کولاک برق خواهد شد.

وی تصریح کرد: احتمال ریزش بهمن در ارتفاعات و خسارت به سازه های موقت و محصولات کشاورزی وجود دارد.

کارشناس سازمان هواشناسی گفت: از نظر شرایط دمایی از امروز تا روز سه شنبه در نوار شمالی کشور و روزهای دوشنبه و سه شنبه در مرکز، شمال شرق و شرق کشور، دمای هوا کاهش محسوس بین ۶ تا ۱۰ درجه و همچنین وزش باد شدید دارد.

به گفته رفیعی طی دو روز آینده در شمال غرب و غرب کشور مرکز و جنوب شرق و روزهای یکشنبه و دوشنبه در شمال شرق و نوار مرکزی کشور با وزش باد شدید همراه است و آب‌های دریای خزر نیز طی چهار روز آینده مواج و متلاطم خواهد بود.

کارشناس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: همچنین روز شنبه برای مناطق  جنوب و شرق اردبیل، غرب و ارتفاعات گیلان و غرب مازندران هشدار قرمز صادر شده است زیرا شرایط آب و هوایی سبب لغزندگی و مسدود شدن راه‌های مواصلاتی خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به افت قابل توجه دما و یخبندان، اختلال در خدمات عمومی و کولاک بر کاهش دید در جاده ها و همچنین اختلال در تامین حامل های انرژی، هموطنان عزیز در این مناطق بایستی توجه داشته باشند.

رفیعی در ادامه به آمادگی شهرداری ها، راهداری‌ها و سازمان های امدادی و همچنین آمادگی مراکز درمانی و هلال احمر برای امدادرسانی و نیز اجتناب مردم از هرگونه رفت و آمد در جاده ها و البته تجهیز خودروها به وسایل زمستانی توصیه کرد.

وی یادآور شد: تهران امروز در اواسط روز بارش باران، گاهی وزش باد شدید و رگبار و رعد و برق خواهد داشت. همچنین بیشینه دما ۱۲ درجه سانتیگراد بالای صفر می رسد و کمینه دما نیز هفت درجه بالای صفر رسید.