به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، روحالله محسنزاده، سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر که با حضور استاندار و اعضای این کمیته برگزار شد با اشاره به اقدامات پیشگیرانه انجامشده با توجه به پیک سفر در ایام پایانی سال گذشته، اظهار کرد: پویش «نه به تصادف» از آغاز رسمی طرح نوروزی، فعالیتهای راهداری با هدف ارتقای ایمنی راهها، رفع نقاط حادثهخیز، خطکشی معابر و تجهیز اکیپهای امدادی بهصورت کامل اجرایی شد.
وی با تأکید بر نظارت دقیق بر ناوگان حمل و نقل عمومی، افزود: بازرسی از شرکتهای مسافربری، کنترل پیشفروش بلیت مطابق نرخهای مصوب و ارزیابی فنی و ایمنی خودروهای مسافربری در دستور کار قرار گرفته بود تا مسافران با خیال آسوده سفر کنند.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی همچنین از نظارت مستمر بر مجتمعهای خدمات رفاهی بینراهی خبر داد و گفت: این واحدها پیش از شروع سفرها بازرسی شد تا کاستیهای احتمالی برطرف و خدمات مطلوبی به شهروندان ارائه شود.
محسنزاده در ادامه به آمادهسازی راهدارخانههای سراسر استان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: راهدارخانهها برای اسکان اضطراری مسافران در شرایط بحرانی تجهیز شدهاند تا در صورت بروز حوادث جادهای یا آبوهوایی، امکان امدادرسانی سریع فراهم باشد.
وی خاطرنشان کرد: جلسات متعددی درون و برونسازمانی با محوریت برنامهریزی برای بهبود خدمات حمل و نقل و سوخت برگزار شده تا تمامی دستگاههای اجرایی هماهنگ و آماده ارائه خدمات به مسافران نوروزی باشند.
به گفته محسنزاده، ۶۰ اکیپ گشت راهداری به صورت سه شیفت کاری با ۱۲۰ نفر نیروی انسانی در سطح جادههای استان مستقر شده بودند؛ همچنین ۴۲۰ نفر نیروی انسانی در حالت آمادهباش کامل به سر بردند تا در صورت نیاز به موقع وارد عمل شوند.
سرپرست اداره کل راهداری استان مرکزی به اقدامات انجام شده در حوزه راهداری اشاره کرد و گفت: اجرای ۱۳۵۰ کیلومتر خطکشی راهها پیش از شروع سفرهای نوروزی، ایمنسازی ۱۲ نقطه حادثهخیز شامل پیچ ضامنجان، تقاطع روستای حسینآباد و بغدادی و تقاطع روستاهای فارسیجان و مشهدالکوبه با احداث روشنایی نقطهای، اجرای ۴ کیلومتر حفاظ بتنی (نیوجرسی) نصب ۴۰۰ مترمربع تابلوی اطلاعاتی و بیش از ۳۰۰۰ عدد انواع تابلوهای ایمنی، تعمیر و نصب ۳ کیلومتر حفاظ فلزی (گاردریل) و ۲۰۰ عدد چراغ چشمکزن از مهمترین اقداماتی بوده که پیش از ایام سفرهای نوروزی صورت گرفته بود.
محسن زاده با اشاره به پویش «نه به تصادف» با شعار محوری «شیش دونگ برانیم» در استان مرکزی گفت: تیم پویش از ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ در کیلومتر ۲۱ مسیر برگشت بزرگراه اراک-سلفچگان فعال بود و برنامههای متنوعی از جمله آموزش رانندگی ایمن به مسافران، برنامههای فرهنگی و هنری با حضور هنرمندان بومی، تشویق کودکان به مشارکت در فرهنگسازی رانندگی ایمن، توزیع ۱۰ هزار قلم اقلام آموزشی شامل کتابهای کودک، نوشتافزار و بروشور، پذیرایی افطاری در ایام ماه مبارک رمضان با همکاری مجتمع قزل پارک، برگزاری مسابقات فرهنگی و نمایشهای کودک ارائه شد.
وی همچنین با اشاره به فعالیتهای رسانهای در این ایام خاطرنشان کرد: در بخش رسانهای تولید محتوای گسترده شامل پوستر، تیزر، اینفوگرافیک و پویانمایی، انتشار محتوا در فضای مجازی استانی و ملی، نصب بیلبوردها و بنرهای آموزشی در محورهای مواصلاتی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی همچنین افزود: برای رفع خستگی مسافران نیز ۵ ایستگاه صلواتی در ایام پایانی تعطیلات در محورهای استان برپا شد تا کاربران جادهای دقایقی برای استراحت در این محلها توقف داشته باشند.
وی اهداف از اجرای پویش را کاهش تصادفات جادهای، افزایش آگاهی عمومی، ایجاد فضای شاد و ایمن برای مسافران، ترویج فرهنگ رانندگی مسئولانه و... عنوان کرد.