شناسهٔ خبر: 194312 - سرویس هوایی
نسخه قابل چاپ

با هماهنگی‌ میان پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون صورت گرفت؛

انجام ۳ پرواز هواپیمای اطفای حریق در شب برای نخستین بار در کشور

هواپیمای ایلوشین برای نخستین بار در کشور ۳ مورد پرواز هواپیمای اطفای حریق «ایلوشین» در شب انجام شده است که با تکنیک‌های ابتکاری عملیات هوانوردی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس، زمان پر شدن مخزن آب این هواپیما با هماهنگی‌ میان پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون در فرودگاه بندرعباس از یک ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران؛ در ادامه انجام پروازهای کمک‌رسانی به حادثه بندر شهید رجایی طی ۴۸ ساعت گذشته هواپیمای ایلوشین (مخصوص اطفای حریق) از فرودگاه بین‌المللی بندرعباس ۱۰ سورتی پرواز انجام داده است و کنترلرها، پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و مدیریت اپرون این فرودگاه در انجام پروازها نقش مهمی بر عهده دارند.

هواپیمای اطفای حریق ایلوشین در هر پرواز، مخزن ۴۰ هزار لیتری خود برای اطفای حریق را در فرودگاه بندرعباس پر و به منطقه عملیات پرواز می‌کند.

گفتنی است؛ برای نخستین بار در کشور ۳ مورد پرواز هواپیمای اطفای حریق ایلوشین در شب انجام شده است که با تکنیک‌های ابتکاری عملیات هوانوردی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس، این پرواز در شب عملیاتی و زمان پر شدن مخزن آب این هواپیما نیز با هماهنگی‌های انجام شده با پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون در فرودگاه بندرعباس از یک ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش یافته است.

در عملیات بزرگ کمک‌رسانی هوایی تلاش‌ها و نقش پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون در فرودگاه بندرعباس بر کسی پوشیده نیست و پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون در این عملیات نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند.

تلاش‌های شبانه‌روزی بیش از ۲۰ پرسنل آتش‌نشانی و هدایت زمینی هواپیما و بخش مدیریت اپرون فرودگاه بندرعباس در طی ۷۲ ساعت گذشته سبب شد که زمان آبگیری هواپیمای ایلوشین اطفای حریق در فرودگاه بندرعباس از یک ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش یابد تا عملیات اطفای حریق در بندر شهید رجایی با سرعت عمل بیشتری دنبال شود.

در ادامه کمک‌رسانی به بندر شهید رجایی ۵ هواپیمای حامل تجهیزات امدادی و درمانی در فرودگاه بین‌المللی بندرعباس به زمین نشسته تا محموله این پروازها به بندر شهید رجایی منتقل شود.

همچنین ۳ بالگرد امدادی نیز در مجموعه طی ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۶۰ بار برای پر کردن مخازن خود با پودر اطفای حریق و آب در این فرودگاه مستقر شده تا عملیات اطفای حریق در بندر شهید رجایی با سرعت عمل بیشتری انجام شود.

طی ۴۸ ساعت گذشته ۲ فروند هواپیما اورژانس از فرودگاه بندرعباس به شیراز اعزام و یک فروند بالگرد امدادی هلال احمر نیز عازم فرودگاه لار شده است.

برای تسریع در عملیات کمک‌رسانی به حادثه بندر شهید رجایی از روز گذشته ۳ فروند هواپیمای آب‌پاش روسی در فرودگاه بندرعباس مستقر شده‌اند تا در صورت نیاز به تداوم عملیات اطفای حریق در این بندر کمک‌رسانی کنند.

نقش کنترلرهای ترافیک هوایی فرودگاه بندرعباس در مدیریت پروازهای امدادی

در پی وقوع آتش‌سوزی گسترده در اسکله بندر شهید رجایی، کنترلرهای ترافیک هوایی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس با هماهنگی دقیق و مدیریت هوشمندانه، زمینه تسریع در عملیات امداد و نجات را فراهم کردند، بدون آن‌که اختلالی در پروازهای تجاری این فرودگاه پرترافیک به وجود آید.

با وقوع این حادثه، هواپیماها و بالگردهای آتش‌نشانی و امدادی به سرعت از نقاط مختلف به سمت بندرعباس اعزام شدند. با توجه به ترافیک هوایی بالای این فرودگاه، کنترلرهای ترافیک هوایی با برنامه‌ریزی دقیق، اولویت‌بندی فرود پروازهای امدادی را با حفظ ایمنی و نظم پروازهای تجاری بر عهده گرفتند.

یکی از کنترلرهای فرودگاه بندرعباس در گفتگویی اعلام کرد: با وجود افزایش قابل توجه پروازها در شرایط اضطراری به فرودگاه بندرعباس، کنترلرهای ترافیک هوایی با تمرکز بیشتر، هماهنگی لازم بین پروازهای امدادی و برنامه‌های عادی فرودگاه را انجام دادند تا عملیات اطفای حریق و امدادرسانی با کمترین تأخیر انجام شود.

فرودگاه بندرعباس به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم حمل و نقل هوایی در جنوب کشور، حتی در شرایط بحرانی نیز با مدیریت صحیح ترافیک هوایی، امنیت و کارایی خود را به خوبی نشان داده است.