شناسهٔ خبر: 194818 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

ایمنی زیر سایه آموزش فراگیر/از ۱۱ مدرس برتر راه‌آهن تقدیر شد

تقدیر روز معلم ایمنی قائم‌مقام مدیرعامل راه‌آهن در آئین گرامیداشت روز معلم و تقدیر از مدرسین برتر راه‌آهن، با اشاره به ارتباط معنادار آموزش و ایمنی، تاکید کرد: آموزش باید در تمامی بخش‌های حمل و نقل ریلی مورد توجه جدی قرار گیرد و با کیفیت بالا انجام گیرد

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آئین گرامیداشت روز معلم و تقدیر از مدرسین برتر راه‌آهن، با حضور میرحسن موسوی دیزجی، قائم مقام مدیرعامل راه‌آهن، علی کاظمی منش، معاون توسعه و مدیریت منابع راه‌آهن، محسن اعتماد، مدیرکل مرکز آموزش‌های تخصصی ریلی راه آهن به همراه دیگر مدیران ستادی و مدرسین مرکز آموزش‌های تخصصی راه‌آهن به طور حضوری و مدیران مناطق راه‌آهن به طور برخط و از طریق ویدئو کنفرانس روز شنبه ۱۳ اردیبهشت در ساختمان شهدای راه‌آهن برگزار شد.

قائم مقام مدیرعامل راه‌آهن در این مراسم، ضمن تبریک روز معلم به تمامی مدرسین صنعت حمل و نقل ریلی، راه‌آهن را از منظر آموزش به دو بخش قبل و بعد از سال ۸۰ تفکیک کرد و گفت: قبل از دهه ۸۰ تمامی آموزش‌ها در راه آهن به شکل یکپارچه صورت می‌گرفت؛ اما در دهه ۸۰ و به دنبال خصوصی سازی و برون سپاری برخی از وظایف در راه‌آهن، قسمتی از آموزش‌ها به صورت پراکنده و غیر منسجم انجام شد که این موضوع مشکلات و ناهماهنگی‌هایی در بخش آموزش صنعت ریلی به وجود آورد. که باید این موضوع مورد توجه جدی قرار گیرد تا در برون سپاری کارها و با ورود بخش خصوصی به عرصه صنعت حمل و نقل ریلی بطور هدفمند آموزش‌های لازم بدو خدمت و حین خدمت با کیفیت مطلوب انجام گیرد .

موسوی ضمن قدردانی از مرکز آموزش‌های تخصصی راه‌آهن به دلیل برنامه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ تنظیم کرده است، اظهار کرد: آموزش باعث ارتقای خدمات رسانی به مردم و همچنین افزایش ایمنی در سیر و حرکت می‌شود و حتماً باید به طور جدی به آن پرداخته و توجه شود.

قائم مقام مدیرعامل راه‌آهن رابطه آموزش و ایمنی را معنادار دانست و تاکید کرد: آموزش باید برای تمامی بخش‌های حمل و نقل ریلی انجام شود؛ چون اگر در یک بخش، خوب آموزش داده نشود، حتی اگر دیگر بخش‌ها آموزش خوبی دریافت کرده باشند، ممکن است همین یک مورد آموزش نا کافی و بی توجهی باعث بروز سانحه شود.

وی خواستار نوآوری در آموزش‌ها و استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در بخش آموزش شد و تصریح کرد: با توجه به اینکه راه‌آهن یک حوزه عملیاتی است، لازم است آموزش‌ها به صورت کارگاهی و به صورت فنی برگزار شوند و از آموزش صرف به صورت جزوه و کتاب پرهیز شود.

محسن اعتماد، مدیرکل مرکز آموزش‌های تخصصی ریلی راه آهن نیز در این نشست، با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار دوره آموزشی به صورت مجازی، عملیاتی و چند نفره و در سطوح مختلف در راه‌آهن برگزار شده است، گفت: امسال آزمون‌های مختلفی در بخش‌های مختلف آموزشی برگزار خواهد شد که نسبت به سال گذشته، تفاوت خواهند داشت.

اعتماد از مصاحبه جامع با مقصرین حوادث ریلی طی سال‌های گذشته خبر داد و افزود: تلاش شده است تا طی این مصاحبه‌ها، تجربه‌های افراد از منظر فنی و روان شناختی بررسی و برای جلوگیری از وقوع مجدد آن‌ها، در قالب فصول درسی آموزش داده شود.

گفتنی است؛ در پایان این نشست، از ۱۱ نفر از مدرسین مرکز آموزش‌های تخصصی که طی فرآیند چهار مرحله‌ای، انتخاب و به عنوان مدرسین برتر راه‌آهن در سال ۱۴۰۳ برگزیده شدند، با اهدای لوح قدردانی به عمل آمد.