شناسهٔ خبر: 195140 - سرویس هواشناسی
نسخه قابل چاپ

رئیس سازمان هواشناسی کشور مطرح کرد:

تکمیل اجرای فاز آزمایشی «پیش‌بینی مبتنی بر تأثیر» در سازمان هواشناسی کشور

دکتر تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه زیرساخت‌های اولیه سامانه پیش‌بینی مبتنی بر اثر سازمان هواشناسی ایجاد شده، گفت: فاز مطالعاتی این پروژه نیز اجرایی شده و نخستین نقشه‌های پیش‌بینی مبتنی بر اثر در کشور تولید شده اما، هنوز نمی‌توان آن را عملیاتی کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، سحر تاج‌بخش مسلمان در حاشیه بازدید رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از واحدهای عملیاتی این سازمان اظهار کرد: لایه‌های اطلاعاتی مربوط به زیرساخت‌ها و کاربری اراضی به سازمان هواشناسی در اجرای هشدارهای مبتنی بر تأثیر کمک زیادی می‌کند؛ اما در حال حاضر تنها اطلاعات در دسترس سازمان داده‌های پارامترهای جوی است که در ایستگاه‌های هواشناسی اندازه‌گیری می‌شود.

 معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در دسترس نبودن این لایه‌های اطلاعاتی سبب می‌شود اثر بارش‌ها در مناطق مختلف نامشخص باشد، برای مثال مشخص بارش ۳۰ میلی‌متری در گیلان و شیراز چه پیامدهایی دارد؟

 تاج‌بخش مسلمان تصریح کرد: علاوه بر این، اطلاعات پایه جمعیتی، جاده‌ها و مناطق حادثه‌خیز و... نیز در پیش‌بینی مبتنی بر اثر ضروری است؛ بنابراین تا زمانی که به لایه‌های اطلاعاتی مختلف دسترسی نباشد نمی‌توان سامانه هشدار مبتنی بر اثر را در کشور وارد فاز اجرایی کرد.

 وی اضافه کرد: یکی از عوامل بروز سیل جاده چالوس و مخاطرات ناشی از آن فعالیت‌های عمرانی زیاد بر روی ارتفاعات آن منطقه است.

 رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه زیرساخت‌های اولیه سامانه پیش‌بینی مبتنی بر اثر سازمان هواشناسی ایجاد شده است، گفت: فاز مطالعاتی این پروژه نیز اجرایی شده و نخستین نقشه‌های پیش‌بینی مبتنی بر اثر در کشور تولید شده اما به دلیل کمبود و نبود بسیاری از لایه‌های اطلاعاتی، هنوز نمی‌توان آن را عملیاتی کرد.

 تاج‌بخش مسلمان در ادامه از آمادگی سازمان هواشناسی برای همکاری مشترک با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای توسعه سامانه پیش‌بینی مبتنی بر اثر خبر داد.

 وی در ادامه از تلاش سازمان هواشناسی کشور برای راه‌اندازی سامانه هشدار سریع برای همه خبر داد و گفت: برای نخستین‌بار سامانه هشدار سریع برای در شهر «سندای» ژاپن و در جریان کنفرانس جهانی کاهش خطرات بلایای طبیعی سازمان ملل متحد مطرح شد.

 رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانس کاپ ۲۷ (کنوانسیون چارچوب تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل با شعار) در شرم‌الشیخ مصر اعلام کرد که این سامانه در همه کشورها راه‌اندازی شود تا بلایای چند مخاطره‌ای مدیریت شود.

 تاج‌بخش مسلمان تصریح کرد: یک اصل بنیادین سامانه هشدار سریع برای همه پیش‌بینی‌های تأثیر محور است که باید به‌سرعت در کشور تکمیل و وارد فاز عملیاتی شود.