شناسهٔ خبر: 196479 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

برگزاری نشست تخصصی «تبیین رویکردها و تشریح تغییرات ویرایش پنجم آئین‌نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله»

نشست تخصصی استاندارد ۲۸۰۰ نشست تخصصی «تبیین رویکردها و تشریح تغییرات ویرایش پنجم آئین‌نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)» با حضور رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نشست و گفتمان تخصصی «تبیین رویکردها و تشریح تغییرات ویرایش پنجم آئین‌نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)» با حضور رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اعضای کمیته‌های تدوین ویرایش پنجم و جمعی از دانشگیاهیان و جامعه مهندسی، ۳۱ اردیبهشت ماه به‌صورت حضوری و مجازی در محل سالن مهندس حامی مرکز تحقیقات برگزار شد.

در ابتدای این نشست ضمن ادای احترام به بنیانگذاران تدوین این آیین‌نامه و گرامیداشت یاد و خاطره دکتر مرتضی زاهدی و مهندس علی‌اکبر معین‌فر، غزال راهب رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به فرایند تدوین استاندارد ۲۸۰۰ و تاثیر آن بر روند پیشرفت و توسعه مهندسی ساختمان در کشور، بر اهمیت به روزرسانی این سند با درنظر گرفتن موضوعات مبتلابه جامعه مهندسی و تولیدکنندگان و بهره‌برداران ساختمان ها تاکید کرد.

در ادامه عاطفه جهان محمدی رییس بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات و مدیر اجرایی ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله، سابقه‌ای از فعالیت‌های ۶۴ ماهه کمیته‌های تدوین ویرایش پنجم را ارائه کرد.

وی همچنین استاندارد ۲۸۰۰ را میراثی ارزشمند برشمرد و گفت: مناسب است با دغدغه و دقت به حفظ و توسعه این آیین‌نامه توجه شود.

در بخش دیگری از این نشست محسن تهرانی‌زاده رییس کمیته‌های دائمی، اجرایی و هماهنگی استاندارد ۲۸۰۰، ضمن تشریح ساختار فعالیت‌های انجام شده، به بیان اهمیت تغییرات ویرایش پنجم نسبت به ویرایش چهارم پرداخت. 

همچنین در بخش تخصصی این نشست، دو پنل با عناوین «مرور ضوابط مرتبط با حرکت زمین» و «ضوابط مرتبط با طراحی لرزه‌ای سازه‌های ساختمانی» برگزار شد. 

در این پنل‌ها که با مشارکت اعضای کارگروه‌های تخصصی پشتیبانی گردید، ضمن تبیین رویکردهای مورد توجه در ویرایش پنجم و تشریح تغییرات ویرایش جدید، به بخش عمده‌ای از سوالات جامعه مهندسی پاسخ داده شد و بسیاری از موضوعات مورد سوال، رفع ابهام شد.

در پایان، مقرر شد علاقمندان و صاحبنظران، نسبت به ارسال نظرات و پیشنهادات خود در مورد ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله تا پایان خردادماه و از طریق سامانه‌های رسمی مرکز اقدام نمایند تا پس از بررسی نظرات و اعمال تغییرات در متن فصول مختلف، براساس زمانبندی تعیین شده قبلی در دستور کار قرار گیرد.