شناسهٔ خبر: 196901 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

ضرورت ارتقای ایمنی، تاب‌آوری و توسعه پایدار در پروژه‌های عمرانی و شهری خراسان رضوی

اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جلسه شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازی در خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت حفظ استانداردهای فنی و توسعه پایدار، بر لزوم همکاری‌های بین دستگاهی برای مقابله با چالش‌های گسل، فرونشست و ناترازی مصرف انرژی تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خراسان رضوی)، در نشست شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازی در استان خراسان رضوی که با حضور مدیران کل ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازی در خراسان رضوی برگزار شد، غزال راهب، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ضمن اشاره به برنامه‌های مهم و جاری در سطح کشور، گفت: مسیری که مهندسی ایران برای ارتقای ایمنی طی کرده، مسیر ساده‌ای نبوده و آیین‌نامه‌ها و مقررات ما حاصل خرد جمعی و سال‌ها تلاش متخصصان کشور است؛ بنابراین عدول از استانداردها به بهانه‌های اقتصادی قابل‌قبول نیست.

وی با اشاره به مطالعات و برنامه‌های مرتبط با گسل‌های شهر مشهد، از نهایی‌شدن تدقیق گسل‌ها با همکاری شورای‌عالی شهرسازی و معماری خبر داد و افزود: ما آماده‌ایم پس از دریافت اطلاعات رسمی از سازمان زمین‌شناسی، تدقیق نهایی گسل‌ها را در دستور کار قرار دهیم .

راهب در ادامه، فرونشست زمین را از مسائل اولویت‌دار استان دانست و از تشکیل کمیته تخصصی فرونشست در مرکز تحقیقات خبر داد و گفت: هدف از این کمیته، ایجاد هم‌افزایی میان دستگاه‌های مرتبط، شناسایی نقاط اولویت‌دار و هماهنگ‌سازی مطالعات در سطح ملی است.

وی با تأکید بر اهمیت مقاوم‌سازی ساختمان‌های ناایمن، به اجرای پروژه‌های شناسایی اولیه بیش از ۱۱۰۰۰ ساختمان در تهران اشاره کرد و آمادگی مرکز تحقیقات برای انتقال این تجربه به سایر شهرها از جمله مشهد را اعلام کرد.

در بخش دیگری از این جلسه، وی درباره اقدامات حوزه انرژی و ساختمان سبز در مشهد گفت: شهر مشهد توان فنی و مهندسی بالایی دارد و نمونه‌سازی ساختمان سبز و پروژه‌های مانیتورینگ انرژی می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود. پیشنهاد می‌کنیم خراسان رضوی پایلوت سامانه ملی انرژی و ارزیابی صنعتی‌سازی مسکن شود.

وی همچنین از آمادگی مرکز برای اجرای پروژه‌های پایلوت در حوزه صنعتی‌سازی و فناوری‌های نوین ساخت‌وساز با همکاری بانک مسکن و سایر نهادهای استانی خبر داد و افزود: باتوجه‌به ظرفیت‌های موجود، می‌توان یک مجتمع مسکونی نمونه با فناوری نوین و نگاه پایدار، از طراحی تا اجرا، در خراسان رضوی پیاده‌سازی کرد.

در پایان، راهب بر حفظ همکاری‌های علمی، توسعه دفاتر منطقه‌ای، و ارتقای نقش خراسان رضوی به‌عنوان قطب تحقیقاتی شمال شرق کشور تأکید کرد و خواستار همراهی بیشتر شهرداری‌ها و استانداری در تحقق اهداف ملی حوزه مسکن و شهرسازی شد.

وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی و رئیس شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازی در خراسان رضوی، در جلسه شورای هماهنگی با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، بر اهمیت کیفیت خدمات و استانداردهای فنی در حوزه راه، مسکن، شهرهای جدید، راه‌آهن و هوایی تأکید کرد.

داعی با اشاره به پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در استان بیان داشت: بیش از ۳۴ هزار واحد مسکونی در قالب انبوه‌سازی در حال ساخت است که حدود ۸ هزار واحد آن با فناوری‌های نوین ساختمانی مانند قالب تونلی، سازه ICF، لارج پنل و LSF در شهرهای مشهد، نیشابور و گلبهار اجرا می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد که استفاده از مصالح استاندارد و دارای گواهینامه‌های فنی در تمام پروژه‌های استان اولویت دارد.

داعی افزود: فرآیندهای شناسایی و دسته‌بندی ایمنی ساختمان‌ها در استان با همکاری مرکز تحقیقات در حال انجام است تا مسیر ارتقای ایمنی سازه‌ها هموارتر شود.

داعی به اهمیت موضوع گسل مشهد اشاره کرد و خواستار همکاری مرکز تحقیقات در تدقیق نهایی نقشه‌های گسل‌ها با هماهنگی شورای‌عالی شهرسازی و معماری شد.

در پایان، وی بر ضرورت استقرار دفتر منطقه‌ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مشهد تأکید و آمادگی استان برای تأمین زمین و مشارکت در ساخت این دفتر را اعلام کرد.