شناسهٔ خبر: 196911 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی: 

زیرساخت‌های قانونی برای صدور خدمات فنی و مهندسی تقویت می‌شود/ظرفیت خراسان رضوی برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی

اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تأکید بر نقش ساختارهای قانونی و مقرراتی در توسعه صنعت ساختمان، گفت: ارتقای گواهینامه‌های فنی به استانداردهای بین‌المللی و بازنگری در ضوابط و قراردادهای مهندسی از اولویت‌های مرکز تحقیقات است.

به گزارش پایگاه خبری وزرات راه و شهرسازی (خراسان رضوی)، غزال راهب، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست فوق‌العاده کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، عمران و مشاوره‌ای اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه این نشست از پویاترین جلسات تخصصی بوده، اظهار کرد: استان خراسان رضوی از ظرفیت‌های بالایی در حوزه ساخت‌وساز، تولید مصالح و توان مهندسی برخوردار است که می‌توان با تدوین ساختارهای دقیق قانونی، از این پتانسیل برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی استفاده کرد.

وی با اشاره به اهمیت اصلاح قوانین و مقررات، بیان کرد: مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی، وظایف متعددی از جمله تدوین و اصلاح مقررات ملی ساختمان، صدور گواهینامه‌های فنی، انجام پژوهش‌های نظری، آموزش تخصصی، و تجاری‌سازی دانش فنی را برعهده دارد. یکی از اهداف جدی ما، ایجاد لوایح دقیق برای رفع موانع قانونی در مسیر توسعه خدمات فنی و مهندسی است.

راهب خاطرنشان کرد: با تأکید وزیر راه و شهرسازی و همکاری با اتاق بازرگانی، به دنبال بین‌المللی‌سازی گواهینامه‌های فنی هستیم. این اقدام موجب می‌شود تولیدکنندگان مصالح ساختمانی و ارائه‌دهندگان خدمات مهندسی در کشورهای هم‌جوار همچون افغانستان و ترکمنستان، امکان فعالیت و صادرات رسمی و با پشتوانه را داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به‌ضرورت اصلاح الگوهای مالکیت و تجمیع در طرح‌های توسعه‌ای، افزود: الگوهای فعلی در بعضی از پروژه‌های تجمیعی به دلیل عدم حضور مالکیت خصوصی مؤثر، موفق نبوده‌اند. باید در فرهنگ‌سازی و بازنگری این نگاه‌ها، همکاری نهادهای تخصصی مانند اتاق بازرگانی را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات ساختاری در شهرها ناشی از پراکندگی دیدگاه‌ها و تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده است، گفت: مرکز تحقیقات به دنبال تدوین یک بسته سیاستی دقیق و علمی برای اصلاح فرایندهای ساخت‌وساز و مهندسی شهری است.

راهب در ادامه با اشاره به ضعف در آشنایی پیمانکاران با قالب‌های قراردادی بین‌المللی، اظهار داشت: لازم است قراردادها و تمپلیت‌های مهندسی مطابق با استانداردهای بین‌المللی تهیه و در اختیار شرکت‌های ایرانی قرار گیرد. این موضوع در جلساتی با فعالان بخش خصوصی در حال بررسی است و می‌تواند زمینه‌ساز مشارکت فعال‌تر ایران در پروژه‌های عمرانی خارج از کشور باشد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم هوشمندسازی ساخت‌وسازها افزود: در سال‌های اخیر، نرم‌افزارهایی برای پیاده‌سازی مقررات ملی ساختمان طراحی شده‌اند که با همکاری مراجع علمی معتبر توسعه یافته‌اند. اجرای این طرح‌ها نیازمند فراهم‌سازی زیرساخت‌های فنی و همراهی دستگاه‌های ذی‌ربط است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پایان پیشنهاد کرد که مدل‌سازی و رنگ‌بندی استاندارد هتل‌ها باهدف ارتقای سطح خدمات مهندسی و تقویت جایگاه مشهد به‌عنوان مقصد گردشگری، در دستور کار نهادهای ذی‌ربط قرار گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این جلسات و همکاری‌ها تداوم یابد.