به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده در نشست خبری امروز (دوشنبه ۱۳ اردیبهشت) که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، گفت: در سال ۹۴ پژوهشهای مختلف مربوط به حوزه فعالیتهای وزارت راه و شهرسازی را در چهار محور عمده معماری و شهرسازی، ساختمان و ابنیه فنی، حمل و نقل و مالی و اقتصادی مرتبط با حمل و نقل و مسکن در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام دادیم که برخی از این پروژههای تحقیقاتی با همکاری استادان مطرح دانشگاههای معتبر کشور انجام شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بررسی تحقیقات در خصوص رویهسازی بتنی جادههای کشور و همچنین باند ۲۹ راست فرودگاه مهرآباد را مهمترین برنامههای این مرکز در سال ۹۴ دانست و افزود: یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی پرداختن به رویههای بتنی است که از لحاظ عمر و استحکام نسبت به آسفالت برتریهایی دارد. ضمن اینکه ایران چهارمین تولیدکننده سیمان در دنیاست که با توجه به رکود صنعت ساختمان و توقف پروژههای سدسازی در داخل، سالانه ۱۰ میلیون تن مازاد تولید داریم. به همین دلیل سیاست دولت و وزارت راه و شهرسازی با توجه به توقف صادرات، بر مصرف این ظرفیت بالای تولید سیمان در داخل کشور بود که رویهسازی بتنی جادههای کشور در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه فرآیند پژوهشی نحوه تولید بتن مورد نیاز برای رویهسازی بتنی جادهها را مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی انجام داد، به همکاری این مرکز با شرکت فرودگاهها برای بتنی کردن رویه باند ۲۹ راست فرودگاه مهرآباد اشاره و اظهار کرد: این اقدام در حال انجام است و نیمه امسال به بهرهبرداری میرسد ضمن اینکه رویه بتنی کیفیت بسیار بالاتری از رویه آسفالت دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی پروژه دیگر را پیاماس عنوان و خاطرنشان کرد: این پروژه که مدیریت روسازی نام دارد با همکاری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای انجام شد که با استفاده از این سامانه، سازمان راهداری میتواند برنامهریزی ترمیم رویه جادهها را با صرف هزینه کمتر و بازدهی بالاتر انجام دهد. این سامانه در همه کشورها ایجاد شده و مدیران وقت وزارت راه و ترابری در ۱۵ سال قبل تصمیم گرفتند آن را در کشورمان نیز پیادهسازی کنند که تا سال گذشته این تصمیم اجرایی نشده بود. در حال حاضر به جز ۷ استان، در سایر استانها این سامانه راهاندازی شده است و تا پیش از اتمام سال ۹۵ در مابقی استانها نیز راهاندازی میشود.
وی به برنامههای سال ۹۵ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اشاره کرد و گفت: آنچه در سال جاری با جدیت دنبال میکنیم، تدوین آییننامه، ضوابط و مقررات استانداردهای مورد نیاز سازمانهای استاندارد و مدیریت و برنامهریزی، مراکز پژوهش دولت و مجلس و کمیسیون عمران مجلس است.
شکرچیزاده در خصوص بررسی استانداردهای مربوط به مصالح ساختمانی تصریح کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی استانداردهای مربوط به مصالح ساختمانی و هر آنچه مربوط به حوزه ساختو ساز است را بررسی و تدوین میکند. در کشور ما به دلیل وجود دو نظام کاملا مستقل «مهندسی ساختمان» و «فنی و اجرایی» که به سازمان مدیریت و برنامهریزی وابسته است، نظامنامهها و استانداردهای مختلف با هم تناقضهایی دارند که برای رفع این تناقضات مقرر شد تا مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان مسئول تهیه ضوابط و آییننامههای مربوط به استاندارد مصالح ساختمانی تعیین شود. تمام این ضوابط در حال حاضر تهیه و ابلاغ شده است.
وی به بالا بودن تلفات رانندگی در جادههای ایران اشاره کرد و ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی، ایران را مجبور کرده تا برنامه اجرایی (Action plan) و نقشه راه برای کاهش این تلفات تدوین کند که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی این وظیفه را به پایان رسانده است. ضمن اینکه پروژه تهیه نقشه راه برای توسعه سواحل مکران و توسعه شهرسازی در سواحل جنوبی کشور را نیز با هدف انتقال بخش زیادی از جمعیت کلانشهرها به این مناطق در دست بررسی داریم.
در ادامه این نشست خبری، محمد بختیاری معاون آموزش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره تهیه پیشنویس ویرایش جدید مبحث سوم مقررات ملی ساختمان اظهار کرد: این پیشنویس تهیه شده و امروز در سایت وزارت راه و شهرسازی برای اخذ نظرها و پیشنهادهای کارشناسان حوزه ساخت و ساز منتشر میشود. سپس متن نهایی برای تصویب در شورای مقررات ملی ساختمان ارسال شده و پس از تصویب نهایی از سوی وزیر راه و شهرسازی در شهریور سال جاری برای اجرا در پروژههای ساختمانی ابلاغ خواهد شد.
رئیس بخش پژوهش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مبحث سوم مقررات ملی ساختمان را در حوزه آتش و ایمنی ساختمانها در برابر آتشسوزی عنوان کرد و ادامه داد: متأسفانه مصالح ساختمانی مدرن که به سمت سبکسازی پیش رفته است، در برابر آتش مقاوم و ایمن نیستند به همین دلیل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسای دستورالعملهای مرتبط با ایمنسازی ساختمان در برابر آتش را تهیه کرده و آن را در مبحث سوم مقررات ملی ساختمان گنجانده است.
معاون رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به برگزاری کنفرانس آتش در ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه امسال، تأکید کرد: برای نخستین بار در ایران در این کنفرانس به موضوع آتشسوزی خودروهای عمومی بین شهری خصوصا اتوبوس و قطار پرداخته میشود./
نظر شما