شناسهٔ خبر: 216352 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد

آغاز عملیات اجرایی قطعه اول محور یاسوج–اقلید با قرارداد ۲۵۸۰ میلیارد تومانی

اقلید ک.ب مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد، در مراسم کلنگ‌زنی قطعه اول محور اصلی یاسوج–اقلید با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس، از انعقاد بزرگ‌ترین قرارداد عمرانی تاریخ استان خبر داد و این پروژه را آغاز تحولی اساسی در زیرساخت‌های حمل‌ونقل استان دانست.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (کهگیلویه و بویراحمد)، آیین کلنگ‌زنی قطعه اول محور اصلی یاسوج–اقلید با حضور مدیرعامل شرکت ساخت توسعه زیربناهای  حمل و نقل کشور، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران ارشد استانی برگزار شد.

علی پارسایی در این مراسم با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهار کرد: امروز برای استان کهگیلویه و بویراحمد یک روز عادی نیست، بلکه آغاز مسیری است که سال‌ها مردم استان در انتظار آن بوده‌اند. اتصال یاسوج به شبکه آزادراهی کشور می‌تواند چهره حمل‌ونقل استان را متحول کند و آینده‌ای متفاوت برای توسعه منطقه رقم بزند.

وی با اشاره به پیگیری‌های مستمر مدیریت ارشد استان و همراهی نمایندگان مردم در مجلس افزود: کلنگ‌زنی این پروژه به معنای عبور از مرحله مطالبه‌گری به مرحله اقدام عملی است و نشان می‌دهد اراده جدی برای اجرای آن وجود دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان قرارداد فعال در حوزه حمل‌ونقل استان وجود دارد، تصریح کرد: این پروژه‌ها شامل طرح‌های شرکت ساخت و توسعه، پروژه‌های تفویضی راه و شهرسازی و طرح‌های حوزه راهداری است و در ماه‌های آینده نیز چند هزار میلیارد تومان دیگر به مرحله قرارداد خواهد رسید.

پارسایی تأکید کرد: اختصاص این حجم از اعتبارات در شرایط محدودیت‌های مالی کشور، نشان‌دهنده نگاه راهبردی وزارت راه و شهرسازی به توسعه متوازن و توجه ویژه به استان‌های کمتر برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته با تخصیص بیش از سه هزار میلیارد تومان به حوزه راه و شهرسازی و راهداری، رکوردی بی‌سابقه در استان ثبت شد که نتیجه پیگیری‌های مستمر و دفاع از طرح‌ها در سطوح ملی بود.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در تشریح مشخصات فنی قطعه اول محور یاسوج–اقلید گفت: این قطعه به طول ۱۰ کیلومتر اجرا می‌شود و شامل بیش از سه میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری، حدود ۳۷۲ هزار مترمکعب خاکریزی، احداث سه تونل به طول مجموع یک‌هزار و ۳۰۰ متر و ۳۰ دستگاه پل است.

وی افزود: ارزش قرارداد این قطعه بالغ بر دو هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان است که بزرگ‌ترین قرارداد منعقدشده در تاریخ پروژه‌های اجرایی استان محسوب می‌شود و با احتساب تعدیل‌ها، مبلغ آن افزایش خواهد یافت.

پارسایی با اشاره به برآورد اولیه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای کل مسیر یاسوج–اقلید، اظهار امیدواری کرد با بهینه‌سازی مطالعات و تأمین منابع، قطعات بعدی نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مناقصه گذاشته شده و عملیات اجرایی آن‌ها همزمان پیش برود.

وی در پایان تأکید کرد: کلنگ‌زنی این پروژه پیام روشنی دارد و آن این است که مسیر توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد متوقف نخواهد شد و دولت با تمام ظرفیت برای ارتقای زیرساخت‌های استان ایستاده است.

در ادامه این برنامه، محمد بهرامی با قدردانی از حضور مسئولان کشوری و استانی، از تلاش‌های مجموعه وزارت راه و شهرسازی، استانداری و مدیران اجرایی استان در پیگیری و به سرانجام رساندن این پروژه قدردانی کرد و اظهار داشت: این طرح صرفاً متعلق به یاسوج یا حتی استان کهگیلویه و بویراحمد نیست، بلکه یک پروژه مهم و راهبردی در سطح ملی محسوب می‌شود که نقش مؤثری در اتصال استان‌های جنوبی کشور ایفا می‌کند.

وی با اشاره به سوابق پیگیری این پروژه در سال‌های گذشته افزود: این طرح از سال‌ها پیش در دستور کار قرار داشت و با پیگیری‌های مستمر و ارائه مستندات فنی و تخصصی، ضرورت اجرای آن برای مسئولان تبیین شد. خوشبختانه امروز با همت مجموعه وزارت راه و شهرسازی و همراهی مدیران استان، عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

بهرامی با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۴ اعتباری در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: همچنین برای برخی قطعات دیگر مسیر نیز اعتبارات جداگانه‌ای در نظر گرفته شده و مجموع پیش‌بینی‌ها برای سال آینده به بیش از یک همت می‌رسد که نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پیشبرد این طرح است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت زمان در اجرای تونل‌ها و عملیات فنی، باید همزمان از چند جبهه کاری فعالیت آغاز شود تا پروژه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: اجرای این مسیر ضمن کاهش حدود ۱۴ کیلومتری طول مسیر، موجب ارتقای کیفیت تردد، افزایش ایمنی و کاهش مصرف سوخت خواهد شد و نقش مؤثری در کاهش ناترازی سوخت و هزینه‌های اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

بهرامی با اشاره به ویژگی‌های فنی پروژه گفت: این مسیر شامل ۹ پل به طول مجموع ۳۵۰ متر و حدود ۸ هزار متر تونل است که بخشی از آن در محدوده استان کهگیلویه و بویراحمد و بخشی در استان فارس اجرا می‌شود و برآورد کلی آن چندین همت اعتبار است.

وی در پایان با قدردانی از همکاری دستگاه‌های اجرایی استان، از مسئولان خواست با هم‌افزایی و پرهیز از ایجاد موانع اداری، زمینه اجرای سریع و دقیق این پروژه مهم ملی را فراهم کنند.

در ادامه، استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اتصال کهگیلویه و بویراحمد به شبکه آزادراهی کشور از مطالبات جدی و دیرینه مردم بود که با همدلی ملی و استانی امروز وارد فاز اجرایی شد.

وی با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های حمل‌ونقل در توسعه اقتصادی افزود: شبکه راه‌ها اصلی‌ترین زیرساخت توسعه است و هر استانی که زودتر به شبکه منسجم و باکیفیت دست یابد، شتاب توسعه بیشتری خواهد داشت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قطعه نخست این پروژه به طول حدود ۵۵ کیلومتر آغاز شده است، گفت: حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این فاز پیش‌بینی شده و برای تکمیل کامل اتصال آزادراهی، بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری نیاز است.

رحمانی از حمایت‌های وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان مجلس، مجمع نمایندگان استان و مسئولان استانی قدردانی کرد و افزود: این پروژه با مشارکت ۴۰ درصدی وزارت راه، ۳۰ درصدی بخش خصوصی و تأمین ۳۰ درصد دیگر از طریق شبکه بانکی اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به دستاوردهای حوزه راه در دولت سیزدهم تصریح کرد: طول بزرگراه‌های استان از ۲۳۵ کیلومتر به ۲۸۲ کیلومتر افزایش یافته و ۸۴ کیلومتر دیگر نیز در دست اجراست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این مدت حدود ۹۰۰ کیلومتر روکش و ترمیم آسفالت در استان انجام شده که نتیجه آن کاهش چشمگیر تلفات جاده‌ای بوده است.

وی گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد در نوروز گذشته با کاهش ۵۸.۵ درصدی تلفات جاده‌ای رتبه نخست کشور را کسب کرد و در ماه‌های شهریور و آبان نیز بیشترین کاهش تلفات را به خود اختصاص داد.

رحمانی افزود: شاخص برخورداری روستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالته نیز به ۹۰.۲ درصد رسیده که از میانگین کشوری بالاتر است.

وی درباره مزایای پروژه اتصال به آزادراه شیراز گفت: با بهره‌برداری از این مسیر، ۱۷ کیلومتر از طول مسیر کاسته می‌شود، زمان سفر کاهش می‌یابد و سالانه بین ۶۰ تا ۸۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در مصرف سوخت حاصل خواهد شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این پروژه موجب رشد ۵ تا ۷ درصدی اقتصاد منطقه‌ای شده و برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در دوره اجرا و حدود هزار نفر پس از بهره‌برداری اشتغال ایجاد می‌کند.

وی همچنین خواستار تسریع در تکمیل پروژه‌های مهم راهسازی استان از جمله محور گچساران–گناوه، ادامه عملیات تونل دیل، تکمیل پل مهریان و رفع نقاط حادثه‌خیز در محور یاسوج–پاتاوه شد.

رحمانی ابراز امیدواری کرد با حمایت وزارت راه و شهرسازی، زمان‌بندی ۴۸ ماهه اجرای پروژه کاهش یافته و مردم استان هرچه سریع‌تر از مزایای اتصال به شبکه آزادراهی کشور بهره‌مند شوند.

در ادامه، عیسی شهامت، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، اعلام کرد: اتصال یاسوج به آزادراه شیراز–اصفهان در تمام مکاتبات استان با مرکز به‌عنوان اولویت نخست مطرح بوده و این پروژه نقشی مهم در کاهش تلفات جاده‌ای دارد.

وی با قدردانی از مسئولان و مدیران مرتبط، از پیگیری‌های مستمر استانداری و نقش مؤثر مدیرانی همچون دکتر بازوند در به نتیجه رسیدن این مطالبه سخن گفت.

شهامت با اشاره به تلاش پیمانکاران، به‌ویژه ،قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا تأکید کرد: با وجود محدودیت‌های مالی، پروژه‌ها نباید متوقف شوند و هیچ نهادی حق ناامید کردن مردم را ندارد.

وی همچنین بر مسئولیت مدیران و پیمانکاران در حفظ امید عمومی تأکید و از رسانه‌ها خواست روند اجرای پروژه را به‌درستی منعکس کنند.

معاون عمرانی استاندار در پایان خواستار تسریع در اجرای فازهای بعدی پروژه، از جمله اتصال به پل مختار و کمربندی یاسوج و همچنین آغاز مطالعات باند دوم شد تا شبکه ارتباطی استان به‌طور کامل تکمیل و زمینه بهره‌مندی بیشتر مردم فراهم شود.