شناسهٔ خبر: 219009 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

لزوم ارتقای ساختار بازآفرینی شهری در شهرداری‌ها

کمال نوذری مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری، بر ضرورت تقویت ساختار نهادی بازآفرینی شهری در شهرداری‌ها تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، کمال نوذری مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری با اشاره به انجام پایش سراسری وضعیت ساختار سازمانی بازآفرینی شهری در بیش از ۵۰۰ شهر کشور گفت:  سال گذشته در راستای اجرای تکالیف مندرج در سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و با هدف شکل‌گیری نظامی هماهنگ از سطح محله تا سطح ملی، وضعیت ساختاری شهرداری‌ها با همکاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته وی، نتایج این بررسی نشان می‌دهد از میان ۵۰۰ شهر دارای بافت ناکارآمد که مورد پایش قرار گرفته‌اند، تنها ۱۰۵ شهر دارای ساختار مشخص در قالب سازمان، اداره، واحد یا عناوین مشابه برای پیگیری مأموریت‌های بازآفرینی شهری هستند.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری تصریح کرد: انتظار آن است که در شهرهای دارای بافت فرسوده، ساختاری تخصصی و پایدار برای پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان و اجرای برنامه‌های بازآفرینی شهری ایجاد شود. بدون استقرار ساختار سازمانی مشخص، سیاست‌های بازآفرینی به‌صورت مقطعی و پروژه‌محور باقی می‌ماند و از دستیابی به نتایج پایدار بازمی‌ماند.

نوذری با تأکید بر اینکه بازآفرینی شهری صرفاً یک پروژه عمرانی نیست، افزود: بازآفرینی فرآیندی چندبعدی است که ابعاد کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و نهادی را دربرمی‌گیرد. تحقق این رویکرد نیازمند تثبیت جایگاه ساختاری آن در شهرداری‌ها و پیوند مؤثر میان سطوح محلی، شهرستانی، استانی و ملی است.

وی همچنین از ارسال نتایج این پایش به سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای پیگیری‌های بعدی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با همکاری مدیریت‌های شهری، گام‌های عملی برای ارتقای ساختار نهادی بازآفرینی شهری در شهرهای هدف برداشته شود و در این خصوص شرکت بازآفرینی شهری ایران به صورت ویژه پیگیر خواهد بود.