شناسهٔ خبر: 22842 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

در سال ۹۵ انجام می‌شود:

اجرای ۴۰۰ میلیارد ریال پروژه در بندرخرمشهر

بندر خرمشهر مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر از اجرای چندین پروژه با اعتبار بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال طی سالجاری در بندرخرمشهر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، عادل دریس در نشست خبری که با حضور برخی از نمایندگان رسانه‌های خبری برگزار شد گفت: جنگ هشت ساله عراق علیه ایران سبب ویرانی همه زیرساخت‌های بندرخرمشهر شد که از سال ۷۲ با حمایت دولت و سازمان بنادر و دریانوردی و همت شبانه‌روزی متخصصان و کارشناسان، زیرساخت‌های این بندر بازسازی شد.

وی در ادامه افزود: سازمان بنادر تلاش دارد که بندرخرمشهر بعنوان دروازه روزی شهرستان خرمشهر تبدیل شود.

مدیرکل بندرخرمشهر در خصوص موقعیت این بندر تصریح کرد: هم اکنون بندرخرمشهر از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار مساحت برخوردار است و ترمینال‌های کانتینری، کالاهای عمومی، نفتی، خودرو ،مسافری و ریلی نیز در آن احداث شده است.

دریس میزان ظرفیت بندرخرمشهر پیش از جنگ تحمیلی را ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: پیش از جنگ تحمیلی شناورهای زیر ۲۰ هزار تنی در این بندر تردد داشتند ولی اکنون این ظرفیت به زیر ۵ هزار تن و برای فلت‌ها و بارج‌های مسطح تا ۱۲ هزار تن رسیده است.

وی آمار متوسط سالیانه تخلیه و بارگیری کالا در بندرخرمشهر را ۲ میلیون تن اعلام کرد.

پروژه‌های توسعه‌ای بندرخرمشهر

وی در خصوص عملکرد توسعه‌ای بندرخرمشهر گفت: مهمترین پروژه‌های توسعه‌ای بندرخرمشهر در سال جاری عبارتند از تعمیرات اساسی چهار پست با اعتباری بالغ بر ۱۶۱ میلیارد ریال، تعمیرات اساسی پسکرانه اسکله‌های ۲ تا  ۷  با اعتباری بالغ بر ۹۶ میلیارد ریال ، سیستم اعلام حریق بندر با اعتباری بالغ بر ۳۴ میلیارد ریال، تأمین تجهیزات و اجرای سیستم زیرساخت فیزیکی فیبر نوری و نصب و راه‌اندازی دکل‌های سیستم CCTV با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد ریال است.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: فرآیند احداث و تجهیز ترمینال کانتینری با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام است که با احداث این ترمینال، ظرفیت ترمینال کانتینری بندرخرمشهر به بیش از ۳۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

شناورسازی مغروقه‌ها

دریس با بیان اینکه پاکسازی اروند شامل دو بخش شناورسازی و لایروبی است گفت: تاکنون ۱۶۰ فروند مغروقه از آبراه بین‌المللی اروند و رودخانه کارون خارج سازی شده است که این تعداد شامل ۳۵ فروند مغروقه در اروند رود و ۱۲۵ فروند مغروقه در رودخانه کارون است.

وی با بیان اینکه ۶۱ فروند مغروقه دیگر همچنان در این آبراه وجود دارد گفت: تشریفات لازم برای شروع عملیات شناورسازی ۴۳ فروند انجام شده است که این مغروقه‌ها وسط آبراه اروند و سمت ساحل کشور ما قرار دارند.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: ۱۸ فروند مغروقه دیگر وسط آبراه اروند سمت ساحل عراق قرار دارند که می‌بایست با هماهنگی طرف عراقی خارج سازی شوند. این امر توسط کمیته حقوقی اروند در حال بررسی است و پروسه اخذ مجوزهای آن نیز در حال انجام است.

دریس تصریح کرد: در همین راستا بندرخرمشهر امسال برنامه خارج سازی ۳۹ فروند مغروقه سمت ساحل ایران در اروندرود را با اعتباری بالغ بر ۶۲۵ میلیارد ریال در دست اقدام دارد.

لایروبی اروند رود

وی در ادامه افزود: با توجه به رژیم حقوقی حاکم بر آبراه اروند، پیگیری مباحث مربوط به این رودخانه در بخش‌هایی که نیازمند همکاری مشترک بین دو دولت ایران و عراق است توسط وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر انجام می‌شود.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه قبل از جنگ تحمیلی، دفتر مشترک هماهنگی بین ایران و عراق CBC)) در بندرخرمشهر فعال بوده افزود: متأسفانه به دلیل جنگ تحمیلی فعالیت مجدد این دفتر مسکوت باقی مانده که  مقدمات فعال‌سازی آن از سوی وزارت امورخارجه در حال پیگیری است.

دریس ادامه داد: برای لایروبی ابتدا می‌بایست هیدروگرافی در اروندرود انجام شود که با حضور تیم هیدروگرافی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و طرف عراقی این امر انجام شد.

وی اظهار داشت: پس از هیدروگرافی، لایروبی اروند رود می‌بایست بر اساس مفاد معاهده ۱۹۷۵ الجزایر صورت گیرد.

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر بیان کرد: این مرحله از کار هنوز انجام نشده و توسط  وزارت امورخارجه و کمیته حقوقی اروند درحال پیگیری است.

به گفته دریس ۷ نقطه بحرانی برای لایروبی در اروندرود وجود دارد که این نقاط نیاز به ۱۲ میلیون مترمکعب لایروبی و ۶۰ میلیون یورو اعتبار دارند.

رشد ۴۵ درصدی واردات خودرو

مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۲ هزار تن کالا از بندرخرمشهر به کویت صادر شده است.

دریس در ادامه به واردات خودروهای پلاک اروندی و همچنین ترانزیتی به بندرخرمشهر اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۷۸۳ خودرو به بندرخرمشهر وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در پایان گفت: طی این مدت ۱۳ هزار و ۶۴۵ مسافر از طریق پایانه بین‌المللی خلیج فارس بندرخرمشهر تردد داشته‌اند که نسبت به مدت مشابه خود نشان از رشد ۲۵ درصدی دارد.

نظر شما