شناسهٔ خبر: 234421 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

تعیین تکلیف قیمت ساخت و تسریع در تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

شورای مسکن ک.ب مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای مسکن استان، بر تعیین تکلیف قیمت ساخت پروژه‌های جدید، تسریع در تأمین و اجرای زیرساخت‌ها، بهره‌گیری هدفمند از متمم تسهیلات و هماهنگی دستگاه‌های خدمات‌رسان برای شتاب‌بخشی به روند تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی(کهگیلویه و بویراحمد)، نشست شورای مسکن کهگیلویه و بویراحمد با حضور عیسی شهامت، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، علی پارسایی، مدیرکل راه و شهرسازی استان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان در سالن استانداری برگزار شد.

علی پارسایی در این نشست با تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف قیمت ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و افزایش هزینه‌های ساخت، باید مبنای قیمت پروژه‌های جدید، پروژه‌های با پیشرفت پایین و قراردادهای منعقدنشده مشخص شود تا اجرای طرح‌ها با مشکلات بعدی مواجه نشود.
وی افزود: در صورت تعیین نشدن قیمت جدید، قراردادهای جدید بر مبنای تعدیل سال ۱۴۰۴ منعقد خواهد شد که ممکن است در ادامه مشکلاتی را برای متقاضیان ایجاد کند؛ بنابراین این موضوع باید با بررسی کارشناسی و متناسب با شرایط اقتصادی تعیین تکلیف شود.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد همچنین بر تسریع در تکمیل پروژه‌هایی که در مراحل پایانی قرار دارند تأکید کرد و گفت: اجرای زیرساخت‌ها، آماده‌سازی و محوطه‌سازی این پروژه‌ها باید با سرعت بیشتری دنبال شود و دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز گزارش دقیقی از میزان اعتبار دریافتی، هزینه‌کرد، تعهدات و پیشرفت واقعی پروژه‌ها ارائه کنند.

پارسایی با اشاره به سهم یک‌سوم زیرساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن، از همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان قدردانی کرد و خواستار تسریع در اجرای تعهدات در سایت‌هایی از جمله جهاد، ارم، خنگ‌بنار، پازنان و ۹۵ واحدی و...شد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن از ۶۵۰ به ۸۵۰ میلیون تومان، بر مدیریت دقیق متمم تسهیلات تأکید کرد و گفت: پرداخت این تسهیلات باید بر اساس مطالبات واقعی پروژه‌ها انجام شود و در پروژه‌های نزدیک به اتمام که آورده متقاضیان نیز تا حد زیادی تأمین شده است، می‌توان بخشی از منابع را برای تأمین هزینه انشعابات یا پرداخت تعدیل‌ها مورد استفاده قرار داد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همچنین با اشاره به فشار ناشی از افزایش هزینه‌های ساخت بر پیمانکاران، بررسی دقیق تأخیرات پروژه‌ها را ضروری دانست و اظهار کرد: تأخیر در اجرای پروژه‌ها مستقیماً بر تعدیل و هزینه‌های پرداختی اثر می‌گذارد و باید به تفکیک هر پروژه مورد بررسی قرار گیرد.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه منابع پروژه‌ها متعلق به مردم است و بازپرداخت تسهیلات و آورده متقاضیان نیز مطرح است، بررسی صورت‌وضعیت‌ها، تعدیل‌ها و تأخیرات باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود.

تأکید شهامت بر ارزیابی مستمر عملکرد دستگاه‌ها و رصد پروژه‌های نهضت ملی مسکن

در ادامه، عیسی شهامت معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بر هدفمند شدن جلسات شورای مسکن و ارزیابی مستمر عملکرد دستگاه‌ها بر اساس آمار و شاخص‌های مشخص تأکید کرد و خواستار ارائه گزارش‌های مکتوب و هفتگی دستگاه‌ها به دبیرخانه شورای مسکن شد.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرمانداران، رؤسای ادارات شهرستانی و دستگاه‌های خدمات‌رسان برای رصد مستمر پروژه‌ها تأکید کرد و خواستار ارائه گزارش مدیران بانک‌ها درباره روند آزادسازی متمم تسهیلات در نشست آینده شد.
شهامت در بخش دیگری از سخنان خود، بررسی هدفمند املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی برای مولدسازی و تأمین منابع پروژه‌ها را مورد تأکید قرار داد.
در پایان نشست، تشکیل کمیته فنی برای بررسی و تعیین قیمت تمام‌شده ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن و همچنین برگزاری جلسه شورای مسکن با حضور پیمانکاران سایت‌های نهضت ملی مسکن استان مورد تأکید قرار گرفت.