شناسهٔ خبر: 23772 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

همایش زلزله ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۹ گیلان برگزار شد

حجت شعبانپور به مناسبت بیست و ششمین سالگرد زلزله دلخراش گیلان همایشی با حضور مدیران ارشد استان، استاد دانشگاهی، فرمانداران، شهرداران و کارشناسان صنعت ساختمان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره راه و شهرسازی استان گیلان، حجت شعبانپور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در این همایش به اهمیت مقاوم سازی ساخت و سازها و نقش نظارتی سازمان نظام مهندسی تاکید کرد و گفت: متاسفانه شاهد هستیم یک سری ساخت و سازهای مجاز با وجود داشتن مجوز شهرداری، نقشه، ناظر، لحاظ شدن تراکم و تعداد طبقات، از مقاومت لازم به دلیل عدم آموزش‌های لازم به کارگران برخوردار نیست.

شعبانپور تشریح کرد: امر آموزش کارگران مسئله ای جدی است که توجه ویژه سازمان نظام مهندسی و دیگر دستگاه‌های مرتبط را می‌طلبد. همچنین، دقت در جوشکاری و رعایت ضرایب محاسبه شده، یکی از مسائل مهم دیگری است که دقت نظر بیشتر سازمان نظام مهندسی را نشان می‌دهد و بایستی در الویت کار قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان افزود: آمار ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح استان نشان می‌دهد که این ساختمان‌ها توسط یک سری افراد غیرمتخصص در امر ساختمان سازی بنا شده است که ساختمان‌ها را بدون داشتن مهندس ناظر، تاسیسات لازم و اصول مهندسی احداث می‌کنند.

شعبانپور خواهان ورود جدی سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها در این زمینه شد و گفت: انتظار داریم این قضیه را جدی پیگیری نمایند تا با پیگیری قوه محترم قضائیه از ادامه این ساخت و سازها جلوگیری شود.

شعبانپور تاکید کرد: نگاهی اجمالی به تاریخ زلزله ایران نشان می‌دهد تمامی زلزله‌های رخ داده در این مرز و بوم بالاتر از شش ریشتر بوده که زلزله رودبار و منجیل نیز شدتی بالغ بر ۳/۷ ریشتر داشت. متاسفانه در کشور ما تلفات زیادی بر اثر زلزله به بار می‌آید حال آنکه در کشورهای توسعه یافته با همین میزان زلزله، تلفات جانی به بار آمده کمتر از انگشتان دست است.

وی در پایان گفت: خوشبختانه بعد از زلزله اقدامات خوبی صورت گرفت که تدوین آیین‌نامه استاندارد ۲۸۰۰ با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی وقت، سازمان نظام مهندسی و پژوهشکده زلزله از جمله اقدامات مثبت پس از حادثه بود.

در ادامه این همایش اساتید دانشگاه گیلان به ارائه آخرین فناوری‌های ساخت و ساز در حوزه آسیب شناسی زلزله و GIS پرداختند. گفتنی است این همایش با همکاری استانداری گیلان، اداره کل راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، دانشگاه گیلان، جمعیت هلال احمر، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت، شرکت سیمان خزر، انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان، بسیج مهندسین عمران و معماری برگزار شد.

نظر شما