شناسهٔ خبر: 26112 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

در چهارمين نشست كميته مشترك تجارت مرزی دو كشور ايران و پاكستان صورت گرفت:

توافق بر تردد ماهانه ۴ تا ۸ رام قطار باری میان ایران و پاکستان

ترانزیت ریلی سرپرست راه آهن جنوب‌شرق ایران ضمن حضور در چهارمین نشست كمیته مشترك تجارت مرزی ایران و پاكستان و امضا یادداشت تفاهمی در زمینه تجارت مرزی گفت: براساس مذاكرات و توافق انجام شده مقرر شد ماهیانه بین ۴ تا ۸ رام قطار باری جهت حمل و نقل كالاها بین دو كشور در تردد باشند كه این مورد در نشست‌های قبلی ماهیانه ۲ رام قطار بوده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، مجید ارجونی سرپرست راه‌آهن جنوب‌شرق که در قالب هیئتی از مسئولین استانی به شهر كویته مركز ایالت بلوچستان پاكستان برای شرکت در نشست كمیته مشترك تجارت مرزی دو كشور ایران و پاكستان با هدف توسعه مناسبات تجاری از طریق بازرگانی، شبكه حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی سفر کرده بود، اظهار داشت: مراودات بین‌المللی و منطقه‌ای در حوزه ریلی در چند سال گذشته به سبب تحریم‌ها علیه ایران كاهش یافته بود كه خوشبختانه پس از توافق هسته‌ای توانستیم برای نخستین بار حمل‌ونقل ریلی بین آسیای میانه و پاكستان را گسترش دهیم.

وی افزود: بارگیری برنج پاكستانی به سمت ایران و صدور سیمان، قیر و گوگرد از ایران به سمت پاكستان از جمله این مبادلات تجاری است.

ارجونی با توجه به عریض بودن خطوط ریلی پاكستان و فاصله داشتن با استانداردهای بین‌المللی دارد خاطرنشان کرد: متاسفانه قطارهای جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانند در این مسیر تردد كنند. لذا این مشكل موجب شده ایران برای انجام مبادلات تجاری از ناوگان ریلی پاكستان استفاده كند .

سرپرست راه آهن جنوب‌شرق ایران در ادامه پیشنهادی مبنی بر طراحی و كشیدن یك خط (خط تركیبی) بین خطوط ریلی با مشاركت دو راه آهن و تردد قطارهای ایرانی در خاك پاكستان را به طرف مقابل داد، چراكه با برطرف شدن این مشكل قطارهای ایرانی می توانند در این مسیر ریلی تردد كنند.

وی بیان داشت: براساس مذاكرات و توافق انجام شده مقرر شد ماهیانه بین ۴ تا ۸ رام قطار باری جهت حمل و نقل كالاها بین دو كشور در تردد باشند كه این مورد در نشست‌های قبلی ماهیانه ۲ رام قطار بوده است. این قرارداد حتی در شرایطی كه باری از سوی طرفین وجود نداشته باشد نیز قابل اجرا خواهد بود.

ارجونی در این دیدار تاكید كرد: بی تردید برقراری منظم قطار های باری بین ایران و پاكستان زمینه افزایش تجارت و نیز گسترش همكاری های اقتصادی بین دو كشور را فراهم می كند.

سرپرست راه آهن جنوب‌شرق ایران اظهار داشت: اگر چه این یادداشت تفاهم بین دو استان همجوار امضاء شده است ولی منافع و مزایای آن شامل حال همه تجار در سطح دو كشور می شود و موجبات افزایش حجم تجارت فیمابین را فراهم می كند.

نماینده ایران در چهارمین نشست مشترک ایران و پاکستان خاطرنشان كرد: بازدید از قسمت‌های مختلف راه آهن كویته پاكستان، برگزاری نشست و جلسات متعدد با معاونان، پلیس و تاكید بر اعزام به موقع و ارسال واگن‌ها و دیزل‌های سالم به این منطقه، دیدار با سركنسول ایران در كویته پاكستان و بیان مسائل و مشكلات ریلی بین دو كشور، جلسه با تجار و بازرگانان منطقه و بیان بسته های پیشنهادی و حمایتی راه آهن و مزیت های راه آهن نسبت به جاده در جهت جذب و جلب آنان، نشست با سركنسول پاكستان در ایران در حاشیه جلسه و در اداره كل راه آهن كویته و غیره از دیگر محورهای این یادداشت تفاهم است.

گفتنی است؛ براساس این تفاهم نامه، طرف ایرانی و پاكستانی توافق كردند تا تردد قطار باری و كانتیربر بطور منظم بین استان سیستان و بلوچستان ایران و استان بلوچستان پاكستان تردد و از این طریق انجام فعالیت ها و همكاری های تجاری میان دو استان و دو كشور، با سرعت بیشتر و مشكلات كمتر انجام شود.

نظر شما