شناسهٔ خبر: 28048 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:

استقرار کمیته ویژه رفع موانع مرز باجگیران در ترکمنستان

افتتاح بزرگترین فرودگاه بین‌المللی آسیای مرکزی در عشق‌آباد با حضور وزیر راه وزیر راه و شهرسازی گفت: کمیته‌ای ویژه برای حل موانع مرز باجگیران تشکیل شده و قرار شده است این کمیته اقدام‌های لازم را در ترکمنستان پیگیری کند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی «عباس آخوندی» روز یکشنبه در حاشیه همایش دو روزه بین المللی سرمایه گذاری در صنعت هوانوردی (کاپا)،افزود: کمیته ویژه آزادسازی مرز باج گیران اکنون در ترکمنستان مستقر شده و قرار است از همان جا بستر لازم برای رفع موانع با ترکمنستان همکاری لازم به عمل آید.

این در حالی است که سفیر جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد روز گذشته نیز در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا اعلام کرد: با توجه به رایزنی «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان با رئیس جمهوری ترکمنستان، پایانه مرزی باجگیران بین دو کشور در آینده ای نزدیک بازگشایی می شود.

سیدمحمد احمدی افزود: در دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با رئیس جمهوری ترکمنستان، موضوع بسته شدن پایانه مرزی باجگیران مطرح و قرار شد این پایانه در آینده ای نزدیک بازگشایی شود.

به گزارش ایرنا، ترکمن ها از نیمه مردادماه امسال به اخذ عوارض ۱۶۰ دلاری از کامیون های کمتر از ۲۰ تن و عوارض ۲۶۰ دلاری از کامیون های بالای ۲۰ تنی ایرانی به عنوان حق ترانزیت (عبور) کشورشان اقدام کرده اند و علاوه بر آن به ازای هر یک کیلومتر تردد نیز یک دلار از همه کامیون های ایرانی دریافت می کنند.

مرز باجگیران که از نیمه مرداد به روی کامیون های ایرانی بسته شده بود، بیست و هفتم مردادماه برای مسافران ایرانی نیز بسته شد.

در این ارتباط، محمدجواد عطرچیان مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای وزارت راه و شهرسازی به ایرنا تاکید کرده بود که اقدام ترکمن ها در اخذ عوارض از کامیون های ایرانی برخلاف روابط حسن همجواری و توافق نامه های حمل و نقلی دو کشور است.

به گزارش ایرنا، اردیبهشت ماه امسال عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر امور خارجه ترکمنستان خواستار افزایش میزان تردد روزانه کامیون بین دو کشور از ۶۰۰ به ۸۰۰ کامیون در روز شده و گفته بود، در صورتی که ترکمنستان نسبت به دریافت مجوزها و هماهنگی های لازم اقدام کند، میزان تردد کامیون ها تا ماه های ژوئن و جولای می تواند به ۸۰۰ دستگاه افزایش یابد و در این زمینه ایران آمادگی دارد هماهنگی های گمرکی، ایجاد پنجره واحد در پایانه های مرزی و سایر شرایط را ایجاد کند.

بر اساس آمارهای سازمان توسعه تجارت ایران، حجم روابط تجاری ایران و ترکمنستان در سال ۹۴ بیش از ۷۲۷ میلیون دلار بود که در این روابط، ایران با ۷۲۱ میلیون دلار صادرات و ۶ میلیون دلار واردات، تراز تجاری مثبت ۷۱۵ میلیون دلار دست یافت.

این در حالی است که در سال ۱۳۸۷، از ۵۶۸ میلیون دلار حجم تجارت خارجی دو کشور، ۲۰۳ میلیون دلار به صادرات ایران و ۳۶۵ میلیون دلار به واردات از ترکمنستان اختصاص داشت.

برچسب‌ها:

نظر شما