شناسهٔ خبر: 30248 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

سرپرست مدیریت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان مطرح کرد:

ضرورت تهیه و به روزرسانی طرح‌های شهری در استان هرمزگان

ابراهیم رستم گورانی مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی گفت: طرح‌های توسعه و عمران شهری به عنوان مکانیزم ایجاد تعادل در توسعه شهرها به‌صورت ایجاد نظم و انضباط فضایی و کالبدی تهیه می‌شود که پایه و اساس اجرای تمامی پروژه‌های عمرانی و برنامه‌های توسعه فیزیکی در ابعاد سکونت، فعالیت در حیطه محدوده و حریم شهری می‌باشند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی هرمزگان، ابراهیم رستم گورانی ضمن تأکید بر ضرورت تهیه و بروز رسانی طرح‌های شهری گفت: موضوع و مسائل شهرسازی همواره از پیچیده‌ترین مسائل حقوقی به شمار می‌رود. به عبارت دیگر شهرها منبع اصلی فعالیت اجتماعات انسانی‌اند که در این فضاها تعارض میان انسان و طبیعت به حد اعلای خود می‌رسد. در این میان هدف شهرسازی و طرح‌های آن ایجاد رابطه‌ای خوب و پایدار میان افراد جامعه با محیط طبیعی و مصنوع (انسان ساخت) آن‌ها است.

وی تصریح کرد: نظم بخشی به ساخت و سازهای شهری از طریق ایجاد ساز و کارهای قانونی با توجه به گسترش پویش شهرنشینی می‌تواند مهم‌ترین هدف شهرسازی و طرح‌های تفصیلی و راهبردی تلقی شود.

گورانی افزود: در گذشته که روند تغییر و تحولات و رشد شهرها به کندی صورت می‌گرفت و امکانات و تنوع ابزارها و مصالح ساختمانی و فناوری و نیز سلایق محدود بود شهرها دارای شکل و سیمای موزون و پایدار بودند. اما امروز که به سبب رشد شهرنشینی و به وجود آمدن محلات ناهنجار و خودرو در شهر، شهرسازی وظیفه مهم و خطیری را بر عهده دارد. ضوابط و مقررات شهرسازی، نظام کالبدی و فضایی شهر را تعریف می‌کند و از همین رو همه عواملی را که در شهر به عنوان فعالیت‌های شهری عینیت می‌یابند، تحت تأثیر خود قرار می‌دهند و در واقع طرح‌های شهرسازی فرم فضایی و کالبدی شهرها را تعیین می‌کنند.

وی در ادامه به اهمیت و تأثیرات تهیه و اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی اشاره کرد و گفت: توسعه مبتنی بر برنامه و اهداف از پیش تعیین شده، آینده‌نگری در اداره شهر، پیش‌بینی نیازها و مطالبات نسل‌های آتی، پاسخگویی به نیازها و خلأهای موجود، شفاف‌سازی ضوابط و مقررات شهرسازی، معماری، توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی برای احیای بافت‌های فرسوده شهری، افزایش رونق اقتصادی برای شهروندان، ارتقای سطح اقتصاد شهری، هویت‌یابی مجدد شهر در تمامی بخش‌ها، تغییر سیما و کالبد شهری، توجه به اصول معماری ایرانی و اسلامی، توسعه و تقویت زیرساخت‌ها، توسعه متوازن و عدالت محور، دستیابی به اهداف شهر سبز، روان و ایمن و در نهایت حرکت به سمت داشتن شهرهای برتر از مهم‌ترین نتایج اجرای این طرح‌ها خواهد بود.

سرپرست مدیریت شهرسازی و معماری در بخش دیگری از سخنان خود شهرهای استان هرمزگان را شایسته دستیابی به برترین و بهترین‌ها دانست و از عزم مدیریت شهری برای تسریع در روند توسعه، عمران و آبادانی شهرهای استان در تمامی ابعاد خبر داد.

نظر شما