شناسهٔ خبر: 30558 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد؛

ممنوعیت ساخت و سازهای غیرمجاز پیرامون حرم مطهر رضوی/ حذف مداخلات کلان‌مقیاس/ تلاش دولت برای اجرای پروژه‌های راهبردی شهر مشهد

ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از تلاش برای اجرای پروژه‌های راهبردی و مطالعه شده شهر مشهد در دولت یازدهم خبر داد و خواستار حذف مداخلات کلان مقیاسی شد که به بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) تحمیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران درباره بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی گفت: سال‌ها بود که به دلیل شرایط ساخت و سازهای عجیب در اطراف پیرامون حرم مطهر رضوی تحت‌عنوان توسعه در انتظار فراهم شدن شرایطی برای تجدیدنظر در یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های تاریخی- مذهبی بودیم که در دولت یازدهم این شرایط ایجاد شده است و به همین دلیل باید از آن نهایت استفاده را ببریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شهر مشهد به واسطه قرار گرفتن حرم امام رضا (ع) همواره مورد توجه جامعه دانشگاهی و عموم مردم است و به همین دلیل بافت پیرامونی آن، ساخت و سازها و بهسازی آن بر اساس رعایت تمامی اصول شهرسازانه و معمارانه و همچنین مباحث مرمتی از حساسیت‌های بالایی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه خود از سال ۷۶ به همراه جامعه تخصصی کشور پیگیر طرحی جامع برای بهسازی و هدایت موزون حرم مطهر رضوی بوده است گفت: پیش‌تر، اندک فرصتی پیش می‌آمد که بتوانیم راجع به چنین موضوع مهمی بحث و گفتگو کنیم و نهایتا بحث‌ها و گفتگوها در این‌باره به مناظره‌ای با مشاور طرح به پیشنهاد مهندس بهشتی در خانه هنرمندان ختم می‌شد و برخی از آن مناظره‌ها نیز در جعبه آرزوهای ما قرار می‌گرفت و اساسا شرایط برای طرح موضوع در سال‌های گذشته فراهم نشد.

به گفته ایزدی، جامعه حرفه‌ای و دانشگاهی کشور در شرایط فعلی و در دولت یازدهم که شرایط برای گفتگوهای این چنینی فراهم است باید نهایت استفاده را ببرد و با ابزارهای قانونی لازم، شرایطی را ایجاد کند تا جلوی یک سری از ساخت و سازهای غیرمجاز و اتفاقات ناگوار را در حرم مطهر رضوی بگیرد.

وی تاکید کرد: اگرچه جامعه دانشگاهی به دنبال تغییرات بنیادین است اما باید با هوشمندی، فرصت‌های پیشِ‌رو را غنیمت دانسته و علاوه بر رویکرد پروژه محوری به دنبال اندیشه‌هایی برای اجرایی‌کردن پروژه‌های راهبردی و مطالعه شده باشد.

ایزدی در بیان پیشنهادهای خود در مورد برنامه راهبردی بهسازی و هدایت موزون توسعه حرم مطهر رضوی که مشاور طرح و کمیته فنی ۳ شورای‌عالی شهرسازی و معماری می‌تواند آن را ملاک تصمیم‌گیری‌های کلان خود قرار دهد گفت: در راهبردهای طرح بهسازی و توسعه حرم مطهر رضوی می‌توان دو جریان را با هم پیش برد که یکی در سطوح کلان مطرح می‌شود و به تصمیم‌گیری‌های سیاسی وابسته است و دیگری نیز راه‌حل‌های فنی و کارشناسانه است که این دو جریان در کنار هم می‌تواند به نتایجی که مورد نظر جامعه حرفه‌ای، دانشگاهی و البته متعهد است منجر شود.

وی تصریح کرد: راه‌حل‌های فنی باید دارای طبقه‌بندی و گام‌های مشخصی باشد. گام اول این است که ما بتوانیم آنچه ملاک‌عمل دستگاه‌هاست تغییر دهیم. همچنین مداخلات کلان مقیاس که به این بافت تحمیل می‌شود نیز باید حذف شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: معتقدم تا زمانیکه سند فعلی وجود دارد شرایط برای تحول و تغییرات و صدور پروانه‌ها در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی وجود دارد. پیشنهاد من این است که کمیته فنی ۳ با همفکری مسئولان استانی، سندی را جایگزین سند فعلی کند. همچنین، انتظار داریم جامعه حرفه‌ای نسبت به تغییرات بنیادین عکس‌العمل نشان دهد.

گفتنی است سومین جلسه بررسی بررسی برنامه راهبردی بهسازی و هدایت موزون توسعه حرم مطهر رضوی چندی پیش در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی و با حضور پیروز حناچی دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، محمدمهدی حجت عضو عالی کمیته فنی ۳ و استاد دانشگاه تهران، سیدمحمد بهشتی عضو عالی کمیته فنی ۳ و رئیس پژوهشکده میراث‌فرهنگی، محسن حبیبی عضو عالی کمیته فنی ۳ و استاد دانشگاه، علی مقدوری معاون عمرانی استاندار خراسان‌رضوی، محمدرضا اخوان‌عبداللهیان مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی و دیگر اعضای کمیته فنی ۳؛ سیاوش صابری‌کاخکی، اهری، راهب و به دبیری فرزانه صادق‌مالواجرد مدیرکل دفتر معماری، طراحی‌شهری و بافت‌های واجد ارزش حوزه معاونت معماری و شهرسازی در ساختمان دادماه وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد./

نظر شما