به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، قرار است نخستین همایش تخصصی پدیده فرونشست زمین در ایران چهارشنبه (بیست و ششم آبان ماه) برگزار شود.
بر پایه اعلام پایگاه خبری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، محورهای تخصصی این همایش شامل عوامل پدیدآورنده فرونشست، پایش و اندازهگیری میزان فرونشست زمین، ساختارهای زمینشناسی پدیده فرونشست، تراکم آبخوانها و فرونشست زمین ناشی از برداشت آبهای زیرزمینی، تاثیر فرونشست زمین بر شریانهای حیاتی و سازههای مهندسی، مدلسازی و مدیریت خطر و آسیبپذیری کانونهای جمعیتی است.
دانشگاه تربیت مدرس، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان نقشه برداری کشور به عنوان حامیان نخستین همایش تخصصی پدیده فرونشست زمین در ایران معرفی شدهاند.
در این همایش مقاله هایی با عنوان راهکارهای وزارت نیرو برای مقابله با فرونشست، سنجش از دور و پایش فرونشست از گذشته تا امروز، فرونشست زمین در شهر تهران و راهکارهای اجرایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و پایش فضایی و تبیین فاجعه آفرینی ناشی از پدیده فرونشست در کشور در قالب سخنرانی ارایه می شود.
علاقهمندان میتوانند به منظور شرکت در این نشست و دریافت اطلاعات بیشتر به دبیرخانه همایش واقع در میدان آزادی، بلوار معراج سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور یا نشانی اینترنتی http://subsidence.conference.gsi.ir مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو بتازگی در گفت و گو با ایرنا درباره خطر فرونشست زمین، ایجاد فروچاله و لغزش زمین در تهران بر اثر تداوم برداشت از آب های زیرزمینی و بازگشت نداشتن بخشی از پساب تصفیه خانه ها به آبخوان های اصلی شهر، هشدار داد.
براساس اطلاعات موجود، در دشت های بحرانی کشور سالیانه به طور متوسط 15 سانتیمتر فرونشست وجود دارد که در برخی دشت ها میزان 20، 35 و حتی 50 سانتیمتر فرونشست با توجه به بافت خاک آنها دیده شده و به ثبت رسیده است.
نظر شما