شناسهٔ خبر: 31160 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

یک عضو سازمان نظام مهندسی استان تهران خبر داد؛

تشدید بازرسی‌ها باعث کاهش ۵۱ درصدی گودبرداری‌های غیراصولی در تهران شد/ حضور یک ناظر بجای ۵ ناظر در ساختمان‌سازی تهران

ساختمان سازی یک عضو نظام مهندسی استان تهران گفت:در سه سال ۲۵ هزار بازدید گود در شهر تهران صورت گرفت و باعث کاهش ۵۱ درصدی گودبرداری‌های غیراصولی شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مهدی روانشادنیا با اشاره به تشدید بازرسی‌ها در گودبرداری گفت: در سه سال ۲۵ هزار بازدید گود در شهر تهران صورت گرفت و باعث کاهش ۵۱ درصدی گودبرداری‌های غیراصولی شد.

وی با اشاره به اینکه در کشور بانک اطلاعاتی دقیقی درباره عمر مفید ساختمانها نداریم، گفت: ساختمانهای ما علاوه بر پایان‌یابی عمر فیزیکی، به دلیل عمر مفید اقتصادی نیز د: متغییر بودن ضوابط شهرسازی و اجازه ساخت و افزایش طبقات واحدها باعث می شود ساختمانی که هنوز عمر فیزیکی ان تمام نشده است ، تخریب شود که این امر باعث  افزایش ارزش اقتصادی فردی اما به ضرر اقتصاد کشور می شود.

عضو نظام مهندسی استان تهران گفت : زنجیره ساخت و ساز در کشور ایرادهای بسیاری دارد به طور مثال در استفاده از مصالح ساختمانی ، استاندارد اجباری نداریم و در جاهایی هم که وجود دارد از استانداردها استفاده نمی شود.

وی با بیان اینکه در تهران ۶۰۰ تولید کننده تیرچه وجود دارد ، تاکید کرد: کمتر از ۵۰ تولید کننده دارای استاندارد از سازمان استاندارد هستند و اغلب سازندگان در استان تهران از تیرچه های فاقد استاندارد استفاده می کنند.

روانشادنیا به خبرگزاری صدا و سیما گفت: در مبحث ۲۲ مقررات ملی صلاحیت نگهداری ساختمانها وجود دارد اما اجرایی نمی‌شود و این درحالی است که گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی در حوزه تعمیرات ساختمان وجود دارد.

وی افزود: حتی اگر ساختمانی با کیفیت مناسب طراحی و ساخته شود به دلیل رعایت نکردن فرایند نگهداری، عمر مفید ساختمان کاهش می‌یابد.

روانشادنیا تصریح کرد: در بخش تاسیسات ، معماری و سازه ؛ برغم اینکه باید فرآیند نگهداری انجام شود باید بازرسی های دوره ای نیز صورت گیرد که هیچکدام از فرایندها انجام نمی شود.

 ساختمانهای در حال بهره برداری، عامل مهم اتش سوزی در تهران

 عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی استان تهران گفت: در شهر تهران سالانه ۳۰۰ آتش سوزی اتفاق می افتد که بخش عمده آن مربوط به کیفیت ساخت و بهره‌برداری از ساختمانها بر می‌گردد.

مهدی روانشادنیا با اشاره به اینکه کیفیت ساخت و نگهداری در کاهش آتش سوزی ها تاثیرگذار است، گفت: در بافت شهری عمر مفید و نوع بهره برداری از ساختمانها باعث کاهش حریق می شود و در شهر تهران ۳۰۰ مورد اتش سوزی در سال صورت می گیرد که بخش مهم آن مربوط به ساختمانهای در حال بهره برداری است.

وی تصریح کرد: پارسال ۷۸ درصد ساخت و سازهای صورت گرفته در تهران برای ساختمانهای کمتر از ۱۵۰۰ مترمربع بوده و از نظر زیربنا ۴۳ درصد کل کارها مربوط به کارهای زیر ۱۵۰۰ مترمربع بوده و ۶۴ درصد ساختمانهایی که در سال ۹۴ در شهر تهران پروانه گرفته کمتر از ۵ طبقه است.

در ۱۲.۸ میلیون مترمربع مجوز زیربنای صادر شده عمده کارها مربوط به ساختمانهای با متراژ کم است و مجری ذیصلاح هم اجرا نکرده و به صورت تک ناظر است.

روانشادنیا افزود: باید حداقل ۵ ناظر از جمله معماری، عمران، مکانیک و برق در همه ساختمانها در تهران حضور داشته باشد اما در تهران ساختمانهای پایین تر از ۱۵۰۰ متر با حضور یک ناظر ساخته می‌شود.

وی ادامه داد : در کل کشور متوسط متراژ زیربنا ، ۵۶۶ متر مربع و در تهران ۱۱۶۰ مترمربع است که به دلیل ریزدانگی پلاک های ثبتی در کل شهر است.

روانشادنیا با بیان اینکه بین ارائه خدمات حرفه ای و کیفیت ساخت ارتباط مستقیم وجود دارد ، تصریح کرد : ساختمان در متراژ پایین برای سرمایه گذار توجیه اقتصادی ندارد بنابر این از خدمات استفاده نمی کند و کیفیت را پایین می اورد.

روانشادنیا تاکید کرد : در کل کشور حدود ۱۲۰ میلیارد دلار سالانه انرژی مصرف می کنیم که از این حدود ۴۰ میلیارد دلار در بخش ساختمان مصرف می شود ، عدد قابل توجهی است تا در حوزه بهره برداری برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

وی افزود : باید به سمت ساخت ساختمان‌های سبز برویم تا در مصرف انرژی صرفه جویی کنیم.

نظر شما