شناسهٔ خبر: 31905 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

شکرچی‌زاده تشریح کرد؛

اجرای طرح دوجداره کردن تانکرهای حمل قیر از اسفند امسال/ آغاز اجرای رویه‌های بتنی در بزرگراه تهران- اصفهان و فرودگاه امام‌خمینی/ انتشار پیش‌نویس برنامه عملیاتی- اجرایی ایمنی راه‌ها تا اسفند

محمد شکرچی زاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تشریح فعالیت‌های پژوهشکده زیرمجموعه مرکز در زمینه‌های حمل و نقل از اجرای طرح دوجداره کردن تانکرهای حمل قیر و اجرای رویه‌های بتنی در بزرگراه تهران- اصفهان و فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان سال، پیش‌نویس اولیه برنامه اجرایی- عملیاتی ایمنی راه‌ها با حضور وزیر راه و شهرسازی و متخصصان منتشر شود.

محمد شکرچی‌زاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در بیان فعالیت‌های پژوهشکده‌های مختلف حمل و نقلی که زیرمجموعه مرکز و در حال مطالعه بر روی پروژه‌های مختلفی که باید در اقصا نقاط کشور اجرایی شوند گفت: پژوهشکده حمل و نقل پژوهشکده‌ای است که در دولت یازدهم و در اردیبهشت‌ماه ۹۳ به مجموعه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزوده شد. فعالیت‌هایی که در پژوهشکده حمل و نقل در حال انجام است شامل حوزه‌های قیر و آسفالت است که در این زمینه مطالعات فراوانی انجام شده است و این پژوهشکده در حال ارزیابی کارخانه‌های تولید آسفالت و تولیدکنندگان قیر است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه گسترش استفاده از قیر با رده‌بندی PGPerformance Grade) است و رده‌بندی سنتی در آن استفاده نمی‌شود، افزود: رده‌بندی PG بر حسب عملکرد و با توجه به جغرافیای اقلیمی هر منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی از دیگر مطالعاتی را که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حال انجام است و پیش‌تر توسط وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد، سامانه مدیریت روسازی راه‌های شریانی کشور PMS عنوان کرد و گفت: سامانه مدیریت روسازی راه‌های شریانی کشور با همکاری آزمایشگاه مکانیک خاک بررسی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت که در آن طرح، ۵۵ هزار کیلومتر راه‌های کشور از نظر ناهمواری، نوع خرابی‌ها و وضعیت کیفیت روسازی مورد نظر قرار گرفت. اجرای این طرح به ما کمک می‌کند تا هم شناسنامه راه تهیه شود و هم بتوانیم در راستای فعالیت‌های پیشگیرانه انجام دهیم و قبل از آنکه بخواهیم تعمیرات اساسی، نوسازی یا بهسازی‌های باضخامت زیاد انجام دهیم، بهسازی راه‌ها را مدیریت کنیم و منابع را در این بخش، به صورت بهینه مورد استفاده قرار دهیم.

شکرچی‌زاده با اشاره به اینکه مدیریت روسازی راه‌های شریانی کشور مبنای تخفیف بودجه برای استان ها خواهد بود افزود: در سال‌های قبل این مورد در کشورهای پیشرفته مورد توجه بود و خوشبختانه با استفاده از مجموعه های داخل کشور و با استفاده از تجارب کشورهای دیگر ما اینکار را انجام دادیم که در دولت یازدهم رونمایی شد.

وی تصریح کرد: سامانه مدیریت روسازی راه‌های شریانی کشور، در حال حاضر در سازمان راهداری در حال پیاده‌سازی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی از دیگر اقدامات در حال انجام در پژوهشکده حمل و نقل به دو جداره کردن تانکرهای قیر اشاره و عنوان کرد: یکی دیگر از کارهایی که انجام شده دو جداره کردن تانکرهای حمل قیر است وقتی قیر را با درجه حرارت زیاد در فصل سرما حرکت بدهید حرارتش پایین می‌آید و کیفیت آن از دست می‌رود و به همین دلیل هم باید انرژی مصرف شود تا گرم شود و علاوه بر آن، کیفیت قیری که مجدد گرم شود کاهش پیدا می‌کند.

استفاده بهینه از سوخت در راه‌های شریانی کشور

شکرچی‌زاده ادامه داد: بنابراین الزام شد تا کامیون‌ها حتما دوجداره باشند و از اول اسفندماه این پروژه انجام می‌شود و مقدمات اجرای آن فراهم شده است. اجرای این پروژه خیلی کمک می‌کند به صرفه جویی در مصرف انرژي و بالا بردن کیفیت قیرهایی که در راه ها استفاده می‌کنیم.

به گفته وی، در پژوهشکده حمل و نقل، فناوری های نو در حوزه قیر و آسفالت در حال انجام است که در این زمینه آسفالت‌های پلیمری و آسفالت‌های الیافی به صورت پایلوت در دستور کار مرکز برای انجام مطالعه هستند و اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.

شکرچی‌زاده از دیگر مباحث مورد مطالعه در پژوهشکده حمل و نقل به رویه‌های‌ بتنی اشاره کرد و گفت: تولید سیمان ما بیش از حد موردنیاز است. به همین‌دلیل نیز باید راه‌حلی برای مصرف معقول سیمان پیدا کنیم که این راه‌حل در رویه‌های بتنی می‌تواند چاره‌اندیشی مناسبی برای مصرف سیمان باشد و علاوه بر آن، عمر مفید راه‌ها را بیشتر کرده و به کاهش مصرف سوخت نیز کمک قابل‌توجهی کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی رویه بتنی باند ۲۹ فرودگاه مهرآباد را از پروژه هایی خواند که در طرح رویه‌های بتنی دنبال شده و ادامه داد و گفت: در دو پروژه دیگر نیز استفاده از رویه‌های بتنی شروع شده است یکی در بزرگراه تهران- اصفهان و یکی هم در فرودگاه امام خمینی که این دو پروژه جدید دارد مستقر می‌شود.

وی از دیگر پروژه‌های مهم در دست اجرا در پژوهشکده حمل و نقل را پروژه تهیه برنامه عملیاتی- اجرایی ایمنی راه‌ها عنوان کرد و گفت: در راه‌های کشور متاسفانه آمار تلفات و مرگ و میر بالاست و برای ساماندهی این وضعیت تاکنون برنامه‌های عملیاتی اجرایی برای دستگاه‌های مختلف نداشتیم. مرکز تحقیقات این مورد را از سال گذشته شروع کرده و امیدواریم تا پایان سال، پیش‌نویس اولیه این برنامه اجرایی را با حضور آقای وزیر و متخصصان داخلی منتشر کنیم. این مساله مهم است که اینکار را با همکاری استادان و متخصصان به سرانجام رسانده‌ایم و در حال انجام است.

شکرچی‌زاده پژوهشکده مالی و اقتصادی ساختمان و حمل و نقل را از دیگر پژوهشکده‌های مرکز عنوان کرد و با اشاره به جدیدالتاسیس بودن آن گفت: روش‌های تامین مالی در حوزه‌های مسکن و شهرسازی و همچنین حمل و نقل در آن پژوهشکده در حال انجام است. /

نظر شما