شناسهٔ خبر: 37315 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

محمد شکرچی زاده مطرح کرد:

تدوین آیین‌نامه ۲۸۰۰ در مرکز تحقیقات/ تخریب ۵۲ درصدی ساختمان‌ها در زلزله فرودین خراسان رضوی/ تجهیز و نوسازی شبکه شتابنگاری کشور در دولت یازدهم/ پاسداشت خدمات موسس شبکه شتاب‌نگاری کشور

نشست رئیس مرکز تحقیقات با اشاره به اینکه تخریب ساختمان‌های زلزله خراسان رضوی ۵۲ درصد بود گفت: مسئولیت شبکه شتاب‌نگاری از ۴۰ سال قبل بر عهده مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی است و اکنون ما در حال تجهیز و نوسازی شبکه شتاب‌نگاری کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی زاده، معاون وزیر راه و شهرزسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست تخصصی گزارش جامع شبکه ملی شتاب‌نگاری ایران تحلیلی کوتاه از زلزله ۱۶فروردین ۹۶ در شمال شرق فریمان در استان خاسان رضوی ارائه کرد.

وی گفت: مسئولیت شبکه شتاب‌نگاری از ۴۰ سال قبل بر عهده مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی بود.

شکرچی زاده با اشاره به اینکه در بحث زلزله بزرگای زلزله و شتاب مورد توجه قرار می‌گیرد افزود: بزرگای زلزله همان چیزی است که با واحد ریشتر شناخته می‌شود و دیگری شتاب است که نشان دهنده انرژی آزاد شده است. در صورتی که مستقل از زمان اندازه‌گیری شتاب مربوط می‌شود به حرکات زمین و شدتی که به واسطه زلزله اتفاق می‌افتند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: برای فعالیت‌های طراحی ما از شتاب استفاده می‌کنیم به این معنا برای هر منطقه از کشور شتاب مبنای طرح را درنظر گرفته که این بحث در آیین نامه ۲۸۰۰ وجود دارد.

وی گفت: داده‌هایی که از مجموع شتاب نگاشت‌ها در سطح کشور می‌گیریم اطلاعات پایه‌ای است تا بتوانیم آیین نامه ۲۸۰۰ را تدوین کنیم.

شکرچی زاده ادامه داد: برای هر منطقه‌ای شتاب مبنای طرح با توجه به سوابق زلزله تعریف می‌شود.

وی گفت: موسس شبکه  شتاب‌نگاری کشور استاد گرامی مهندس معین فر است که یادشان را گرامی می‌داریم و آرزوی طول عمر برای این استاد که فارغ التحصیل دانشکده فنی تهران است داریم. ۴۲  سال قبل مسئولیت اجرایی درسازمان برنامه و بودجه را داشت و شبکه شتاب‌نگاری توسط وی همان زمان‌ها در سازمان برنامه و بودجه اسجاد که بعدها به پیشنهاد وی به مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن قبل و مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی فعلی منتقل شد.

شکرچی زاده گفت: طیف‌های منحصر به فردی از زلزله در سطح جان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به زلزله طبس و بم اشاره کرد که درمجامع جهانی نیز مورد تحلیل قرار گرفته است.

وی گفت: ما در مرکز تحقیقات زلزله‌های نزدیک به ۱g را ثبت کردیم و امروز شبکه شتاب نگاری درکشور فعالیت دارد.

افزود: خوشبختانه دولت تدبیر و امید کمک‌های ویژه برای بهبود وضعیت شبکه شتابنگاری انجام داده و موافقت‌های خوبی دراین زمینه به وقوع پیوسته است اکنون ما درحال تجهیز و نوسازی شبکه شتابنگاری کشور هستیم و به زودی و هفته‌های آتی اخبار خوبی درمورد تامین مالی و بهبود شبکه شتابنگاری منتشر خواهدشد.

وی درمورد زلزله اخیر استان خراسان رضوی به ماموریتی که از سوی وزیر راه و شهرسازی برای بازدید از مناطق آسیب‌دیده به وی محول شد، اشاره کرد و گفت: زلزله ۱۶ فرویرین ماه استان خراسان رضوی ویژکی‌های خاصی داشت یک زلزله اصلی و ۱۵ تا ۱۶ پس لزره با بزرگای ۴.۵ تا ۵ ریشتر خراسان رضوی را بارها لرزاند اما شاهد بودیم که خسارات کنمی به بار آورد که این خود قابل تجزیه و تحلیل است.

وی افزود: زلزله خراسان رضوی با بزرگای ۶.۱ ریشتر و عمق ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر خسارت‌های کمی داشت که نیازمند بحث‌های زمین‌شناسی است.

شکرچی زاده گفت: با توجه به اینکه سازه‌های مهمی در منطقه نداشتیم درمحل اصلی زلزله کوهسنگ و نزدیک‌ترین محل به زلزله یعنی روستای دوقلعه ساختمان‌ها خشت و گلی بودند که تخریب ساختمانها ۵۲ درصد برآورد می‌شود.

نظر شما