شناسهٔ خبر: 40255 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

جزئیات بازدید کشاورزیان از پایانه مسافری خسروی:

آخرین تمهیدات برای میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی(ع)/ تاکید بر جلوگیری از ورود خودروهای شخصی به مرز در آستانه اربعین/ وجود امکانات بسیار مطلوب در مرز خسروی برای میزبانی از زائران

داود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، امکانات موجود در مرز و پایانه بین المللی خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین حسینی را بسیار مطلوب ارزیابی و بر لزوم جلوگیری از ورود خودروهای شخصی در آستانه اربعین حسینی به مرز خسروی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی داوود کشاورزیان روز پنجشنبه در جریان بازدید از پایانه مسافری خسروی افزود: با تلاش های صورت گرفته، شاهد امکانات بسیار مطلوبی در مرز خسروی برای ترد زائران اربعین حسینی هستیم. 

وی با بیان این که طبق بازدیدهای صورت گرفته از مرز خسروری کارها به سرعت در حال انجام است، اظهارداشت: پیش بینی لازم برای افزایش گیت های ورود و خروج مسافران، ایجاد سرویس های بهداشتی و احداث توقفگاه خودرو صورت گرفته است تا در اربعین امسال بهترین میزبان برای زائران اربعین حسینی در مرز خسروی باشیم.

وی بیان کرد: سازمان حمل و نقل جاده ای کشور نیز به سرعت در حال انجام کارها، افزایش زیرساخت های موجود و رفع مشکلات در مرز خسروی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، بر لزوم جلوگیری از ورود خودروهای شخصی در آستانه اربعین حسینی به مرز خسروی تاکید کرد و گفت: باید تمهیداتی در نظر گرفته شود تا مسافران و زائران با استفاده از اتوبوس به سمت مرز هدایت شوند.

کشاورزیان ادامه داد: بی شک با تلاش های صورت گرفته و طرح های در دست اقدام ،استان کرمانشاه و شهرستان مرزی قصرشیرین در اربعین حسینی امسال میزبانی شایسته برای زائران خواهند بود.

استاندار کرمانشاه نیز در سخنانی هدف از بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی را افزایش زیرساخت ها و رفع مشکلات در مرز و پایانه بین المللی مسافری خسروی ذکر کرد.

اسدالله رازانی اظهار کرد: در بازدید صورت گرفته، برای شرایط تردد آسان زائران اربعین حسینی از مرز خسروی تصمیم گیری شد تا شاهد برآورده شدن آرزوی چندین ساله مردم استان کرمانشاه برای بازگشایی مرز و از سرگیری تردد دوباره زائران باشیم.

وی اضافه کرد که با استفاده از سرمایه گذاری های یک دهه قبل، با تردد زائران اربعین از مرز خسروی، علاوه بر رونق اقتصادی شاهد کاهش معضل بیکاری در استان کرمانشاه و از جمله شهرستان مرزی قصرشیرین خواهیم بود.

استاندار کرمانشاه با بیان این که با توجه به تحولات داخلی عراق، هرگونه اقدام، منوط به تصمیم گیری ستاد مرکزی اربعین در کشور است، گفت: در جلسه ها، همواره بر آماده سازی امکانات و تصمیم گیری های لازم برای تردد زائران تاکید شده است ضمن این که دولت عراق مسئولیت تامین امنیت زائران را بر عهده گرفته و ستاد ارتبعین در استان نیز به طور جد این مساله را پیگیری می کند.

رازانی افزود: طبق طرح ها و نقشه های از پیش تعیین شده، احداث توقفگاه ها خودرو و همچنین انجام روکش آسفالت جاده قصرشیرین به خسروی در حال انجام است تا با استفاده از امکانات موجود، همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط و تجربیات سایر مرزها شاهد تردد آسان زائران از مرز خسروری باشیم.

وی از اجرای طرح آماده سازی 60 گیت ورود و خروج مسافران در پایانه مسافری خسروی، محوطه سازی، استقرار سرویس های بهداشتی پیش ساخته و استقرار سایر امکانات به منظور ورود و خروج زائران در مرز خسروی خبر داد.

به گزارش ایرنا نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه گفت که در اربعین امسال پیش بینی تردد 400 تا 500 هزار زائر از مرز خسروی شده و باید تدابیر امنیتی برای مسافرانی که بدون گذرنامه در مرز حضور می بایبند، در نظر گرفته شود.

استاندار کرمانشاه و معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از امکانات و سالن ورود و خروج مسافر و توقفگاه مسیر پرویزخان، توقفگاه 40 هکتار شهرک صنعتی که ارتش در حال آماده سازی است و 2 توقفگاه دیگر در مسیر مرز خسروی بازدید کردند.

برای کاهش بار ترافیکی در اربعین حسینی، 80 هکتار زمین برای توقفگاه 40 هزار خودرو در مسیر قصرشیرین به خسروی در نظر گرفته شده است.

با پیگیری مسئولان استان کرمانشاه، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز به روی زوار ایرانی بسته است. 

مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زایر ایرانی منجر شد، مسدود شده است. 
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده تا زایران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت کنند. 

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد. 
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید. 

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است. 

نظر شما