به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از اداره كل راه وشهرسازي استان قم، علی نورزاد در سفر يكروزه به استان قم از آخرين مراحل تكميل آزادراه قم- گرمسار بازدید کرد.
معاون وزير راه و شهرسازي در پايان بازديد گفت: پس از تكميل مراحل زير ساختي و ايمن سازي محور (نصب گاردريل، نصب تابلوهاي ترافيكي، اجراي خط كشي ) و تكميل سامانه هاي اخذ عوارض تا پايان سال جاري آزادراه قم-گرمسار به بهره برداري مي رسد.
شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در اين بازديد ضمن اشاره به تاكيد وزير راه و شهرسازي بر اجراي كامل ضوابط ايمن سازي اين محور پيش از افتتاح گفت: با توجه به نقش قابل تامل اين آزادراه در تسهيل تردد و كاهش زمان سفر و همچنين با توجه به تجربيات گذشته، اولويت ايمن سازي كامل آن تاني و تاخر در تعيين زمان مشخص آغاز بهره برداري را در پي داشته است.
نورزاد اضافه كرد: بخش ساختاري آزادراه قم-گرمسار تقريبا به اتمام رسيده و قسمت اهم ايمن سازي آن نيز در قالب نصب گاردريل، نصب تابلوهاي انتظامي-اطلاعاتي، اجراي خط كشي .... نيز آخرين مراحل خود را طي مي كند كه اميدواريم پس از تكميل و راه اندازي سامانه هاي اخذ عوارض(گيت هاي عوارضي) اين آزادراه مهم كشوري تا پايان سال جاري آماده بهره برداري شود.
محسن بهشتي مديركل راه و شهرسازي استان قم نيز گفت: ضرورت تسريع در عمليات تكميلي آزادراه قم-گرمسار و آماده بهره برداري كردن آن تا پايان امسال از اولويت هاي عمراني وزارت متبوعه در بخش ساخت و توسعه راهها است.
وي اظهار کرد: پس از سفر وزير راه و شهرسازي به استان قم شاهد حضور مقامات بلند پايه وزارت متبوعه در چندين نوبت براي پيگيري روند اجراي مصوبات سفر و همچنين تسريع در تكميل آزادراه قم-گرمسار بوده ايم.
بهشتي به اولويت ايمن سازي كامل آزادراه قم- گرمسار پيش از آغاز بهره برداري از آن اشاره كرد و گفت: هدايت ترافيك در آزادراه قم- گرمسار موجب صرفه جويي چند ميليارد توماني در سال و همچنين كاهش ۳۰ درصدي بار ترافيكي آزادراه قم-تهران شده بالطبع كاهش حوادث جاده اي استان قم را در پي خواهد داشت.
آزاد راه قم- گرمسار فاز اول از طرح حرم تا حرم مي باشد كه فاصله قم-گرمسار را ۱۱۴ كيلومتر كاهش مي دهد.
اين آزادراه در ۶ باند تعريف و بيش از ۴۰۰ دهانه پل و آبرو در آن احداث شده است از ديگر نكات قابل توجه اين پروژه ۱۵۲ كيلومتري كه از سه استان قم-تهران-سمنان عبور مي كند مي توان به چشم انداز زيباي كاروانسراي ديرگچين، قلعه سنگي محمدآباد، طبيعت زيباي تالاب مره، بند عليخان و كوير ملي ايران كه از جاذبه هاي گردشگري مي باشد اشاره كرد.
همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی در این بازدید گفت: یکی از مهمترین دغدغههای وزیر راه و شهرسازی کیفیت بهرهبرداری و مسایل مرتبط با ایمنی رانندگان و مسافران است که نیازمند حضور دستگاههای مسئول از جمله پلیس، هلال احمر، اورژانس و... است.
نورزاد سه محور اصلی و مهم در مراحل پایانی کار این پروژه را دلیل اصلی این سفر دانست و گفت: یکی از مسایل قابل توجه در پایان هر پروژه عمرانی، ظریف کاریهای نهایی آن اعم از اجرای خطکشی و نصب علایم است که بایستی به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد تا ایمنی مناسب برای هموطنان را به ارمغان آورد.
وی تصریح کرد: موضوع دوم، بحث تملک اراضی و مسایل ارزیابی است که یکی از مهمترین و بزرگترین چالشهای ساخت پروژهها بعد از اعتبارات محسوب میشود، به همین علت لازم است تا تمامی مراحل رفع مشکلات معارضین حل شده و حق و حقوق آنان به طور کامل پرداخت شود تا طعم افتتاح پروژه برای کسانی که در حاشیه این مسیر قرار دارند نیز شیرین شود.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع سوم که یکی از مهمترین دغدغههای وزیر راه و شهرسازی است، کیفیت بهرهبرداری و مسایل مرتبط با ایمنی رانندگان و مسافران است که نیازمند حضور دستگاههای مسئول از جمله پلیس، هلال احمر، اورژانس و... است.
وی در همین راستا اظهار داشت: در حال برنامهریزی هستیم که دستگاههای مسئول به وظایف خود عمل کنند و مجموعه وزارت راه و شهرسازی نیز آماده ارایه هرگونه امکانات و تامین تسهیلات لازم به منظور انجام این امور به بهترین شکل ممکن است.
در ادامه این بازدید استاندار قم با اشاره به اهمیت افتتاح این آزادراه گفت: این آزادراه یکی از استراتژیکترین مسیرهای موجود است که فاصله غرب به شرق کشور را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد و رفت و آمد و ترافیک پایتخت کشور را به صورت چشمگیری تسهیل خواهد کرد.
وی در انتها پیشبینی کرد: اهمیت این آزادراه تا جایی است که شاید ترافیک این آزادراه پس از افتتاح بسیار بیشتر از آزادراه قم- تهران خواهد بود./
نظر شما