شناسهٔ خبر: 42245 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی عنوان کرد:

امسال پرونده مسکن مهر استان بسته می‌شود/ سکونت نیمی از جمعیت شهری مشهد در مناطق حاشیه‌نشین

اخوان عبداللهیان مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با بیان اینکه این اداره‌کل موفق به کسب رتبه اول کشور در اهتمام ویژه برای تكمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های مصوب هیئت دولت به استناد ارزیابی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی شد، گفت: نیمه دوم امسال پرونده مسکن مهر خراسان رضوی بسته می‌شود.

محمدرضا اخوان عبداللهیان، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی درگفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد: خوشبختانه این اداره‌کل توانسته نائل به کسب رتبه اول کشور در اهتمام ویژه جهت تكمیل و بهره‌برداری پروژه‌های مصوب هیئت دولت به استناد ارزیابی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی شود.

وی اضافه كرد: ما موفق به کسب رتبه اول کشور در اهتمام ویژه جهت تكمیل و بهره‌برداری پروژه‌های مصوب هیئت دولت به استناد ارزیابی معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی شدیم.

مدیركل راه و شهرسازی خراسان رضوی از کاهش بدهی به پیمانکاران و مشاوران از مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان در ابتدای سال ۱۳۹۳ به حدود ۱۳۶ میلیارد تومان ثبت شده در سامانه سبا در وضعیت کنونی، خبر داد و در خصوص اقدامات انجام شده توسط این اداره‌كل در حوزه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: برگزاری حدود ۷۰ جلسه، تعریف ۱۵ پروژه راه بین شهری با اعتبار سال جاری ۷۷۵ میلیارد ریال و ارزش ریالی ۲۳۱۰ میلیارد ریال، آغاز ۳۰ پروژه در حاشیه شهر مشهد با اعتبار سال جاری ۲۳۶ میلیارد ریال و با ارزش ریالی ۳۱۷ میلیارد ریال، برنامه‌ریزی لازم جهت احداث یک میلیون مترمربع بنای مشارکتی با کاربری‌های مختلف در شهر مشهد و ... از جمله اقدامات در حوزه اقتصاد مقاومتی بوده است.

وی درباره مورد عملكرد راه و شهرسازی خراسان رضوی در حوزه ساخت و نگهداری راه‌ها گفت: دریافت قیر تهاتری و رایگان در مجموع به میزان ۲۱۲ هزار تن تا قبل از انتزاع مدیریت راهداری و ۷۸ هزار تن از ابتدای دولت یازدهم تا كنون و كسب رتبه اول كشور در دریافت  قیر، احداث و آسفالت  ۷۳۰ کیلومتر از راه‌های روستایی كه موجب افزایش درصد برخورداری جمعیتی روستاهای بالای ۵۰ خانوار از راه‌های آسفالته، از ۹۰.۰۶ به ۹۴.۵۹ شده است، ركورد احداث و آسفالت راه‌های بین شهری، باند دوم و بزرگراه به میزان ۵۴۲ کیلومتر، اجرای ۲۸۳ کیلومتر روکش راه‌های بین شهری استان و مشارکت با سازمان‌ها و نهادهای دیگر همچون دهیاری‌ها و خیرین با استفاده از قیر رایگان از جمله اقدامات این اداره كل در حوزه ساخت و توسعه راه‌هاست.

اخوان عبداللهیان درباره روش‌های ابتكاری اداره‌كل راه و شهرسازی خراسان رضوی در دستیابی به دستاوردهای بیشتر در حوزه ساخت و توسعه راه‌ها، بیان كرد: دراین راستا می‌توان به مشارکت با بخش خصوصی در پروژه محور خواف - سلامی به طول ۲۵ کیلومتر و با ارزش ریالی بالغ بر ۳۷۵ میلیارد ریال اشاره كرد.

وی همچنین گفت: اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی موفق به كسب جایگاه‌های برتر در ارزیابی پروژه‌های عمرانی انجام شده توسط استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی از کسب رتبه دوم ارزیابی عملکرد شاخص‌های عمومی استان در سال گذشته توسط این اداره‌كل خبر داد و اعلام كرد: اداره‌كل راه و شهرسازی خراسان رضوی با استفاده از ابتکار اسناد خزانه اسلامی و دریافت مبلغ قابل توجه حدود ۱۲۲۷ میلیارد ریال جهت پرداخت مطالبات پیمانكاران، باعث رونق پروژه‌های عمرانی استان شده است.

وی در معرفی مهمترین پروژه‌های راهسازی استان گفت: طرح بزرگراه بجستان- بردسکن- سبزوار- خوشاب- قوچان- دوغایی و لطف آباد یکی از این طرح ها است که احداث این بزرگراه نیاز به ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دارد که با تخصیص اعتبار از محل منابع ملی این پروژه تکمیل و احداث می‌شود. این بزرگراه با عنوان کریدور شماره پنج راه‌های مواصلاتی کشور شناخته می‌شود که با عملیات اجرایی آن نقاطی که دارای بار ترافیکی و ترانزیتی محسوب می‌شود مرتفع و احداث شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با بیان اینکه عملیات تعریض و آسفالت ۱۲ کیلومتر از طرح احداث بزرگراه سبزوار- قوچان به اتمام رسیده است، افزود:  تکمیل محور سبزوار- قوچان نیازمند ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار است و پیمانکار این طرح نیز ۳۰ میلیارد ریال مطالبه دارد.  

وی با بیان اینکه طرح محور سبزوار- قوچان در سال ۱۳۸۶ آغاز و در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به دلیل نبود اعتبارات متوقف بود، تصریح کرد: این محور ۴۵ کیلومتر است که ۱۷ کیلومتر آن در محدوده شهرستان سبزوار قرار دارد.

اخوان عبداللهیان درمعرفی مهمترین برنامه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان رضوی درهفته دولت نیز گفت: ساختمان بخشداری جنگل در شهرستان رشتخوار با زيربنای ۶۵۰ متر مربع و اعتبار ۶۶۳۹ ميليون ريال و ساختمان بخشداری عطاملك در شهرستان جوين با زيربنای ۶۵۰ متر مربع و اعتبار ۱۱ هزار و ۵۱۱ ميليون ريال از جمله پروژه‌های آماده بهره‌برداری در هفته دولت است. همچنین كتابخانه عمومی انابد در شهرستان بردسكن با زيربنای ۲۰۰ مترمربع  و اعتبار ۱۲۶۰ميليون ريال و مركز بهداشتی درمانيی بينالود با زيربنای ۵۲۵ متر مربع و اعتبار ۴۲۴۰ ميليون ريال، مركز بهداشتی درمانی كلاته منار در شهرستان مشهد با زيربنای ۵۲۵ متر مربع و اعتبار ۵۰۴۸ ميليون ريال و همچنين مركز بهداشتی درماني جواديه در شهرستان تربت حيدريه با زيربنای ۵۲۵ مترمربع و اعتبار ۵۲۴۴ ميليون ريال ساير پروژه ‌‌هايی هستند كه در هفته دولت امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

تکمیل تمام واحدهای مسکن مهر خراسان رضوی درنیمه دوم سال جاری

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در مورد اقدامات این اداره‌کل در حوزه مسکن مهر گفت: با برنامه‌ریزی انجام گرفته در شورای مسکن استان، کل پروژه‌های مسکن مهر دارای متقاضی در نیمه دوم سال ۹۶ افتتاح می‌شود.

اخوان عبداللهیان افزود: از مجموع تعداد واحدهای مسکن مهر خراسان رضوی که ۱۱۹ هزار و ۸۷۷ واحد بوده ۱۰۶ هزار و ۸۷۷ واحد از آنها فعال بوده و به طور متوسط ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی بیان کرد: همچنین از مجموع تعداد واحدهای مسکن مهر خراسان رضوی ۱۳ هزار واحد فاقد متقاضی بوده و ۸۹ هزار و ۸۱۷ واحد نیز به صورت کامل اجرا شده است.

شناسایی سکونتگاه‌های غیررسمی در چهار شهر خراسان رضوی

وی همچنین با بیان اینکه حدود نیمی از اهالی مشهد یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت کلی دو میلیون و ۷۶۶ هزار و ۲۵۸ نفری این شهر درسکونتگاه‌های غیررسمی حاشیه‌های مشهد سکونت دارند، عنوان کرد: مطالعات شناسایی سکونتگاه‌های غیررسمی در مشهد، سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور انجام شده است.

اخوان عبداللهیان افزود: در مشهد ۶۶ محله هدف حاشیه‌نشینی داریم که در هشت پهنه دروی، جاده قوچان، سیدی، سیس‌آباد، التیمور، شهرک شهید رجایی، خواجه ربیع و گلشهر متمرکز هستند. دراین راستا محله‌های هدف التيمور، طبرسی ۵۶،  پنج تن، كوی ۱۴ معصوم، محمود آباد، كوی شيخ حسن، كوی بيت المقدس،  رده،  ديش ديش،  بنی هاشم،  خطيب و فاطميه در پهنه التیمور قرار دارند و محله‌های شهرك شهيد رجايی،  كوچه حمام، ده متری،  بازه شيخ، قلعه خيابان،  اميرآباد، صدوقی، مهرآباد، محمدآباد، ابراهيم آباد، اكبرآباد سيدی، امين آباد، عباسپورو شهرك شيرين در شهرک شهید رجایی متمرکزند.

وی با بیان اینکه روح آباد، گلشهرو صاحب الزمان محله‌های هدف حاشیه‌نشینی درگلشهر هستند، گفت: در پهنه خواجه ربیع محله‌های بهمن، مهر مادر، كوی گلشاد، كوی آزادگان، شهرك قدس، چائيش، خواجه ربيع، طالقانی، جاده سيمان و آزادی حاشیه نشین هستند و در پهنه دروی محله‌های هدف دروی، جنوب كال نخودك، قائم، كلاته ملاعلی، كوی مطهری و بلال متمرکزند. در جاده قوچان نیز محله‌های حاشیه‌نشین شهرك امام علی، شهرك شهيد مطهری، شهرك امام هادی، شهرك حجت، شهرك نويد، مهدی آباد، كال زركش، بحرآباد، قائم، كوشك مهدی و صيدآباد متمرکز هستند.

اخوان عبداللهیان افزود: محله‌های حاشیه نشین کوی ولیعصر، سیدی، حافظ، طرق، عسگریه، قائم، بهارستان و مهدی در پهنه سیدی هستند و سیس‌آباد و دهرود درپهنه سیس‌آباد جای دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی با بیان اینکه از مساحت ۳۰ هزار و ۵۱۰ هکتاری مشهد، ۳۸۹۴ هکتار به سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص دارد، توضیح داد: مساحت سکونتگاه‌های غیررسمی مشهد ۴۳.۳۷ درصد مساحت کل شهر مشهد است و از جمعیت دو میلیون و ۷۶۶ هزار و ۲۵۸ نفری مشهد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر درمناطق حاشیه‌ای سکونت دارند.

اخوان عبداللهیان گفت: به دنبال برگزاری جلسات ستاد استانی بازآفرینی شهری اجرای پروژه‌های مختلف بهبود حاشیه‌نشینی درمشهد و سایر شهرهای خراسان رضوی به تصویب رسیده و عملیاتی شده است. دراین راستا می‌توان به احداث مدرسه، سالن ورزشی، کتابخانه، خانه محله، پایگاه‌های سلامت اجتماعی و درمانی و بهسازی معابر اشاره کرد که با همکاری شهرداری‌های استان دردست اقدام است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: از مساحت ۲۶۷۶ هکتاری سبزوار، ۵۲۷ هکتار یعنی ۱۹.۶۹ درصد به سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص دارد. ضمن اینکه ۱۷.۹۶ درصد جمعیت کلی این شهریعنی ۴۱ هزار و ۵۹۰ نفر حاشیه‌نشین‌اند.

وی گفت: ۱۹۵.۵ هکتار از مساحت کلی تربت حیدریه یعنی ۸.۹۵ درصد در سکونتگاه‌های غیررسمی قرار گرفته که ۵۰۰۰ نفر از کل جمعیت ۱۳۱ هزار و ۱۵۰ نفری این شهر را دربردارد.

اخوان عبداللهیان با بیان اینکه ۵۰۰ هکتار از مساحت ۳۷۶۰ هکتاری نیشابور(۷.۴۵ درصد) درمحدوده سکونتگاه‌های غیررسمی جای دارد، عنوان کرد: از جمعیت ۲۳۹ هزار و ۱۸۵ نفری نیشابور ۳۰ هزار نفر درمناطق حاشیه‌ای سکونت دارند که ۱۲.۵۴ درصد جمعیت را شامل می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی همچنین به شناسایی ۲۲۹۲ هکتار بافت ناکارآمد درمشهد اشاره کرد و گفت: ۷.۵۱ درصد مساحت مشهد دربافت ناکارآمد قرار دارد که ۱۸.۷۹ درصد جمعیت یعنی ۵۱۹ هزار و ۸۵۲ نفر را شامل می‌شود.

نظر شما