شناسهٔ خبر: 43600 - سرویس هوایی
نسخه قابل چاپ

حوزه هوایی در هفته‌ای که گذشت:

شمارش معکوس برای ورود هشتمین هواپیمای برجامی به کشور/ اعتبارات جدید اروپایی‌ها به ایران برای ادامه حیات قراردادهای هوایی/ پاسخ فرودگاه امام به ادعاهای عجیب توریست روس

ششمين هواپیمای ATR72-600 هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه پاسخ فرودگاه امام به ادعاهای عجیب توریست روس، اعتبارات جدید اروپایی‌ها به ایران برای ادامه حیات قراردادهای هوایی، حضور نمایندگان ایرباس در ایران، فرود ۲ فروند هواپیمای ای.تی.آر در مهرآباد تا ۱۰ روز دیگر و پایان عملیات بازگشت حجاج تا هفته اول مهرماه اهم اخبار حوزه هوایی در هفته ای که گذشت است.

پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی:با وجود تمام سنگ‌ اندازی‌هایی که دولت آمریکا در راه فروش هواپیماهای جدید به ایران کرده بود، از زمستان سال گذشته شرکت ایرباس و سپس ATR رسما فروش هواپیما به ایران را آغاز کردند تا تمام گمانه زنی‌ها در رابطه با احتمال نهایی نشدن مذاکرات میان دو طرف از بین برود، موضوعی که در طول هفته‌های گذشته نیز به حرکت خود ادامه داده و به نظر می‌رسد حتی تهدیدهای دولت ترامپ نیز نتواند در مسیر اجرای آن مشکلی به وجود بیاورد.

علی‌رغم آنکه مقامات ایرانی در طول هفته‌های گذشته خبر از تداوم مذاکرات با هواپیما سازهای اروپایی و ورود جدیدترین فروند هواپیماها در طول هفته‌های آینده داده بودند، اما حضور دبیر دولت فرانسه در امور اتحادیه اروپا در تهران بار دیگر نشان داد که ایران و این اتحادیه در تداوم اجرای برجام با یکدیگر هم نظر هستند.

لوموئن که برای ادامه‌ی مذاکرات خود با مقامات ایرانی به تهران آمده روز گذشته در دیداری با وزیر راه و شهرسازی ایران بار دیگر اعلام کرد که فرانسه نسبت به تداوم اجرای برجام تعهدات جدی دارد و حتی در کنار ادامه فروش هواپیما آماده است تسهیلات مالی جدیدی نیز در اختیار ایران قرار دهد.

وی که روز گذشته سند اعطای وام ۷۰ میلیون یورویی به ایران با امضای وزیر اقتصاد فرانسه را به همراه آورده بود، اظهار کرد: فرانسه معتقد است که تعهد کامل خود به مقامات ایرانی را باید بار دیگر مورد تاکید قرار دهد و دبیر دولت فرانسه حامل این پیام است که پاریس برای پیشبرد تمام پروژه‌های ریلی، هوایی و بندری ایران آمادگی کامل دارد.

در جریان این جلسه وزیر راه و شهرسازی ایران نیز بار دیگر بر لزوم تداوم اجرای برجام تاکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد اقدام اخیر مجلس آمریکا در ممنوعیت فروش هواپیما به ایران صرفا جنبه نمایشی داشته و با فرود دو فروند ATR تا ۱۰ روز آینده به کشور مشخص می‌شود که این طرح‌ها شانس چندانی برای تاثیر ‌گذاشتن در قراردادهای برجامی ایران و کشورهای خارجی نخواهد داشت.

در زیر مروری داریم بر اهم اخبار حوزه هوایی در هفته ای که گذشت... ت.

پس از اقدام نمایشی مجلس آمریکا ۲ فروند ای. تی. آر به ايران می‌آيد/ جزئيات مرحله نهایی مذاکره با ایرباس و ارتقاء و خريد ۱۹ رادار/ جهان توافقنامه‌ برجام را پذيرفته است

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با ژان باتیست لوموئن دبیر دولت فرانسه در امور اتحادیه اروپا و امور خارجه اين كشور در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی ملاقات کرد

عباس آخوندی در ابتدای این دیدار برجام را توافقنامه‌ای دانست که مورد استقبال دنیا قرار گرفت و گفت: مقامات ایران همیشه تعهد خود به برجام را اعلام کردند و خیلی خرسندیم که درسطح اتحادیه اروپا شاهد تعهد به برجام هستیم.

آخوندی با بیان اینکه منافع برجام منافع برد-برد است و شکست برجام دارای عواقب پیش‌ینی نشده‌ای برای کل دنیا است، تصریح کرد: ایران از فرانسه می‌خواهد نسبت به تحولات و مسائل برجام اعلام نظر عمومی شود تا این علامت به بازارهای ایران و اروپا داده شود که اروپا و ایران قویا از این توافق حمایت خواهند کرد.

۲ فروند ای. تی. آر ظرف ۱۰ روز آینده به ایران می‌آید

وزیر راه و شهرسازی به اقدام اخیر مجلس آمریکا در ممنوعیت فروش هواپیما به ایران اشاره کرد و گفت: این اقدام هر چند بیشتر در حد یک اقدام نمایشی است و هیچ ارزش اجرایی تا این لحظه ندارد اما از نظر روانی بر بازارهای دنیا تاثیر می‌گذارد و لذا ما علاقه‌مندیم در سطح قراردادهای هوایی ایرباس و ای. تی. آر به فوریت علامت واقعی را به بازار در سطح دنیا دهیم. خوشبختانه ۲ فروند ای. تی. آر ظرف ۱۰ روز آینده به ایران می‌آید و این علامت خوبی است.

وی هم‌چنین از پیشرفت مذاکرات قراردادی با ایرباس خبرداد و گفت: پنج‌شنبه گذشته دکتر کاشان(قائم مقام وزیر در امور بین الملل) در فرانسه بود و نمایندگان ایرباس فردا به ایران می آید تا بتوانیم مسائل باقی‌مانده را نهايي کرده و تصمیم آخر را اعلام کنیم.

آخوندی به پیشنهاد اعطای وام از سوی فرانسه اشاره کرد و گفت: از پیشنهاد اعطای تسهیلات از سوی وزارت اقتصاد فرانسه بسیار خرسنديم و بلافاصله پاسخ نهایی را خواهیم داد و در مورد شرایط آن با فرانسه مذاکره می‌کنیم.

ارتقای ۱۴ رادار موجود و خرید ۵ رادار

وی ادامه داد: در حال حاضر برای ارتقای ۱۴ رادار موجود و خرید ۵ رادار مذاکرات ما با فرانسه در حال پیشرفت است و قاعدتا می‌توانیم بلافاصله از این تسهیلات بعد از این توافق استفاده کنیم و هر طور شده بخشی از این اعتبارات را در حوزه خرید هواپیما استفاده نماییم تا به عنوان یک علامت پشتیبانی فرانسه از خرید هواپيما اعلام شود.

به گفته آخوندی مبادلات ایران و فرانسه  اکنون به رقم ۲ میلیارد دلار رسیده است و با این حال ظرفیت مبادله بین دو کشور بیش از این است.

آخوندی ادامه داد: ایران و فرانسه اکنون در موقعیتی هستند که بتوانند از کلیات عبور و روی چند موضوع خاص متمرکز شوند؛ ضمن اینکه ایران این آمادگی کامل را دارد که در جلسه مشترک آینده‌ خود با وزیر حمل و نقل فرانسه درباره‌ چندپروژه‌ مشخص گفت و گو کند.

ویزر راه و شهرسازی گفت ایران تمایل دارد در خصوص سه موضوع هوانوردی، ریلی و نوسازی جاده‌ای مذاکرات مشخصی را با فرانسه داشته باشد و اضافه کرد: در بخش نوسازی ناوگان جاده‌ای نوسازی ۶۵ هزار کامیون در ایران که درحال حاضر دو برابر نرمال گازوئیل مصرف می‌کنند در دستور کار قرار دارد. متاسفانه این کامیون‌ها آلودگی زیست محیطی بسیار زیادی دارند و با توجه به کنفرانس پاریس ایران علاقه‌مند است که با اعطای اعتبار مشخصی از سوی فرانسه این نوسازی انجام شود.

ایجاد لجستیک پارک در شهر فرودگاهی امام(ره) و بنادر كشور

آخوندی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فعال‌کردن یک کریدور ریلی اشاره کرد و گفت: میزان کالایی که بین چین و اروپا جابجا می‌شود قابل توجه است و درحال حاضر ریل از چین از طریق ایران به اروپا وصل است ولی ایران از این مسیر استفاده نمی‌کند؛ ما علاقه‌مند به فعال کردن این کریدور ریلی هستیم و پیشنهاد می‌دهم مدیر پروژه‌ای از طرف ایران و فرانسه برای فعال شدن این کریدور انتخاب شود.

ویزر راه و شهرسازی افزود: این کریدور کاملا اقتصادی است و می‌شود در خصوص ارقام اقتصادی و امتیازات این کریدور بحث شود.

وی ادامه داد: ایران هم‌چنین علاقه‌مند است که به فرانسه، آلمان و سایر کشورهای اروپایی در بنادر ایران یا در شهر فرودگاهی امکانات ایجاد یک لجستیک پارک دهد.

وزیر راه و شهرسازی در توضیح پیشنهاد خود به طرف فرانسوی گفت: فرانسه برای پشتیبانی از حجم سرمایه‌گذاری‌ای که در ایران دارد نیازمند تسهیلات لجستیکی است. وقتی قرار است توتال، ایرباس و ای. تی. آر در ایران سرمایه‌گذاری کنند نیاز به خدمات پشتیبانی لجستیکی گسترده‌اي دارید. ما فکر می‌کنیم در مناطق آزاد و شهر فرودگاهی امام می‌توانید انبارهای بزرگ داشته و امکانات لجستیکی داشته باشید.

آخوندی تصریح کرد: این امکانات در شهر فرودگاهی حضرت امام و بندر شهید رجایی و هم‌چنین در بندر امام خمینی و حتی در بنادر شمالی می‌تواند در اختیار شما قرار بگیرد.

آخرین وضعیت ترمینال سلام و ایران‌شهر فرودگاه امام(ره) / مدیر منطقه آزاد فرودگاه امام بزودی معرفی می شود

اصغر فخریه کاشان با بیان این که به زودی مدیر منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی معرفی می‌شود، اظهار داشت: این فرد به عنوان معاون شرکت فرودگاهی و مدیرعامل منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی به زودی مشغول به کار خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی  زیر مجموعه شورای عالی مناطق آزاد نخواهد بود، گفت: قانون اجازه تاسیس منطقه آزاد مستقل را داده است و وزارت راه و شهرسازی بر اساس قانون اقدام به ایجاد این منطقه آزاد مستقل کرده است.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توسعه شهر فرودگاهی حضرت امام، ادامه داد: به طور قطع با تبدیل شهر فرودگاهی به منطقه آزاد، امکان جذب سرمایه گذاری در این منطقه افزایش می یابد. تا کنون سرمایه‌گذاران متعددی از کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در ترمینال ایران‌شهر فرودگاه امام اعلام آمادگی کرده‌اند.

فخریه کاشان به ایلنا گفت: طرح جامع ترمینال مسافری فرودگاه امام تهیه شده  و مناقصه انتخاب سرمایه‌گذار این پروژه در حال اجرا است و برگزار کنندگان مناقصه در حال ارزیابی وضعیت شرکت کنندگان هستند و  تا بهمن ماه برنده مناقصه اعلام خواهد شد.

وی همچنین درباره ادامه ساخت پروژه ترمینال سلام در فرودگاه حضرت امام اظهار داشت : نظر شرکت مشاور هلندی پروژه توسعه شهر فرودگاهی حضرت امام بر افزایش ظرفیت این ترمینال بود چرا که پیش بینی شده تا بهره برداری از بخش های اول ترمینال ایرانشهر بر ترافیک این فرودگاه اضافه خواهد شد.

فخریه کاشان ادامه داد: بنا بر این تصمیم گرفته شد که ظرفیت ترمینال سلام به ۵ میلیون نفر افزایش یابد و ادامه ساخت این پروژه از سر گرفته شد.

ابراز رضایتمندی نماینده ولی‌فقیه از عملکرد فرودگاه امام در اعزام و پذیرش حجاج/ ورود ۱۵ هزار و ۴۳۱ حاجی به شهر فرودگاهی امام خمینی

حجت‌الاسلام "قاضی عسگر" نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در بازگشت از سرزمین وحی از نحوه خدمات دهی فرودگاه امام به حجاج و زائران خانه خدا ابراز رضایتمندی داشتند.

وی با بیان اینکه عملکرد فرودگاه امام مورد تأیید وی قرار گرفت، اضافه کرد: قاضی عسگربا اشاره به افزایش حجاج ایرانی در این دوره از همکاری ایران ایر برای تأمین به موقع هواپیما و نقل و انتقال حجاج قدردانی نمود و آرزو کرد که در سال‌های آتی عملیات انتقال حجاج با کمترین نقصان انجام شود و بتوانیم حج هر چه با شکوه تری را داشته باشیم.

سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) هم چنین در خصوص اینکه تاکنون چه تعداد حاجی و با چه تعداد پرواز به فرودگاه امام بازگشته‌اند، گفت: تا صبح امروز با ۵۵ پرواز ایران ایر تعداد ۱۵ هزار و ۴۳۱ حاجی وارد شهر فرودگاهی امام خمینی شده‌اند.

وی توضیح داد که میزان بار مسافر تاکنون به رقم ۵۵۳۴۹۱ کیلو گرم رسیده است و گفت: عملیات بازگشت حجاج از سرزمین وحی تا ۷ مهرماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی امسال ۸۶ هزار و ۲۴۰ زائر ایرانی عازم سرزمین وحی شدند؛ حدود ۶۸ هزار زائر ایرانی توسط پروازهای ایران‌ایر و حدود ۱۸ هزار زائر توسط هواپیمایی سعودی عازم عربستان شدند که سهم فرودگاه امام خمینی (ره) حدود ۲۵ هزار و ۲۰۰ زائر بود.

سرپرست حجاج ایرانی شب گذشته در فرودگاه حضرت امام گفت: حج امسال عزتمندانه‌تر از حج سال‌های قبل رقم خورد از همه خبرنگاران و رسانه‌ها بابت انتقال خبرهای حج تشکر ویژه کرد.

وی خبر داد که کار شناسایی اقدامات جدید برای حج سال‌های آینده توسط کارشناسان ما از هم‌اکنون آغاز شده و می‌کوشیم با این کار افزایش رضایتمندی حجاج را به دست آوریم.

سرمایه‌گذاری انجام شده در صنعت هوایی آینده ساز است/ سازندگی فرودگاهها نقطه قوت شرکت فرودگاهها است

علی عابدزاده در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه ایروپرشیا با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده در صنعت هوایی کشور، گفت: این سرمایهگذاریها میتواند آینده خوبی را برای این صنعت رقم بزند که یکی از نتایج آن ایجاد همدلی در این صنعت خواهد بود.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین نمایشگاههایی نشاندهنده این است که همه به دنبال یک هدف واحد هستیم، افزود: یکی از نشانههای این هدف واحد همین است که شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و سایر شرکتها و سازمانهایی که به نحوی در این صنعت دست اندرکار هستند، در نمایشگاه حضور یافته و این نقطه قوت نمایشگاه به شمار می رود.

عابدزاده نقطه قوت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران را در دو محور «سازندگی فرودگاهها» و «بازنگری و بازسازی کنترل فضای کشور» ارزیابی کرد وگفت: این شرکت نقش بی بدیلی در حمل و نقل هوایی کشور دارد و باید به راندمان آن نیز توجه بیشتر داشت که البته شواهد نشان میدهد که راندمان این شرکت روز به روز در حال بهبود است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین با اشاره به غرفه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران آن را غرفهای زیبا و کارآمد ارزیابی کرد که توانمندیهای این شرکت را به خوبی به نمایش گذاشته است.

۲۰۷پرواز بازگشت حجاج تاكنون از مدينه و جده به ايران بازگشته است

از روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری رضا جعفرزاده با بيان اينكه عمليات پروازي حج تمتع ۹۶ از ۲۰ فرودگاه كشور انجام شده است گفت: تا كنون ۵۷۳۴۰ حاجي به كشور بازگشته كه از اين تعداد ۲۳۳۶۰ حاجي مربوط به استان تهران و بقيه به ساير شهرستانها است.

وي گفت: پروازهاي انجام شده تا كنون ۵۰ پرواز توسط هواپيماي سعودي و ۱۵۷ پرواز توسط هواپيماي جمهوري اسلامي ايران انجام شده است.

مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه عملیات رفت از تاریخ ۹/۵/۹۶ آغاز و در ۹۶/۶/۴ پایان يافت افزود:عملیات برگشت حجاج از تاریخ ۹۶/۶/۱۴ از جده به مقصد تهران آغاز وبه نظر مي رسد نهايتا تا ۹۶/۷/۵ پايان يابد.

نظر شما