شناسهٔ خبر: 45602 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

افشانی مطرح کرد؛

دوران اداره شهر و شهرداری با کمک های دولتی و پول نفت به سر آمده است/ شهرداری‌ها نیازمند درآمد پایدار و تولید ثروت

سید محمد علی افشانی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزیر کشور با اشاره به محدودیت‌های مالی برای کمک به هزار و ۲۴۴ شهرداری و بیش از ۳۳ هزار و ۶۰۰ دهیاری و افزایش بودجه های جاری گفت: دوران اداره شهرداری با اتکا به کمک های اندک دولتی و پول نفت به سر آمده و شوراها و شهرداری ها باید بطور جدی به فکر ایجاد درآمد پایدار و تولید ثروت باشند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید محمدعلی افشانی در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روسای شورا‌ها و شهرداران حوزه‌های انتخابیه سخن گفت و افزود: تفکر اداره شهر و شهرداری با اتکا به منابع دولتی و پول فروش نفت، نهاد‌های مردمی، چون شورا و شهرداری را همواره وابسته به دولت نگاه می‌دارد، ولی هرگاه برای اداره مطلوب شهر به منابع مردمی، مشارکت شهروندان و جذب سرمایه گذار اتکا کردیم، توسعه واقعی محقق شده است.

وی تاکید کرد: شهرداران و اعضای شورا‌ها برای اداره مطلوب شهر، توسعه زیرساخت‌های شهر و اجرای پروژه‌های شهری راهی جز شناسایی مزیت‌های منطقه برای تعریف درآمد‌های پایدار، تعریف بسته‌های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار و بهره گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی ندارند.

افشانی با بیان اینکه اعضای شورا و شهردار منتخب آنها باید پاسخگوی اعتماد مردم به آن‌ها در پای صندوق‌های رای باشند، گفت: پاسخگویی به رای مردم، تمجید کلامی مردم نیست بلکه ترجیح دادن منافع شهروندان بر منافع فردی و گروهی و خانوادگی، ایجاد امید به منظور جذب مشارکت‌های مردمی و فعالیت برای اداره مطلوب شهر است.

وی بیان کرد: بسیاری از مناطق کشور دارای مزیت‌ها و ظرفیت‌های مناسبی برای ایجاد درآمد پایدار و تولید ثروت هستند، ولی تاکنون فکر و اقدام جدی برای پرداختن به این مباحث صورت نگرفته و ضروری است نگاه شهرداران و اعضای شورا‌ها در خصوص ادامه اداره شهر‌ها با کمک‌های دولتی تغییر نماید، چون با این وضع زیرساخت‌های شهری توسعه نمی‌یابد و پروژه‌های مورد انتظار مردم اجرا نمی‌شود.

رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین از شهرداران خواست به دانش و تجربه نیروی انسانی موجود بها دهند و از بکارگیری نیروی انسانی مازاد و در عین حال بدون تخصص در شهرداری‌ها از روی دلسوزی انتقاد کرد و گفت: این امر عملا باعث اختصاص بخش عمده اعتبارات به پرداخت حقوق و عدم اجرای پروژه‌های شهری و در نهایت نارضایتی مردم و توسعه نیافتگی شهر‌ها می‌شود.

افشانی در ادامه از شهرداران و اعضای شورا‌ها خواست تجربیات شهر‌های کشور در خصوص ایجاد درآمد پایدار را به منظور الگوگیری بررسی نمایند و از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای ایجاد درآمد، سرمایه در شهر‌ها بهره بگیرند.

وی همچنین از پیگیری‌ها برای افزایش سهم شهرداری‌ها از اعتبارات قانون مالیات بر ارزش افزوده و ایجاد درآمد‌های پایدار شهری با استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود خبر داد و گفت: لایحه درآمد‌های پایدار در کمیسیون‌های دولت و مجلس در حال بررسی است و جای دارد نمایندگان به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

براساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور،  در این جلسه محمد باسط درازهی نماینده مردم سراوان سیب سوران و مهرستان، رحیم زارع نماینده آباده، بوانات و خرم بید و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی و تنی چند از روسای شورا‌ها و شهرداران این حوزه انتخابیه مسائل و مشکلات مربوط به شهرداری‌ها و مدیریت شهری را بیان کردند که برخی از آن‌ها شامل ضرورت حمایت از شهرداری‌های کوچک و شهرداری‌های مناطق محروم، اصلاح برخی قوانین موجود شهرداری،  رفع مشکلات استخدامی کارکنان شهرداریها، تامین ماشین آلات مورد نیاز شهرداری ها، تقویت آتش نشانی ها، کمک به آسفالت معابر شهری بود. همچنین در این دیدار گزارشی از کمک‌های دولتی به شهرداری‌های حوزه انتخابیه مذکور نیز ارائه شد./

نظر شما