به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «علی بیت الهی» افزود: وقوع این زلزله به بزرگی ۷.۳ مقیاس امواج درونی در «ایالت لرزه زمین ساختی زاگرس» با زلزله خیزی بالا نادر بود، زیرا این منطقه همواره شاهد زلزله های کوچک و متوسط بوده است.
به گفته این عضو هیات علمی مرکز تحقیقیات راه، مسکن و شهرسازی، در این منطقه تعداد زیادی زلزله کوچک و متوسط رخ می دهد، اما از حیث بزرگی زلزله شب گذشته این منطقه بی سابقه بوده است.
بیت الهی تاکید کرد: چنین زلزله ای با این بزرگی ویژگیهای خاص خود را دارد و از این پس شاهد پس لرزههای این زلزله در این منطقه حداکثر تا ۳ ماه آینده خواهیم بود.
دبیر کارگروه ملی زلزله یادآور شد: پس از وقوع این زلزله بزرگ تاکنون پس لرزههای متعددی در این منطقه رخ داده و به تدریج از بزرگی این پس لرزه ها کاسته خواهد شد.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقیات راه، مسکن و شهرسازی اظهارداشت: به احتمال زیاد با وقوع این زلزله مهیب تنش نهفته در زمین این منطقه آزاد شده و احتمال وقوع زلزله مشابه دیگری در این منطقه منتفی شده است، زیرا انرژی زمین در این منطقه آزاد شده است.
بیت الهی بیان کرد: زلزله استان کرمانشاه برای تحریک گسلهای زلزله در سایر مناطق مهم کشور تاثیرگذار نیست و مطرح شدن شایعاتی در این زمینه کاملا غیرتخصصی و غیرکارشناسی است که به طور معمول در زمان وقوع زلزلههای بزرگ در بین مردم شایعه می شود.
به گزارش ایرنا، زلزله ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر شامگاه یکشنبه استان کرمانشاه را لرزاند. شدت این زمین لرزه به حدی بود که در اغلب استانهای کشور احساس شد.
محل وقوع استان کرمانشاه - حوالی ازگله - بوده است. این زمین لرزه در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و در طول جغرافیایی ۴۵.۹ ، عرض جغرافیایی ۳۴.۸۴ و در عمق ۱۱ کیلومتری زمین روی داده است. همچنین در ادامه، زمین لرزههایی به بزرگی ۴.۶ و ۴ ریشتر این منطقه را لرزانده و پس لرزه های این زمین لرزه ادامه دارد.
در این زمین لرزه بیش از ۱۶۴ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند و ۱۶۸۶ نفر نیز مصدوم شدند.
نظر شما